Alman teknolojisi CISMA 2013’de Şangay’da

Asya bölgesinin en büyük konfeksiyon makine fuarı CISMA 2013 Şangay’da gerçekleşti. Almanya’nın önemli tekstil makineleri üreticileri, Şangay’daki fuarda stantlarında yerlerini aldı.

  30 Ekim 2013 00:21 Çarşamba
Alman teknolojisi CISMA 2013’de Şangay’da

Eylül ayı içerisinde, Asya bölgesinin en büyük konfeksiyon makine fuarı CISMA 2013  Şangay’da gerçekleşti. Almanya’nın önemli tekstil makineleri üreticilerinden Dürkopp Adler, Groz-Beckert, KSL-Keilmann, Pfaff, Schmetz, Topcut-Bullmer ve Veit gibi çok sayıda Alman teknoloji üreticisi Şangay’daki fuarda stantlarında yerlerini aldı.

“Çin, hazır giyim üretimi açısından dünyanın en önemli bölgesi’’

Asya bölgesinin en büyük fuarı CISMA 2013 geçtiğimiz ay Şangay’da gerçekleşti. VDMA Hazır Giyim ve Deri Teknolojisi Başkan yardımcısı Veit Group’un Ceo’su, Günter Veit, etkinlikte, “Çin, hazır giyim üretimi açısından dünyanın en önemli bölgesi olmaya devam ediyor. Ancak, artan ücret ve üretim, darboğazları kaynağının maliyetleriyle birlikte, işletmeleri üretimi Güney ve Güney Asya’ya ilerletme konusunda zorluyor. Diğer taraftan, yükselen üretim maliyetleri otomasyonla entegrasyon talep ediyor. Burada olan Alman teknoloji üreticileri, CISMA’da gösterdikleri uygun çözümlerle bu taleplerin karşılanmasına öncülük ediyor. Dedi.

Alman hazır giyim makinelerinin ihracatı artıyor

Alman teknoloji üreticilerinin, dünya çapında dikiş ve hazır giyim makinelerinin satışında başarılı olmasının sebepleri ürünlerinin yüksek kalitede, yüksek verimlilikle olmasına bağlandı. Ayrıca ileri teknoloji makinelerinin tedarikçileri olarak Alman üreticiler, her zaman müşterilerin ihtiyacı olan rekabetçi pazarda, yenilikçi çözümler üretmeyi sürdürüyor.

“Hesaplılık, yenilikçi üretim teknolojileri, yüksek kalite standartları, artan sürdürülebilirliğin yanı sıra enerji verimi de Alman teknoloji tedarikçilerinin dünya çapındaki başarılarının anahtar faktörleridir” diye vurgulayan Veit.’’ 2012 yılında, Alman dikiş ve hazır giyim makinelerinin üreticileri, bir önceki yıla göre %5.7’lik bir artışla 406 milyon euro değerinde makine ihraç etti. Bu Almanya’yı, giyim ve konfeksiyon makine üreticiliğinde dünya sıralamasında Çin ve Japonya’dan sonra üçüncü olmalarını sağladı. 2012 yılında Alman dikiş ve hazır giyim makinelerinin ana alıcıları Amerika, Türkiye ve Çin’di. Amerika, üçüncü sıradan ilk sıraya yerleşmesiyle, Türkiye’yi gölgede bıraktı.’’  diye konuştu.

Dikiş ve hazır giyim makinelerinin sürdürülebilirliği

Sürdürülebilirliğin, ekolojik ve ekonomik nedenlerden dolayı hem hazır giyim endüstrisi hem de teknik tekstil üreticileri arasında öneminin artığına dikkat çeken Veit.” Kaynakları koruma ihtiyacıyla birlikte artan farkındalık, verimi arttırmak ve tüzel sosyal sorumlulukları gözlemek, endüstrinin dikkate alması gereken bir meydan okumadır” dedi. Uygun bir şekilde bu gelişmeyle başa çıkabilmek için ise VDMA, sürdürülebilir yenilikçi makine mühendisliği endüstrisi Blue Competence Initiative’i ( Mavi Yetkinlik Girişimi) kurdu. Dikiş ve hazır giyim üreticileri CISMA’da Blue Competence (Mavi yetkinlik) bağlamında, kaynakları koruyarak maliyeti azaltıp, rekabetçiliği arttırmayı ve öncü teknolojiyle enerjiyi daha nasıl verimli kullanılabileceğini gösterdi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.