Textechno Farklı Test Metodlarını Tek Üründe Birleştiriyor

Elyaf ve iplik test ekipmanları konusunda dünyada önemli bir pazar payına sahip Textechno Herbert Stein GmbH & Co. farklı test metodlarını tek üründe buluşturan çalışmalara imza atıyor.

  05 Nisan 2016 09:00 Salı
Textechno Farklı Test Metodlarını Tek Üründe Birleştiriyor

Textechno Herbert Stein GmbH & Co. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Stefan Fliescher ve Satış Müdürü Marcus Hardelauf, test ekipmanları üretiminde uzmanlaştıkları alanlar ve Türkiye pazarına ilişkin düşünceleri konusunda yayın grubumuzun sorularını yanıtladı. Textechno tarihçesi hakkında bilgiler veren Satış Müdürü Marcus Hardelauf, Textechno’nun 50’li yılların başından beri sadece test ekipmanları üzerine çalıştığını ve günümüzde tekstil test aletleri alanında, dünya çapındaki lider üreticilerinden biri olduğunu söyledi. Hardelauf, firmanın kuruluş öyküsü ile ilgili şu bilgilere yer verdi; “Textechno, 1949 yılında elektronik mühendisi Herbert Stein tarafından kuruldu. Kendisi ‘AEG’ firmasında İş Geliştirme Müdürü olarak çalışmaktaydı. Bu pozisyondayken bölgede kurulan birçok farklı tekstil üreticisi ve makinecisi ile iletişim kurdu. Savaşın ardından, Almanya’daki Mönchengladbach’a taşındı.

1949 yılında bir mühendislik şirketi olarak faaliyetine başlayan Herbert Stein Mühendislik Ofisi, bir yıl sonra "Textechno Herbert Stein" olarak yeniden adlandırıldı. Textechno, 50’li yılların ortalarından bu yana test ekipmanları üretiyor ve bu yönde çalışmalarına devam ediyor.”

“Felsefemiz, Farklı Test Metodlarını Tek Bir Üründe Birleştirmek”

Marcus Hardelauf, “Başlangıçta Textechno, bu alandaki diğer tedarikçiler ile karşılaştırıldığında, tüm mekanik bileşenlerin yanı sıra elektronik, yazılım ve makinelerin in-house tasarımında sektörde bu konuda tekti. Sonuç olarak Textechno, inovatif test sistemlerinin geliştirilmesi, elyaf ve pamuk endüstrisinde yüksek derecede otomasyon sağlanması konusunda yenilikçi test sistemleri geliştiriyor. Felsefemiz, farklı test metodlarını tek bir üründe birleştirmek.” sözlerine yer verdi.

Dr. Stefan Fliescher ise Textechno’nun ITMA 2015’te sergilediği teknolojiler hakkında şu bilgilere yer verdi; “Yeni COVASLIVE şeritler ve fitillerin kontrolünün gerçekleştirilmesinde kapasitif düzgünlük ve doğrusal yoğunluk ölçüm cihazı.”

Fliescher’in sözlerine katılan Marcus Hardelauf ise Fliescher’in sözlerine ek olarak şu bilgilere yer verdi; “Bir diğer ürünümüz de STATIMAT DS. Textechno’nun iplikler için yeni nesil otomotik iplik çekme test cihazı. Entegre bir ölçüm aleti olan seri ipliklere ilişkin en önemli üç test metodunun ortak çalışmasını sunar; gerilme testi, düzgünlük testi ve iplik numarası ölçümü. Bu üründe tek bir cihaz ile ipliği sadece bir kere yerleştirerek, tüm testleri uygulayabiliyorsunuz. ITMA’da yer alan yeniliklerden biri de, yine filament iplik için geliştirmiş olduğumuz, sektördeki ilk otomatik kapasitif düzgünlük test cihazı, COVAMAT. Yeni sensör tasarımı, otomatik paket değiştirici ve yüksek hızlı iplik bükücü özellikleriyle etkin ve güvenilir bir kalite kontrol için tüm gereksinimleri karşılıyor.”

Textechno’ya ITMA Milano’da Türklerden Yoğun İlgi

ITMA Milano’da Türk ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Marcus Hardelauf, “Standımızın ziyaretçi sayısı oldukça yüksekti. Özellikle Türkiye'den gelen çok sayıda müşterimiz oldu. Hatta fuar sırasında bir ürünümüzün satışını Türk müşterimize gerçekleştirdik ve sözleşme imzaladık. Özellikle fuar Türk pazarı açısından bizim için büyük bir başarı oldu.” sözlerine yer verdi.

“Türk Pazarının Bizim İçin Ne Kadar Güçlü Olduğunun Farkındayız”

Türkiye pazarına ilişkin çalışmaları ve satış beklentileri üzerine sorularımızı da yanıtlayan Hardelauf, şu açıklamalara yer verdi; “Bildiğiniz gibi Türkiye'de bir temsilcimiz var; INTA. Türkiye'ye, senede 3-4 kez gelen satış personelimiz Dr. Kugler,  Türkiye'de INTA ekibiyle birlikte müşterilerimizi ziyaret etmekte. Tabii ki yaklaşmakta olan ve Haziran ayı başında gerçekleşecek ITM gösterisinde de, INTA çatısı altında ekipmanlarımızı tanıtacağız.” Türkiye pazarında büyümek istediklerini belirten Hardelauf, “Büyüme hedefimiz daima var. Ancak gelecek senenin pazar koşullarını öngörebilmek oldukça güç bir durum. Umudumuz, bu senenin de bizim için geçen yılki kadar iyi geçmesi. Türkiye pazarının büyüme gösterdiğini görebiliyoruz. Bu sebeple, Türk pazarının Textechno için ne kadar önemli olduğunun da farkındayız.” dedi.

“Tek Karbon Filamentleri Test Etme Konusunda Pazar Lideriyiz”

Avusturyalı şirket olan Lenzing AG’ya ait, dünyanın en büyük viskon elyaf üreticilerinden biri olan Lenzing Instruments’in devralınmasıyla sundukları çözümlerin daha da genişlediğini belirten Marcus Hardelauf, sözlerini şöyle sürdürdü; “Lenzing Instruments’in test ekipmanları ve çevrimiçi ölçme teknolojisi alanındaki geniş ürün yelpazesi, Tectechno’nun faaliyet alanına geniş bir katkı sağladı. Textechno, klasik tekstil endüstrisi için test cihazlarının yanı teknik tekstiller için de geniş bir yelpazede test ekipmanları sunuyor. Sunduğumuz STATIMAT 4U, klasik yüksek mukavemetli filament ipliker ve genel yüksek mukavemetli iplikler için geliştirmiş olduğumuz dünya çapında bir cihaz. Ayrıca diğer ürünümüz FAVIMAT+ günümüzde karbon filamentleri test etme konusunda tek test cihazı. Türkiye’de AKSA da bu makineyi kullanmakta.”

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.