Sytech One Tek Uçla Yüksek Verimlilik Sunuyor

20-22 Mart 2018 tarihleri arasında Şanghay'da düzenlenecek olan Domotex Asia 2018 Chinafloor'ta yer alan Oerlikon Neumag, Sytech One ile sunduğu yeniliklerini sergileyecek.

  21 Mart 2018 01:00 Çarşamba
Sytech One Tek Uçla Yüksek Verimlilik Sunuyor

Halı ipliği üretimine yönelik pazar, giderek zorlu bir hal alıyor. Bununla birlikte, emtia ürünleri dışında halı ipliklerinin maliyet verimli şekilde üretilmesi de zor bir süreç gerektiriyor. Örneğin, geri dönüştürülmüş polyester veya ince filamentlerden BCF ipliklerinin üretiminde artış olduğunda, bu daha yüksek kırılma oranlarına neden olabiliyor. Bu durumda yüksek standartlı üretim tesislerinin; üretim, kalite ya da maliyet verimliliği konusunda ödün vermesi gerekiyor. Oerlikon Neumag, Sytec One ile zorlu süreçler için maliyet verimli BCF iplik üretimi sunuyor.

Yüzde 98'lik Verimlilik

Sytec One, her bir pozisyon için tek bir uca sahip bir BCF tesisidir. Bu tek uçlu karakteristiği nedeniyle, özellikle de geri dönüştürülmüş polyester ya da ince filamentler gibi zorlu üretim süreçleri için uygundur. Çünkü, iplik kırılması halinde tek bir uç kırılır, diğer pozisyonlar etkilenmez ve çalışmaya devam eder. Sonuç olarak, çok-uçlu teknolojiye sahip tesislere kıyasla, bu tesis daha yüksek verimliliğe sahiptir. Örneğin, günde on kırılma ile Sytec One’ın verimliliği hala yüzde 98 oranında iken, üç uçlu teknoloji sadece yüzde 92 verimlilik sunar.

Düz İplik Yolu Sayesinde Daha Hızlı Süreçler

İplik eğirme ve tekstürizede tamamen düz iplik yoluna sahip Sytec One’ın makine konsepti, çok-uçlu teknolojilere kıyasla daha yüksek proses hızları sağlar ve yüzde 15’e varan hız artışı ile sonuçlandırır. Toplam 6,000 dtex'e kadar daha yüksek titreler sorunsuz olarak üretilebilir. İnce iplik kılavuzu ayrıca tekli filamentlerde minimum sürtünmeyi sağlar. Bu durum daha az iplik kopması ve daha istikrarlı bir işlem sunar.

Optimize Anahtar Bileşen: Eğirme Paketi

Oerlikon Neumag'daki mühendisler eğirme paketi için de yeni bir tasarım geliştirdi. Her BCF makinesinin bu merkezi bileşeni, iplik kalitesini önemli ölçüde etkiliyor. Sytec One için karşılık gelen çözüm, eğirme paketindeki polimer akışını optimize eder ve böylece polimer bekleme süresini azaltır. Bu, ürün ve renk değişim sürelerinin kısalmasını ve tesis verimliliğinin artmasını sağlıyor. Ayrıca, 500 filamente kadar olan ipliklerin üretilebilmesi için iplik paketleri genişletildi.

“Teknoloji tercihinde ürün karışımı önemlidir” diyen Oerlikon Neumag Satıştan Sorumlu Müdür Yardımcısı Martin Rademacher, standart prosese ek olarak, daha yüksek kırılma oranına sahip proseslerin gittikçe daha önemli hale geldiğini vurguladı. Rademacher, son olarak “Müşterilerimize hem tek-uçlu hem de üç-uçlu teknoloji sunabilmenin konforunu yaşıyoruz.” açıklamalarına yer verdi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.