Tekstil Yumuşaklığını Ölçmede Yeni Yöntem

Sentetik selüloz elyafların profesyonel üreticisi Lenzing, Emtec Electronic ile birlikte geliştirdiği tekstil yumuşaklığı ölçmede yeni yöntemini müşterilerine sundu.

  27 Ekim 2016 09:00 Perşembe
Tekstil Yumuşaklığını Ölçmede Yeni Yöntem

Dünyaca ünlü elyaf üreticisi Lenzing, Alman cihaz üreticisi Emtec Electronic ile birlikte yumuşaklığın ölçümü için geliştirilen yeni cihazı müşterilerine tanıttı.

Moda endüstrisinde, satın alma kararını etkileyen en önemli parametrelerin başında görünüşten sonra konfor geliyor. Konforlu kıyafetlerde tekstilin yumuşaklığı ise önemli bir etken. Lenzing Modal® Ürün Müdürü Claudia Mommer, konuyla ilgili açıklamasında; "Markaların ve perakendecilerin gözünde yumuşaklık, bir konfor faktörü olarak giderek daha fazla önem kazanıyor. Lenzing Modal® elyafları, portföyümüzdeki en yumuşak elyaf. Bunu hissedebilirsiniz. Fakat giderek daha fazla sayıda tüketici, elyaflarımızın yumuşaklığını fiziksel ifadelerle açıklayan ölçütler talep ediyor. Tüketicilerin hislerini doğrulamak ve satış noktasında onları ikna etmek için bazı fiziksel ölçütler isteniyor." sözlerine yer verdi.

Yumuşaklığı Ölçmenin Yeni Yöntemi

Lenzing Araştırma departmanında özel olarak oluşturulan ve fizyolojik özellikler hakkında araştırmalar yapmaya odaklanan bir grup, yumuşaklığı ölçmenin daha kolay yollarını araştırdı. Yoğun bir test sürecinin ardından yeni testler için işbirliği yapmak üzere Emtec Electronic ile anlaşan Lenzing, yumuşaklığı Ses-Spektrumu kullanarak test eden cihazın yazılımına uygun bir algoritma oluşturmak üzere ortaklaşa testler gerçekleştirdi.

Emtec Electronic'in yumuşaklık ölçüm cihazı, ring yöntemini kullanarak, tekstilin içerdiği Lenzing Modal® miktarı doğrultusunda ürünün yumuşaklığının ne kadar arttığını gösteriyor. Test sonuçları, test edilen elyaflar arasında en yumuşak olanın MicroModal® olduğunu kanıtlıyor. Emtec Electronic çalışanı Alexander Grüner, cihaz hakkında, "Bir enstrüman üreticisi olarak yeni çalışma alanlarına girmek bizim için önemli. Lenzing'in tekstil alanındaki teknik bilgisinin, daha sonra 'Kumaş Yumuşaklığı Çözümleyicisi' haline gelecek, 'Doku Yumuşaklığı Çözümleyicisini' geliştirmemize çok faydası oldu." sözlerine yer verdi. Yeni test yöntemi, Lenzing Modal® kullanılan kumaşların yumuşaklık derecesini hızlı bir şekilde göstererek müşterilere yardımcı olacak.

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.