Timsan’dan Elyaf Temizlemeye Pratik Çözüm

İstanbul’da faaliyet gösteren Timsan, elyaf temizleme tabancası ile tekstil üreticilerine makinenin ömrünü uzatmayı garanti ediyor.

  19 Mart 2013 05:31 Salı
Timsan’dan Elyaf Temizlemeye Pratik Çözüm

Milyon dolarlık tekstil makinelerinin kullanıldığı sektörde, yedek parçalar ve yan sanayi ürünler yadsınmayacak ihtiyaçları karşılıyor. Timsan İstanbul’daki üretim tesisinde ürettiği vakumlu tabancalar ile makinelerde biriken ve üretim sürecini olumsuz etkileyen elyafları temizliyor. Tekscleaner markası ile üretilen tabancalar makinelerde biriken elyafları temizleyerek, üretim kalitesini arttırıyor.

Vakumlu temizleme tabancalarının dışında kanca üretimleri de yapan Timsan, kullanışlı yedek parçalar sunuyor.  Makine çalışır halde iken kullanılabilen, herhangi bir enerjiye ihtiyaç duymayan tabancalar, yurtdışına da ihraç ediliyor.  1983 yılında kurulan firmanın ihraç pazarları arasında ise, Almanya, İtalya, Özbekistan, İran, Suriye, Romanya, Vietnam gibi çeşitli ülkeler bulunuyor. Yedek parça ve yan sanayi ürünleri konusunda hizmet veren firmayı üretim tesisinde ziyaret ettik. Firmanın Genel Müdürü Zennun Koç firmanın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Üreticilere Faydalı Bir Çözüm

1957 yılından bu yana meslekte yer aldığını belirten Zennun Koç, tecrübesi ile tekstil sektörüne faydalı olmaya çalıştığını vurguladı. İlk olarak 1983 yılında üretime başladıklarını hatırlatan Koç; “30 yıldır ana imalatımız olan vakumlu elyaf temizleme tabancalarını üreterek, üreticilere kapasite artırımı sağlamayı hedefliyoruz” dedi. Tekscleaner markası ile tamamen kendi tasarımlarını ürettiklerini belirten Koç Şöyle konuştu; “ Mamullerimizin kalitesi, makinelerin ömrü temizlik ve bakımın iyi olmasına bağlı.  Tekstil makineleri her ne kadar özel üfleme ve emme tesisatı ile donatılmış olsa da birçok yerinde elyaf birikmesi engellenemiyor. Zamanla biriken bu gereksiz maddeler makineyi zorlamaya başlıyor. Deliklerin tıkanmasına ve kalitenin bozulmasına yol açar. Makineyi durdurup temizlik yapmak önemli bir vakit kaybı da olduğu için, makine çalışır halde hizmet veren vakumlu elyaf temizleme tabancaları, üreticilere önemli bir çözüm olarak sunuluyor.”

1965’li yıllarda grang mili ve paslanmaz vanayı da tasarladığını anlatan Koç, üretimlerimizle tekstil sektörüne yardımcı olmaya devam ediyoruz” dedi. Çalışmaya başladığı ilk yıllardan beri sektöre her dönem yenilikler ve çözümler sunma hedefinde olduklarının altını çizen Koç, elyaf temizleme tabancasının flatör, bobin, garnet, droset, örgü, hazırlama, ring ve triko makineleri temizliğinde kullanıldığını hatırlattı.

En Kullanışlı Tabanca; Tekscleaner

Firmanın şu anda vakumlu elyaf temizleme tabancası dışında, sürgülü kanca, sarı kanca ve muhafazalı kanca üretimi yaptığını da belirten Koç, bu alanlarda önemli firmalara satışlar geçekleştirdiklerini söyledi. Özellikle elyaf temizle tabancasının dünyada hava ve elektrikle çalışan örneklerinin olduğunu da ifade eden Koç şöyle konuştu; “En kullanışlı tabancayı biz yapıyoruz. Tabanca tamamen mekanik olarak çalışan bir yapıya sahip, hiçbir enerji ya da ek güç kaynağına gerek kalmadan, kullanılabiliyor.”

Türkiye’de Muadili Yok,

Avrupa’ya Göre Fiyatı Çok Düşük

Türkiye’deki tekstil firmaların birçoğuyla çalıştıklarını vurgulayan Koç sözlerini şöyle sürdürdü; “ Aynı temelde tabancalar Avrupa’da yer alıyor ancak onların pahalı olmasının yanında ek bir güç kaynağı ile çalışma zorunluluğu var. Çalışma sistemi olarak birbirine benzeyen bu makineler Avrupa’da 110 Euro civarında satılıyor. Ancak biz bunu 33 TL’ye müşterilerimize sunuyoruz. Türkiye’de bu alanda çalışan tek imalatçı olarak, ithalatı engellemek istiyoruz. Üretimimizin yüzde 30’luk kısmını ihraç ediyoruz. Üretimimizde sınır yok ne kadar talep gelirse o düzeyde üretim yapıyoruz. Aynı zamanda ürünün tasarım belgesine de sahibiz. Patent için ise müracatı yaptık, sonuç almayı bekliyoruz.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.