Savio India ITME’ye Hazır

Savio, 2-7 Aralık’ta düzenlenecek olan INDIA ITME Fuar’ında Asyalı müşterileriyle buluşacak. Son dönemde bu bölgeye yoğun yatırım yapan firma, yenilikçi iplik teknolojilerini sergileyecek

  20 Mart 2013 03:41 Çarşamba
Savio India ITME’ye Hazır

İplik makinaları üreticisi Savio, INDIA ITME Fuarı’nda ürünlerini sergilemeye hazırlanıyor. Savio, 2-7 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan organizasyonda 1. salon G24 standında müşterilerini ağırlayacak. Hindistan’ın ve bölgenin önemli fuarları arasında yer alan organizasyon 9. kez düzenlenecek. Bombay Fuar Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı etkinlik cirosunun yüzde 90’lık kısmını oluşturan Asya pazarından elden eden Savio için de önem arz ediyor. İtalya merkezli şirketin yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin’den sonra en büyük pazarın Hindistan olduğu ve bu ülkeye bir hayli önem verildiği belirtiliyor.

1991 yılından bu yana Savio Macchine Tessili, Hindistan pazarından yer alan firmanın, Savio India Ltd ismiyle de bir distribütörü bölgedeki faaliyetlerini koordine ediyor. Savio India ayrıca Tamil Nadu’da yer alan bir üretim ünitesine de sahip. Savio kalitesini Hint Bölgesi’nde de hakim kılmak amacı ile kurulan bu merkez, 2008 yılından bu yana yerel ve ihracat pazarı için üretim yapıyor.

Bölgede Aktif Çalışma Ağına Sahip

Coimbatore’de bulunan kurumsal ofis yaklaşık 200 kişi ile hizmet veriyor. Bunun yanı sıra Savio’nun Ludhiana ve Kolhapur’da bulunan iki satış ve servis bürosu özellikle Hindistan, Nepal ve Sri Lanka topraklarının tamamına tedarik sağlıyor. Firma, bölgede bulunan ofisleri ile müşterilerine çeşitli kurslar, denemeler ve eğitimler yapma imkanı sunuyor.

Savio India özellikle deneyimli 80 servis mühendisiyle müşterilerinin yaşadığı sorunları minimum düzeye indirmeyi hedefliyor. Firma kaliteli hizmet sunarak satış sonrası dönemde de servis imkanı sağlıyor. Merkezde bulunan elektronik laboratuvar ile test imkanı da sağlayan firma, iplik kalitesinin, mukavemetinin ve diğer fiziksel tüm parametrelerin müşteriler tarafından birebir görülmesini sağlıyor. Bölgede ayrıca gümrük sıkıntılarının ortadan kaldırılarak tedarik sağladığı yedek parça deposu bulunuyor. Önemli sermaye yatırımı ile bölgede yer alan Savio, INDIA ITME fuarına da aynı özenle hazırlanıyor. Firmanın fuarda sergileyeceği ürünler arasında sargı ve büküm segmentinde yer alan makinelerinden otomatik sarıcı modeli Polar / I DLS ve çift büküm makinesi Sirius yer alıyor. Savio yüksek performanslı ve enerji tasarrufu sağlayan ürünlerini tanıtıyor.

Polar/I Direk Link Sistemi İplik Hatalarını Yok Ediyor

 

Ring Eğirme tesisini sarım makinelerine bağlayan POLAR/I Direk Link sistemi sarım çözümü, Savio’nun en seçkin ürünü olarak öne çıkıyor. Büyüyen pazarlar artık bu tip otomatik çözümlere yatırım yapmayı tercih ediyor. Bu anlamda operatörlerin kiralanması güçleşirken, son ürün kalitesinin daha yüksek olması isteniyor ve bu tip bir ürün çeşitli avantajlar sunuyor.

 

Savio, bu sistemin tasarımına başladığında aynı zamanda ring makinası gövdesi tasarımı için de bazı ana hedefler belirledi. Bu durumda potansiyel müşteri talepleri de şekillenerek firmanın yeni seçenekler sunma ihtiyacı ortaya çıktı. Esasen, Polar I DLS 2000 iğe kadar büyük makina imalatçılarının ihtiyaçlarına karşılayacak, yüksek sayıda sarım kafalarının imalat olasılığını ortaya çıkaran modüler tipte tasarlandı. Bu modüler çözüm, talepler doğrultusunda N° 3 uç bulma istasyonları ile benzer donanımlara sahip Polar/I DLS’nin, ring gövde bobinlerinin sarım kafaları ve sonraki işlemler için hazırlanabilmesine yol açtı.

 

Firma tüm bunları değerlendirerek; iplik birleştirmenin çok artması ve enerji azalması sebebiyle kötü bobin şekillerinin elde edilmemesi, tüm bobin masuraları dolana kadar bobinlerin sarılmasını sağlayan lot sonu fazı ve temizleyiciler tarafından tespit edilen teknolojik hatalar gibi konulara önem verdi. Sonuç olarak verimliliğinin azaltılması için, Polar/I DLS, akıllı yedek hazırlama istasyonu ve iğ tanımlama sistemi ile donatılarak taleplerin karşılanmasına yönelik adımlar atıldı. Böylece, sarım verimliliği arttı ve teknolojik iplik hataları otomatik olarak ortadan kalktı.

Sirius, Bakım Maliyetini ve Bakım Süresini Azaltıyor

Yeni jenerasyon çift büküm makinesi olan Sirius, ilk olarak ITMA ASIA 2010 fuarında tanıtılmıştı. Bu makina, işçi ve enerji gereksiniminde önemli ölçüde azalma sağlayarak Uzak Doğu pazarı ihtiyaçlarına çözümler sunuyor. Düşük yatırım maliyetleri ve düşük enerji gereksinimlerinin yanı sıra, müşteriler bakım süresi ve maliyetlerinde de azalma olmasını bekliyor. Bu model, yük yapısal standardizasyonu, çeşitli iplik tip ve numaralarına uygun iğ boyutları ve besleme tipleri, operatör müdahalesi için basitleştirilmiş elektronik çözümleri ve daha az bakım personeline ihtiyaç duyuyor.

 

Elektronik tahrik sistemi (EDS) versiyonu, ayar parametrelerine ful esneklik kazandıracak şekilde, mekanik versiyondan farklılaşıyor. Bağımsız redresör ve motorlarla donatılmış Sirius EDS modeli, tüm işlem parametrelerinin bilgisayar tarafından yapılabilmesine olanak tanıyor. Bu yeniliklerin çıkış noktası ise, Savio’nun diğer kompleks ürünlerinde edindiği elektronik know how bilgisi olarak tanımlanıyor. Basit dokunmatik ekrana sahip bilgisayar parametrelerin sürekli olarak değiştirilebilmesine olanak sağlarken, operatör en iyi sonuç ve çalışma koşullarına ulaşmak için farklı parametre kombinasyonlarını kullanabiliyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.