Tencel Kumaşların İnovasyon Potansiyeli Yüksek

Lenzing, geçtiğimiz yıl duyurduğu Tencel/Pamuk karışım elyafından üretilmiş ürünler için pazarlama konsepti “Natural Connection”ı 2014 yılında da sürdürecek.

  31 Mart 2014 08:03 Pazartesi
Tencel Kumaşların İnovasyon Potansiyeli Yüksek

Lenzing AG, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında, yeni konsepti Natural Connection (Doğal Bağ) Tencel/Pamuk karışımı ile üretilen ve Texbridge fuarında sergilenen gömlek kumaşlarını tanıttı. Toplantıya Performans Giyim Bölüm Başkanı Andreas Gürtler, Global İletişim Tekstil Başkanı Christina Kreuzwieser ve Türkiye Satış Yönetmeni Hale Saraçoğlu katıldı.

Dünya tekstil pazarının yüzde 10’unu oluşturan gömlekler cilt üzerine giyildiği için doğal kumaşlardan elde ediliyor. Bu doğal kumaşlarda çoğunlukla pamuktan imal ediliyor. Lenzing tarafından geliştirilen çevreci, konfor sağlayan ve nem emilimi yüksek Tencel elyafların gömlek kumaşlarına karıştırılması kullanıcıya çok sayıda fayda sağlıyor. Tencel, pamuğa göre daha yumuşak, nem emilimi daha yüksek ve yapısı gereği daha pürüzsüz olduğu için cilt hassasiyeti iyileştirilmiş bir ürün haline geliyor. Ayrıca, birbirine benzeyen Tencel ile pamuğu aynı makinelerde işlemek mümkün. Böylelikle mukavemeti daha yüksek, verimliliği artırılmış ve enerjiden tasarruf ettiren bir üretim zinciri oluşuyor.

Gömlek Tencel İçin Büyüyen Bir Pazar

Pamuk/Tencel karışımının ana kullanım alanları arasında giyim sektöründe gömlek ve denim, ev tekstilinde ise nevresim bulunuyor. Gömlek segmentinin Tencel için büyüyen bir pazar olarak görülmesi ile şirket bu alana daha çok önem veriyor. Andreas Gürter konuşmasında yüzde 10 gibi düşük bir Tencel karışımının bile pamuklu gömleklerin özelliklerine büyük katkı sağladığına değindi. Gürter, “Bu karışım sayesinde kumaşın cilde temasında, nem yönetiminde ve parlaklığında pozitif bir etkileşim görülmektedir. Pamuk/Tencel kumaşlarının inovasyon potansiyeli çok yüksektir, karışım oranına göre görünüm ve özellikleri, isteğe bağlı olarak değiştirilebilmektedir. Karışıma Tencel eklenmesi, kumaşlarda yıkama sonrasında daha az kırışıklık oluşmasına, bu da ütüleme işleminin kolaylaşmasına olumlu etki eder” dedi.Andreas Gürter yüzde 100 pamuk ve yüzde 100 Tencel elyaflardan imal edilmiş iki gömleğin ütü testlerini toplantıda uygulamalı olarak gösterdi. Pamuklu gömlekte ütü işlemi kumaşa uygulanan bastırma gücünün fazla olması nedeniyle uzun sürerken, Tencel gömlek kolaylıkla ve kırışıklık kalmadan ütülenebiliyor.

Tencel İçin Yeni Marka Kuralı

Lenzing, müşterilerine yeni bir Pamuk/Tencel etiketi sunuyor. Daha önce müşteriler Tencel etiketine, kumaşta en az yüzde 30 Tencel karışımı olması durumunda alabiliyorlardı. Pamuk ve Tencel içeren kumaşları daha iyi tanıtabilmek için Lenzing sertifikasyon sistemi de daha kapsamlı hale getirildi. Pamuklu kumaşta minimum yüzde 10 oranında Tencel karışımı olması durumunda, özel bir etiket sunuluyor.

Geri Kazanım Kampanyası

Lenzing şirket satış mağazasında renk ve model modaları geçen ürünler Upcycle (Yukarı Dönüşüm) ile yeni bir kimlik kazandı. Viyanalı moda evi Milch’in tasarımcısı Cloed Priscilla Baumgartner, Tencel gömlekleri “Milch Özel Üretim” kreasyonu kapsamında yeniledi. Eski Tencel gömleklerden yapılan etekler, elbiseler, üstler, pantolonlar ve şapkalar beğeni topladı. Moda sektöründe yeni trendi upcycling’in öncüsü olan Milch tasarımcıları, Viyana’dan getirilen seri sonu erkek takımları ve gömleklerini hammadde olarak kullanmaktan memnun olduklarını belirttiler.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.