Savio, Tekstilde Artan Otomasyon İhtiyacı İçin Çalışıyor

İplik makinelerinin güçlü üreticisi Savio, artan otomasyon ihtiyaçlarını karşılamak için geliştridiği son yenilikleri tekstil sektörüne tanıttı

  02 Eylül 2014 17:35 Salı
Savio, Tekstilde Artan Otomasyon İhtiyacı İçin Çalışıyor

İtalya’nın önde gelen tekstil teknolojileri üreticilerinden Savio SPA, tekstil sektöründe artan otomasyon ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikler sunuyor. Her türlü kesik elyaftan mamul ipliklerin işlenmesi için geniş bir yelpazede üretim yapabilen makinelerin üretim ve pazarlama faaliyetleriniarttırma kararı alan Savio, son geliştirdiği teknolojileri tanıttı.

POLAR E  Premium

Tamamen yeni dizayn edilen otomatik masura besleme  ve otomatik paket bobin  değiştirmeye sahip otomatik sarım proseslerini gerçekleştiren POLAR E Premium, bu yeni yüksek hızlı otomatik masura besleme performansı sayesinde 72 kafaya kadar çıkabilmesi özellikleri ile öne çıkıyor. Bütün iplik işletmelerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde yeniden dizayn edilen POLAR E Premium ile otomasyonun genel olarak yaygınlaşmasına karşın tekstil ortamlarında manuel yönetilen süreçler sebebi ile masuralarda  otomatik taşımanın mümkün olmadığı durumlarda bu sorunu gideriyor.

Bu yüksek hızlı masura besleme sayesinde işletmelerin küçük masuralarda, her türlü (ince/kalın) numaralarda iplik imalatı esnasında randıman kaybı yaşanmaması sağlanıyor. Proses akışının kesintisiz ve konstant kalması sağlayan POLAR E, Premium, iplik makinesine bağlantılı link sistemli bobin makinelerinden elde edilen aynı performansı sağlamak için, bobin makinesinin maksimum seviyede otomasyonu sağlıyor. Ayrıca ‘’Samrt Back-up’’ özelliği sayesinde kötü imal edilmiş iplik masuralarının, işletmeye ve üretim prosesine hiçbir etkisi olmadan bobin makinesi içerisinde geri dönüştürülerek üretime katılması sağlanıyor. Böylelikle POLAR E Premium’da bobindeki iplik kalitesi en iyi şekilde çıkması sağlanmış.

POLAR I DLS

Bobinlerin kesintisiz olarak ringden sarım makinasına kadar gittiği iplik makinalarına bağlanan POLAR I DLS, geliştirilen ringden bobinlere direkt bir besleme özelliği ile ring makinasının bir uzantısı haline gelerek, materyallerin toplam serbest akışını sağlıyor. Daha önceki versiyonlarında sunulan modüler özelliğin büyük ilgi çekmesi nedeni ile yeniden ele alınıp geliştirilen POLAR I DLS’nin modüler yapısı işletmelerin istekleri doğrultusunda 3 adet uç bulma istasyonu ekleme imkanı ile, özel hallerde bile kesintisiz üretim imkanı sunuyor. Samrt back-up özelliğinin burada da uygulanma imkanı sayesinde dişarıdan müdahalenin en aza indirgenmesi amaçlanmış.  Savionun genel özelliği olan,özel sarım kafaları sayesinde bir sonraki işlemler için en hazır bobini mal etmek esnekliğine sahip olan makinede gerek dokuma gerek örgü gerekse boya ameliyeleri için ,ara prosese  gerek bırakmayan hazır bobin imal edilmesi mümkün

SIRIUS

Savionun yeni Two for one büküm makinesi olan Sirius, mümkün olan tüm numara aralıklarında ,en kalından, en ince numaraları kapsayan değişik pot ebatları ile değişken üretimler teklif etmektedir. Yeni sistemi sayesinde polyesterli iplik karışımlarında veya çok ince iplik numaralarında balon kontrolü veya serbest balon sisteminde 200 veya 250 mm olan iğ ve pot büyüklüğü mümkündür. Sarım konikliğine, iplik cinsine ve numarasına bağlı olarak  ve 13.000 dev/dakikaya kadar iğ hızına sahip olan makine, AR-A-BR-B-C gibi çeşitli potları seçme esnekliği sağlar. SIRIUS’ta bu sayede iğ tahriki ve iplik yolu geometrisi, maksimum enerji tasarrufu sağlar. SIRIUS, yeni elektronik tahrik (EDS) sistemi sayesinde değişken traverslerde, her tip bobin imal etme imkanı sağlanmakta ve yine bu sistem inverteri sayesinde, enerji tasarrufu yanında hız, büküm vs gibi değişkenlerin bilgisayar yardımı ile çok basit olarak ayarlanması mümkün hale gelmektedir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.