Yeni USTER® STATISTICS Verileri Rekabetçi Kazançlar Sunar

Uster Technologies, pazara yönelik uzman destek ve servis hizmeti sayesinde iplikçilere kalite optimizasyonu bakış açıları sağlar.

  19 Ekim 2020 06:36 Pazartesi
Yeni USTER® STATISTICS Verileri Rekabetçi Kazançlar Sunar

Örneğin, elyafın genişlemesinin yine elyafın uzunluğundan çok pamuk türüne bağlı olduğuna dair kanıtlar vardır. Ve tüm nepsler aynı değildir: Tohum kabuğu ve elyaf nepsi arasında ayrım önemli kazanımlar deneyimlenir.

Bu gerçeklerin her ikisi de iplikçilere, USTER® STATISTICS 2018'deki yeni veri kategorilerinden kaynaklanan rekabet avantajları için potansiyel sunmaktadır. Bu küresel kıyaslama aracı, artık elyafın genişlemesi, tohum kabuğu ve elyaf nepsleri hakkında açıklamalı bilgiler içermektedir ve USTER bunlardan nasıl yararlanılabileceğini detaylandırmaktadır, iplik kalitesi ölçütlerini iyileştirebilmek için.

Elyaf Uzaması

Elyaf mukavemeti ile bağlantılı olarak, elyaf uzaması, dokuma fabrikasında tipik olarak daha yüksek değerler daha iyi performans göstereceğinden, iplik uzama ve iplik tepkimesini işleyerek etki eder. Bu nedenle, en son USTER® STATISTICS'e elyaf uzamasının dahil edilmesi açıkça faydalı olmuştur.

USTER veri tabanlarının analizi, bir penyeli pamuk ring iplik tekniğinde elyaf uzaması ve iplik uzaması arasındaki korelasyonun% 85 seviyesinde olduğunu göstermektedir. Büküm çarpanı ve iplik üretim hızının iplik uzaması üzerinde büyük bir etkisi olmasına rağmen, yüksek oranda iplik uzamasının temeli aslında elyaftan gelir. Pamuk lifinin uzaması kesinlikle lif uzunluğundan çok pamuğun türüne bağlıdır.

İplik üretimi için dizim işleminde mühendislik uzmanlığı  gerekli olduğu noktada, hangi iplik parametrelerinin belirli elyaf özelliklerinden etkilendiğini bilir. Bir karakteristik elyaftaki küçük eksiklikleri diğerindeki bir iyileştirmeyle telafi etmek mümkündür. Düşük elyaf uzunluğu iplik uzamasını ve bükülme seviyesini olumsuz etkileyebilirse, elde edilen elyafta biraz daha yüksek oranda uzama yardımcı olabilir.

Tohum kabuğu nepsi mi yoksa elyaf nepsi mi?

Günümüzde çırçır fabrikaları kaliteden çok üretkenliğe odaklanmaktadır. Aynı zamanda, çırçır, artan pamuk hacmine uyacak şekilde yükseltilmemiştir. Bu, pamukların daha doğru bir şekilde değerlendirilmesinin artık iplik fabrikaları için tavsiye edildiğini göstermektedir. Bu, elyaf nepsi ve tohum kabuğu nepsi ayrı ayrı değerlendirilerek elde edilebilir. Bu iki tür neps sayısı arasındaki ayrım artık USTER® STATISTICS 2018'de mümkündür ve bu, yalnızca toplam neps sayısını kapsayan önceki verilere kıyasla daha ayrıntılı analiz ve yeni faydalar sağlar.

İlk olarak, işletme mili,, belirli bir nep bileşenini yönetmek için dizileri optimize edebilir. Ayrıca belirli neps kaldırma verimliliğini de optimize edebilir. İplikçi, boyama sonrası iplikten yapılan kumaşlarda görülen beyaz lekelerin seviyesini bile daha doğru bir şekilde tahmin edebilir. Yüksek oranda olgunlaşmamış lif içeren yüksek seviyede elyaf nepsleri bu beyaz noktalara neden olabilir. Serim aşamasında elyaf neps seviyesini analiz ederek, fabrikalar proseslerini buna göre ayarlayabilirler - örneğin, taraklama sırasında elyaf nepsi azaltmaya odaklanarak.

USTER® STATISTICS 2018 ile iplikçilerin, verileri diğer mil verileriyle karşılaştırmak için tarak ayarlamaları ve şerit verilerini elyaf nepsi işleme tablosu ile karşılaştırmaları önerilir. Yüksek uzmanlık ile verilerin izlenmesiyle birlikte, iplik fabrikaları beyaz noktaları önleyebilir veya azaltabilir. Bunlar işleme sırasında keşfedilirse, iplik, olgunlaşmamış elyaf neplerinin daha az rahatsız edici olduğu farklı bir uygulamaya (ağartılmış beyaz tişörtler gibi) yeniden yönlendirilebilir.

Hayati Veriler, Doğru Cihaz

1957'de kurulan USTER® STATISTICS, tekstil endüstrisi için hayati bir kalite verisi kaynağıdır ve artık yeni bir uygulama olarak kullanıma sunulmuştur. USTER® STATISTICS 2018'in değeri dünya çapında kabul görmekte olup, iplik üreticilerinin ve ticaret ortaklarının kalite seviyelerini küresel pazar standartlarıyla objektif bir şekilde karşılaştırmalarına olanak tanır. Geçtiğimiz on yıllar boyunca her yıl binlerce numunenin test edilmesi, USTER'in benzersiz pazar gözlemlerine olanak tanıyarak, istatistiki çalışmasının kapsamını buna göre uyarlamasını sağlar.

Pamuk eğirme için kritik elyaf hammadde parametrelerini test etmek ve analiz etmek için USTER® AFIS PRO 2 doğru cihazdır. Elyaf nepslerini, tohum kabuğu nepslerini, kısa elyaf içeriğini, inceliği, olgunluğu, çepelleri ve tozu ölçmek için eşsiz bir doğruluk ve hız ile çalışır - bunların tümü üretimdeki iplik performansını etkiler. Bu nedenle USTER® AFIS, iplikhanelerde proses optimizasyonu için endüstri standardıdır - dünya çapında 1200'den fazla kurulumla kanıtlanmıştır.

Optimum Yerleştirme Tarifi

Tekstil bilgisi, güncel istatistiksel veriler ve ileri teknolojinin kombinasyonu, değişen koşullara ve yeni trendlere rağmen tutarlı iplik kalitesinin temelini oluşturur. Uster Technologies Fiber Lab Ürün Müdürü David McAlister şunları söylüyor: "İplik eğirmede kullanılan harman karışımlarını bir" tarif "ve elyaf kalitesi parametrelerini" bileşenler "olarak değerlendirebiliriz. Daha sonra tarifte tutarlılığı korumak için malzemeleri ayarlamayı hedefleriz. USTER® STATISTICS 2018, elyaf karakteristiğinin iplik özellikleriyle ilişkisini belirleyebilir ve bundan, optimum performans için tarifin bileşenlerini nasıl ayarlayacağımızı öğrenebiliriz. Yıllar boyunca aynı veya benzer elyaf kalitelerini elde etmek her zaman mümkün olmadığından, bu pamuk için önemlidir. "


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.