Verdol, CINTE Techtextil’e Hazır

Verdol SAS, CINTE Techtextil fuarında enerji tasarrufu sağlayan ve çevreye duyarlı teknolojilerini sergileyecek.

  20 Mart 2013 03:53 Çarşamba
Verdol, CINTE Techtextil’e Hazır

Teknik tekstiller  segmentine seslenen CINTE Techtextil Çin fuarı 22-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Son teknolojik ürünleri ve makinaları ile bu fuara katılacak olan Verdol SAS, özellikle yüksek mukavemetli (tenacity) iplik makinaları ile ziyaretçilerinin dikkatini çekecek.

Reyes Grup’un sahip olduğu Verdol SAS, mayıs ayında gerçekleşen bir satın alma ile Swisstex France’yi tüm malvarlığı, geliştirdiği makinaları ve ismiyle satın almıştı. Hatırlanacağı gibi, Swisstex France firması da daha önce ICBT, Rieter FYT ve RITM markalarını satın alarak kendi ismini vermişti. Mayıs ayında satın alma ile Verdol SAS, tüm bu teknolojilerin yeni sahibi oldu. Verdol markası ile daha etkin olacağı bir döneme giren firma, yeni dönemde de önemli tekstil etkinliklerine katılmayı sürdürüyor. Şangay Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan CINTE Techtextil Çin fuarında da boy gösterecek olan firma, teknolojik ürünlerini müşterilerine sunmayı hedefliyor.

T&I İplikleri: Bir Adım İleri Yenilik

Kablolama ve bükümde mükemmel verim sağlayan yeni teknolojilerini ITMA Asya’da sunan Verdol, özellikle bu alanda kalite algısını değiştiren UT, UTC, UTW makineleri ile CINTE Techtextil Fuarı’nda da dikkat çekmeyi hedefliyor. Makinenin özellikleri arasında, her uygulama için farklı kendine özel büküm ve kablolama talepleri yer alıyor. Verdol üretimi ile bu ihtiyacı karşılama anlamında başarılı çalışmalar yürütüyor.

 

Firma UT, UTC, UTW makinelerinde yer alan esneklik önemli ölçüde cazip özelliklerden birisi olarak biliniyor.

3 adet yukarı büküm motoru iğnesini (TFO) birleştiren UTW, 2 bin diteksten 20 bin ditekse kadar iplik aralığını kapsayabilen elektronik sürücülü sarıcı kafasına (TFO) sahip. Kord bezi, tarım ve balık ağları, bunun yanı sıra endüstriyel dikiş iplikleri ve kauçuk güçlendirmede kullanılan makine, iplik üretim süreçlerini birleştirerek iplik artıklarını ve enerji tüketimini azaltırken, iplik kalitesinden ödün vermiyor. Sürekli güncellemeler ile piyasadaki talepleri makinelerine yansıtan Verdol, fuarda kord ipliği (tire cord) için üretilen yeni makinesi CP 20’yi de sergiledi. Makine tamamen yeni bir tasarımla sunulurken, enerji tasarrufu sağlıyor ve ergonomik yapısı ile öne çıkıyor. Firmanın fuarda sergileyeceği ürünler arasında endüstriyel ipliklerin üretimine yönelik hazırlanan UTC 60 makinesi de yer alıyor.

Halı İpliklerinde Enerjiye Odaklı Üretim

İplik bükümü alanında lider üreticilerden birisi olan Verdol, halı ve kilim alanında kablolama ve bükme işlemi için mekanik iğ makinelerini geniş bir yelpazede sunuyor. CD, DT, CDDT makineleri halı ve kilimlerde görünüm, yapı, renk ve desen anlamında yaratıcı çözümler makinenin temel özelliklerini oluşturuyor. Halı üreticilerine yönelik üretilen bu teknoloji ise, Verdol Wool-Touch serisine ait olan makine 3 kat kiti ile birlikte spun iplik etkisini arttırıyor.  Firma tarafından özel olarak tasarlanan makinenin sloganı ise, ‘Olağanüstü İplik Etkisini Keşfet’ olarak duyuruldu. Firma bu makinesi ile enerji tüketimini ve çevreye duyarlı üretimi göz önüne alarak mükemmel bir teknoloji sunuyor.

 

Verdol, hali hazırda önemli halı, cam ve T&I (ticari ve endüstriyel) iplik üreticilerinde kurulu vaziyette bulunan,  tam ve kapsamlı fabrika yönetim sistemi olan M.U.S.T. (Monitoring Unit Swisstex for Textile Machinery) ile de talep görüyor. M.U.S.T., termofiksaj makineleri aracılığıyla cabler  (kablolama) ve (twister) bükücü’den dokuma tezgahlarına kadar her düzeyde işlem bilgisi, üretim sonuçları ve kalite kontrol verisi hakkında genel bir kontrol sağlıyor. M.U.S.T. el bilgisayarı izlenebilirliği yoluyla etiket okuma/ yazma/ basma  konusunda RFID (Radyo Frekansı Tanımlama) teknolojisi ile rekabet edebilir duruma getirildi.

 

40 yıldır sektörde faaliyet gösteren Reyes Grup, elektrik ve mekanik mühendislik, enerji, petrol gibi alanlarda yatırımlara sahip. Grubun en önemli üyelerinden birisi olan Verdol ise, özellikle filament iplik üretimi anlamında öne çıkan teknolojik makineleri ile küresel alanda fark yaratıyor. Reyes Grup ile Verdol 25 yıldır süren bir iş partneri olma özelliğini de taşıyor. Firmaların birlikte çalışması sektörde de etkili sonuçlar almasını sağlıyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.