Textechno Kaliteyi Şansa Bırakmıyor

Textechno, yenilikçi çözümlerle üretim sürecindeki muhtemel hataların önüne geçiyor

  17 Mart 2013 06:51 Pazar
Textechno Kaliteyi Şansa Bırakmıyor

Tekstil test ekipmanlarında 1949’dan bu yana yer alan Textechno H. Stein GmbH &Co. KG, sektörün kalite fikrini geliştirmesine yardımcı oluyor. Firmanın temel uğraş alanını, tekstil ve yapay elyaf sektöründe etkin kalite kontrol süreçleri sağlayan teknolojik çözümler oluşturuyor. Textechno; yenilikçi teknoloji, üstün üretim kalitesi, yüksek verimlilik ve güvenilirlik ilkeleri ile hizmet veriyor. Firma gelişmiş üretim tesislerinde ISO 9001 kalite yönetim sistemi çerçevesinde faaliyetlerini sürdürüyor.  Dünya çapında 60 ülkeye tedarik sağlayan firma tekstil mühendislik ve danışmanlığında önemli bir yere sahip bulunuyor.

Herbert Stein tarafından kurulan Textechno,1953 yılına kadar 6 kişinin çalıştığı küçük bir işletme olarak varlığını sürdürdü. Firma 80’lerden itibaren, personel ve tesis sayısının yanı sıra ürün portföyünü de genişletti. Regentenstrasse’de bulunan ilk tesislerin lojistik problemlere yol açması üzerine firma 1987 yılında, bugünkü binalarının bulunduğu Dohrweg’e taşındı. Firma 1997 yılında, Doğu Avrupa pazarına ürün tedariği için Almanya Chemnitz’de yeni bir tesis açtı. Lenzing Technik’in bir parçası olan Lenzing Instrument firmasını 2004 yılında bünyesine katan Textechno, böylece küresel pazarda önemli bir sinerji yakalamış oldu. 1965 yılında kurulan Lenzing Instrument, devamsız liflerin gerginlik ve incelik test cihazları ve filament test aletleri alanlarında geniş bir ürün yelpazesine sahip bulunuyor.

Textechno, yüksek kalite için doğru ve güvenilir parametrelerin önemli olduğunun altını çiziyor. Elyaf ve iplikte düzenlilik, mukavemet ve uzama, yoğunluk kalınlık, saflık ve renk, kusurlu veya mükemmel şartlar gibi önemli parametreler kaliteyi doğrudan etkiliyor. Firma, bu başlıklar için mikro süreç teknolojilerini bilgisayar/yazılım teknolojileriyle birleştirerek daha üst seviyelere çıkarmayı başardı.

Kaliteyi Yeni Teknolojiler Geliştiriyor

ITMA Barselona fuarında iplik ve kumaşlarda kalite kontrolleri için geliştirdiği teknolojileri sergileyen firma, profesyonel ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Firmanın yeni jenerasyon entegre otomatik iplik gerginlik test cihazı STATIMAT DS, iplik ve düğümler için en önemli 3 test metodu sunuyor; gerginlik, düzgünlük ve iplik numarası ölçüm testi.

İlk kez 2007 yılındaki ITMA’da sergilenen Cotton Control Line ise 2011 yılında yeni ekipmanlarla donatılarak daha fonksiyonel bir hale getirilmiş. Yenilenen bu sistemin yanı sıra firma; elyaf uzunluğu ve dayanıklılığı test ekipmanı FIBROTEST, yeni düzgünlük test makinası COVATES ve bir başka ekipmanı MDTA 3’ü sektöre sundu. Tekli elyaf test sistemi FAVIMAT+ ise oldukça sıradışı özelliklere sahip. Makine 6 test yöntemini birden barındırıyor. Ayrıca, geliştirilen geri besleme sistemine sahip FAVIMAT+ otomatik tekli elyaf test sistemi dikkati çekti.

Textechno’nun geliştirdiği bir başka sistem ise, teknik ve kıvrımsız kumaşlarda kullanılan otomatik drapality test ekipmanı DRAPETEST oldu. Düz olmayan, compozit parçalarla takviye edilmiş kumaşların üretiminde, standart davranış, kıvrımlı olmayan kumaşların şekillendirilmesinde ve drapelendirilmesinde büyük önem taşıyor. Bir ürünün drape ve şekillendirilmesi süreçlerinde gerçekleşmesi muhtemel hata formasyonlarını karakterize eden bu ekipman, hem ölçüm gücü hem de görsel analizler ile hataları sıfırlıyor ve kaliteyi yükseltiyor. DRAPETEST’de bir opsiyonel sensör ile büyük ölçekli kırışıklar da yakalanıyor. Ekipman, cam, karbon, aramid ve benzeri malzemelerden yapılmış kumaşlar için uygun olarak üretildi.

2011 yılında pazarda olumlu bir çıkış yakalayan Textechno, 2012 yılında da bu başarının sürmesini bekliyor. Firma küresel pazardaki güçlü konumunu yansıtacak şekilde önemli fuarlara katılım sağlayacak. 27-29 Mart 2012 tarihleri arasında Paris’te JEC Composites Show’da yer alacak olan Textechno, 12-16 Haziran tarihleri arasında ITMA ASIA+ CITME fuarında sektör temsilcileriyle buluşacak.  Firma, 2-7 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan INDIA ITME’de yer alarak  alarak geliştirdiği yeni teknolojileri tanıtacak

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.