51. Dornbirn’in Odak Noktası ‘Gelecek’

Yapay elyaf çalışmalarında en etkin organizasyonlardan birisi olan Dornbirn Yapay Elyaf Kongresi, 51. edisyonunda en önemli konuyu gelecekteki uygulamalar oluşturuyor.

  19 Mart 2013 23:07 Salı
51. Dornbirn’in Odak Noktası ‘Gelecek’

Avrupa’nın en önemli yapay elyaf etkinliklerinden kabul edilen Dornbirn Yapay Elyaf Kongresi’nin (Dornbirn MFC) 51. edisyonu 19-21 Eylül tarihleri arasında Avusturya’da gerçekleştirilecek. Avusturya Yapay Elyaf Enstitüsü (AUSTRIAN –MFI) ve VDA ile daha fazla işbirliği çerçevesinde gerçekleşecek etkinliğe, özellikle yapay elyafın geleceği konulu tartışmaların damga vurması bekleniyor. Geçen yıl yapılan 50. Dornbirn MFC’nin elyaf dünyasındaki değişikliklerin çok net görülebildiği bir dönemde yapıldığı belirtilerek, 51. edisyonun gelecekte karşılaşılacak zorluklara ve yeniliğe odaklandığı kaydediliyor.

 

Organizasyonda öne çıkacak diğer konu başlıkları ise; yeni görsel tasarımların dinamizmi ve iletişim, genç üreticilerin katılımı, endüstriyel araştırma, piyasalar ve çevre anlamında genişletilmiş dersler, genç katılımcıların artan talebi ve yüksek katılımına yönelik çalışmalar olarak açıklandı. 19-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kongrede; otomotiv sektöründeki tekstillere odaklanan Hareketlilik 2050Trend Senaryoları (Zukunftsinstitut Kelkheim tarafından düzenlenecek) ve bunun ardından Tüketicilerin Satın Alma Davranışları Üzerindeki Tekstil ve Giyim Sürdürülebilir Tedarik Etkileri (Hochschule Niederrhein tarafından düzenlenecek) konuları ele alınacak. Textil Dünyası geçmiş edisyonlarda olduğu gibi kongrenin 51. edisyonuna da medya partneri olarak katılarak, yapay elyaf üreticileri ve akademik çevreyle yakın bir diyalog kuracak.

 

Yeni görsel tasarımlarda dinamizm ve iletişim

 

Küresel ekonomide özellikle son aylarda ciddi şekilde sıkıntılar yaşanmaya devam ediyor. Tüm piyasaları olumsuz etkileyen bu dönemde Dornbirn ile yapay elyaf pazarına bir rahatlama meydana geleceği belirtiliyor. Yetkililer tarafında yapılan açıklamaya göre, küresel elyaf pazarında (doğal ve yapay elyaf) yıllık yüzde 3-4 büyüme oranını yakalanıyor. Artış bu şekilde devam ederse birkaç yıl içinde üretimin senede 100 milyon tonu geçeceği belirtiliyor. Bu bağlamda artışların yaşanacağı beklentisi gelecek adına yapılan planları da etkiliyor. Fuar yöneticileri etkin bir çalışma ile yapay elyafın geleceği ile ilgili dersler düzenliyor. Özellikle etkinlik çerçevesinde yapılacak özel derslere, önemli sanayi üreticileri, üreticiler, sektör profesyonelleri ve akademisyenler katılacak.

 

Bu yıl Japonya'dan büyük bir heyet gelecek

 

Düzenlenecek olan etkinlikte sürdürülebilirlik, yenilikçi üretim, iletişime dayalı canlılık sağlamak adına çalışmalar yapılacak. Bu yıl öne çıkan en önemli konu ise, otomobillerde elyaf ve tekstil konusu olacak. Sıra dışı fiber uygulamaları konulu konuşma ile de teşviklerle ilgili önemli bilgiler verilecek. Fiber yenilikler, yapay elyafta çevre koruması, medikal uygulamalar, AB projeleri, teknik konfeksiyon ise diğer odak noktaları olarak öne çıkıyor. Tüm yapay elyaf sektörünün konuşulacağı bu organizasyonda özellikle Japonya'dan gelen heyette önemli bir rol oynayacak. Gelecek ile ilgili önemli panellerin olacağı etkinlik, özellikle akademik çevrelerin, önemli katılımcıların, sektördeki bilirkişilerin katılımı ile önemli bilgiler paylaşılacak. Organizasyon Avrupa üniversiteleri ve araştırma enstitüleri için yoğun bir iletişim ağına sahip bulunuyor. Bu nedenle gelecek nesillerle iletişim önemli bir talep olarak değerlendiriliyor. Ayrıca etkinlikte ilk defa 6 üniversite öğrencisi yaptığı çalışmaları ziyaretçilere sunma imkanı bulacak.

 

 

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.