Van de Wiele’den Yeni VSi Serisi Tekstil Sektörünün Hizmetinde

Alanında lider durumda olan Van De Wiele, yeni nesil kadife dokuma makinesi Velvet Smart Innovator (VSi) serisini tekstil sektörünün hizmetine sundu

  27 Ağustos 2014 09:22 Çarşamba
Van de Wiele’den Yeni VSi Serisi Tekstil Sektörünün Hizmetinde

Elektronik jakar makineleri tasarım ve üretiminde trendleri belirleyen Van De Wiele, bünyesinde bulunan  Bonas, Iro-Roj, Memminger-Iro, Titan ve Protechna ile  birlikte  tecrübe ve birikimlerini tekstil sektörü ile paylaşıyor. Ürettiği makinelerin kalitesiyle öne çıkan firma, yeni nesil kadife dokuma makinesi Velvet Smart Innovator (VSi) serisini tekstil sektörünün hizmetine sundu. Tam elektronik kontrolün yanı sıra dokuma enini 3 metreye kadar genişletme imkanı sunan VSİ serisi sade ve geometrik tasarımlı kumaşlar için VSİ 22, jakarlı kadife için VSi 32 ve teknik kumaşlara yönelik VSi 42’den oluşuyor.

Koltuk, perde ve yastıklar için döşemelik kumaştan boya fırçaları, otobüs koltuğu giydirme, hafif kompozit malzemeler ve hava yastıklarına kadar uzanan geniş bir uygulama yelpazesi bulunan VSi serisi Van de Wiele’nin halı dokuma alanında kazanmış olduğu deneyimle geliştirdiği servomotor tahrik sistemli akıllı çerçevelerin kullanıldığı ağızlık açma işleminin tümüyle elektronik şekilde yapılmasına olanak sağlıyor.

Ağızlık açma hareketinin tam elektronik kontrolüyle birbirinden bağımsız olarak ve herhangi bir mekanik müdahale gerektirmeksizin kontrol edilip ayarlanabildiği VSİ serisinde hammadde kalitesine ve operatörün deneyim seviyesine bağlı olarak, elektronik ayarlamalar yapmak da mümkün. Operatör tarafından yapılan tüm değişiklikler makinenin hafızasına depolanarak, ayarlar arasında hızla geçiş yapılabiliyor. Seride kullanılan yazılım ara yüzü sayesinde, ilk çalıştırma sırasındaki yanlış ayarlamaları ve olası iplik kopmalarını engellemek için gücü, çerçevelerinin hareketini rapier makinesinin hareketi ile birlikte ayarlama imkanı da sunuluyor. Bu şekilde operatörlerin farklı ayarları hızlı ve kolay bir biçimde üretime olanak vererek, yüksek dokuma verimliliği, hızlı kalite değişimi ve artırılmış esneklik sağlanıyor.

Servomotor Teknolojisi

Dokuma makinesi ve jakar arasındaki mekanik bağlantı gereksinimini ortadan kaldıran bir servomotor ile sağlanan VSi32’de jakar kapasitesinde herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Mekanik bağlantı da bulunmadığından, dokuma makinesi üzerindeki yük azalarak daha yüksek üretim hızlarına erişebilen VSİ 32, servo tahrik sistemi, jakar ve kadife makinesi arasındaki zamanlamayı tek bir dokunuşla değiştirebilmeyi mümkün kılıyor. Aynı zamanda VSi32’de bulunan “akıllı kesim” sayesinde bıçak hareketleri optimum kesim kalitesine ulaşmak için programlanarak, kesim frekansı ve bileme aralığı elektronik olarak kontrol edilebiliyor. Yeni atkı atma sistemi, yeniden tasarlanan kancalı kafalara, sabit atkı kesme sistemine, stabil kanca kılavuzuna ve 2x4 renge kadar atkı seçiciye sahip olan serideki yüksek üretim hızı, daha iyi verim oranı ve hızlı atkı değişimine odaklanılarak geliştirilerek maksimum verim hedefleniyor.

Her tür teknik kumaşı üretebilmesi için geliştirilen VSi 42,  kumaşın optimum biçimde sevk edilmesini sağlayan 2 adet tahrik sistemli iğne silindiri ile donatılarak üretim prosesinde maksimum verim alınabiliyor. Akıllı kesim ile hassas teknik ipliklerle dokuma yapmak için özel kanca ve iplik kılavuzu gibi özel uygulamalar yapılabilen VSİ 42, bu alandaki boşluğu doldurması hedefleniyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.