Zinser 72 Serisi ile Ekonomik Üretim

Ring ve rotor iplikçilik alanında çözümler sunan Schlafhorst yeni modeli Zinser 72 ile üreticiye daha ekonomik üretim avantajlarının yanı sıra emekten ve zamandan tasarruf sağlıyor

  03 Temmuz 2014 17:32 Perşembe
Zinser 72 Serisi ile Ekonomik Üretim

Schlafhorst, deneyim ile yenilikçi teknolojileri birleştirerek geliştirilen iplik eğirme makinesi Zinser 72 serisini büyümek isteyen tekstil üreticilerinin beğenisine sundu. Yeni ZinserRing 72 kompakt iplik eğirme makinesi iplikhanelere daha fazla büyüme ve karlılık avantajları sunuyor.

Ring ve rotor iplikçilik alanında geliştirdiği teknolojiler ile adından söz ettiren Schlafhorst, müşterileri için en uygun teknolojiyi kullanarak başarıyı vaadediyor. Yeni model yüksek üretkenlik, ekonomik verim ve mükemmel iplik kalitesi için tasarlandı. Schlafhorst Geliştirme Müdürü Jürgen Meyer yeni ürün hakkında yaptığı açıklamada ürünün büyüme odaklı olan müşteriler için geliştirildiği belirtti. Meyer, "Büyüme şirketler için yeni fırsatlar sunar ama yeni zorlukları da beraberinde getirir. Büyümek sadece aynı şeyin daha fazlası değil yeni yollardan yürümek, yeni piyasalara açılmak, yeni mücadelelerin üstesinden gelmektir. Bunun için şirketler esnek, üretken ve güvenilir olan makinelere gereksinim duyarlar. Zinser 72 serisiyle biz bunu başardık" açıklamasında bulundu.

Daha Ekonomik Üretim

Kapladığı alan yüzde 12 azalan yeni model 1.920'ye kadar olan iğ kapasitesi ile daha yüksek devirde ekonomik üretim sağlıyor. Zinser 72 serisi, ayrıntılı düşünülmüş makine konsepti sayesinde tüm iğlerde 25 bin rpm hızıyla tam güçte çalışabiliyor. Sensörlerle kontrol edilen tahrik teknolojisi, en düşük iplik kopuş oranıyla en yüksek hızda çalışmayı garanti ediyor. Merkezlenebilir ringleri, high-speed iğleri ve high-speed iplik eğirme yazılımı OptiStep sayesinde ring iplik eğirme makineleri daha fazla ipliğe ve çapraz bobin sarım dairesinde en iyi sarım hızlarına sahip olan kopslar üretebiliyor. ZinserRing 72 tam kapasite çalıştırıldığında yılda 160 bin kilograma kadar ince iplik (Ne 60) eğirebiliyor.

Enerjiden Yüzde 55 Tasarruf

Yeni modelde akıllı, sensör kontrollü iplik kopuşu emişi olan OptiSuction ile kombinasyonlu yeni çift taraflı emiş sistemi, enerji gereksinimini diğer hallerde gerekli olan enerjinin yüzde 55’ine kadar düşürüyor. Çift taraflı pnömatik filtre süzgeci temizliği personel gereksinimini azaltıyor. Rakip kompakt iplik eğirme makinelerinde bulunmayan seçenek sayesinde üretim sürecinde biriken artık materyal yeniden işlemeye hazır hale getirilebiliyor. Böylece değeri her geçen gün artan elyaf hammaddesi korunmuş oluyor.

Zinser 72 serisinde FancyDraft ve otomatik takım değiştirici CoWeMat gibi makine bileşenleri rahatlıkla ayarlanabiliyor. Seride bulunan elektronik çekim ünitesi ServoDraft sayesinde kesin olmayan mekanik ayarlamalar yapılarak her iğ, her makine kesin tanımlı iplik kalitesini sabit ve tekrarlanabilir olarak üretebiliyor. Ayrıca FancyDraft özelliği tek bir seçenekle otomatik olarak fantezi iplik üretimine olanak sağlıyor.

Temizliğe Harcanan Zamanda Üretim

ZinserImpact 72 dünyanın en ekonomik kompakt iplik eğirme teknolojisiyle donatıldı. Bu yenilikçi sistem, tamburlu sistemlerin aksine, kendi kendini temizleyebiliyor. Kompakt apronunun dönüş noktasındaki walk efekti sayesinde kir partikülleri ve elyaf parçacıkları apronun deliklerinde birikmiyor. Avantajları ise, temizliğe kaybedilen zamanda üretime devam edilebiliyor ve üretkenlik artıyor. İplik bükümü azaltılıp devir sayısı artırıldığında ZinserImpact 72’deki iplik üretimi, klasik ring iplik eğirmeye kıyasla yüzde 33’e kadar artıyor.

Dünyanın en hızlı ve en güvenilir takım değiştiricisi Zinser CoWeMat sürece dahil olduğunda Zinser 72 serisinin randımanı daha da artıyor. Orijinal CoWeMat bir ring iplik eğirme makinesinin personel ihtiyacını azaltıyor. CoWeMat işletmelerdeki her durum için en uygun şekilde konfigüre edilmiş özel otomasyon çözümleri sunabiliyor. Böylece CoWeMat’ı stand-alone model olarak veya bobin sarma makinesine doğrudan linkli olarak kullanılabiliyor. Stand-alone modelde, tasnifsiz masura beslemesi CoWeFeed sayesinde masuraların elle tasnif edilmesi işlemi ortadan kalkar. Bu bile tek başına personel gereksinimini büyük ölçüde azaltıyor. Bobin sarma makinesine doğrudan linkli olduğundaysa, kopsların ve boş masuraların artık personel tarafından taşınmasına gerek kalmıyor. Taşıma işlemini Zinser’in güvenli, verimli ve güvenilir BobbinTray sistemi üstleniyor. Bu tam otomasyon çözümü cirodaki büyümeyi personel gereksiniminden tamamen bağımsız hale getiriyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.