SASA’nın Satışı Askıya Alındı

SASA Polyester'in Taylandlı Indorama'ya satışına Rekabet Kurulu'ndan inceleme kararı çıktı.

  16 Temmuz 2014 11:04 Çarşamba
SASA’nın Satışı Askıya Alındı
Yerli elyaf üreticisi SASA Polyester'in, uluslararası elyaf devi Taylandlı Indorama Ventures Public şirketinin Hollanda iştiraki olan Indorama Netherlands BV’ye 60 milyon dolara satılmasına, Rekabet Kurulu inceleme kararı verdi. SASA Polyester'in satışının açıklanmasının ardından İTHİB ve çatı örgütler satışın iç piyasada yapancı etkisini arttıracağını ve elyaf fiyatlarına artış olarak yansıyacağını belirterek tepki göstermişti.

İTHİB Başkanı İsmail Gülle, "Konuyu Rekabet Kurulu'na götüreceğiz" diyerek satışa tepki gösterirken, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, satışla ilgili endişeleri olduğunu dile getirmişti. Tepkiler üzerine SASA’nın yüzde 51 hissesinin Indorama Netherlads B.V firmasına satışını incelemeye alan Rekabet Kurulu,  internet sitesinden açıklama yaparak, hisse devri işleminin incelemeye alındığını ve inceleme sonuçlanana kadar da satış işleminin askıya alındığını duyurdu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.