RSB-D 50 Yeni Cer Makinesi ile Üstün Performans

Rieter, yeni RSB-D 50 tek kafalı cer makinesi, yüzde 33’e kadar üretkenlik artışı, düşük enerji maliyetleri, üstün şerit kalitesinde daha hızlı parti değişimi ve kolay sezgisel çalışma sunuyor.

  26 Ekim 2017 01:00 Perşembe
RSB-D 50  Yeni Cer Makinesi ile Üstün Performans

Rieter, 2016 sonbaharında ITMA Asia, Çin ve ITME Hindistan Fuarlarında global bir kitleye ilk defa olarak yeni RSB-D 50 tek kafalı cer makinesini tanıttı. Yeni cer makinesi nesli, birçok inovatif çözümle geliyor: Maliyetleri azaltıyor, kaliteyi artırıyor, çalışma ve bakımı kolaylaştırıyor.

Enerji Tasarruflu Tahrik Konsepti ECOrized

Patentli tahrik konsepti ECOrized ile önceki modele göre kayışlardan ve tahrik elemanlarından yüzde 25 oranında tasarruf yapılıyor. Çekim sistemini iki servo-motor tahrikliyor. Emiş için frekans kontrollü tahrik ve koyler için bireysel tahrik benzersizdir. Koyler için yeni tahrik çözümü düzgün kayış hareketine ve daha uzun kullanım sürecine yol açar. Sessiz çalışan makina düşük sürtünmenin kanıtıdır.

Daha Az Elektrik Maliyeti

Yeni tahrik çözümü her bir RSB-D 50 için yıllık 1000 Euro‘luk tasarruf sağlar. Makinenin kullanım ömrü boyunca gerçekleştirilen tasarruflar, yatırım ile karşılaştırılacak olursa, çok cazip bir oran elde edilir. Standart bir özellik olarak, cer makineleri artık entegre enerji ölçümü ile donatılmıştır. Tek bir makinenin önemli ölçüde artan enerji tüketiminin ortaya çıkması halinde koruyucu bakım yapılabilir ve böylelikle makinede bir arızanın ortaya çıkması önlenebilir.

Güç Dalgalanmaları İle Bile Daha Güçlü

Kısa güç dalgalanmalarında, kontrol voltajı tahrik konvertöründen sağlanır. Bu enerji deposu kısa süreli gerilim kesintilerini ve kayıplarını telafi ederek cer makinasının çalışmasını sağlar. Daha uzun kesintilerde, aktif oto regüleli cer makinası kontrollü bir şekilde durur. Web kılavuzlanmış pozisyonda kalır ve hızlı bir yeniden başlatmaya olanak verir.

İleri Düzeyde Geliştirilmiş Tahrik Sistemi Mühendisliği

Çekim ünitesinin önündeki geleneksel şerit kılavuzları sıklıkla yanlış ayarlanır. En sık yapılan hata, şeritin merkezi olmayan kılavuzlanmasıdır. Yeni, patentli şerit kılavuzu, her zaman şeridin merkezi şekilde kılavuzlanmasına olanak verir ve bu nedenle tutarlı şerit kalitesi sunar. Ağ genişliği çoğaltılabilir ve kılavuz elemanlarının basitçe döndürülmesi ile ayarlanabilir. Ana çekim alanındaki İlave elyaf kılavuzları, kenar elyaflarının yatay kaymasını önler. İplikte daha az rahatsız edici hatalar sonuç olarak elde edilir. Ek olarak, üst silindir rulmanları daimi olarak yağlanır ve düşük sıcaklıklarda çalışır.

Hassas Şerit Sarma Için CLEANcoil ve CLEANcoil-PES Koyler

CLEANcoil tüm hammaddeler için standart bir koylerdir ve bu nedenle maksimum esneklik sağlar. Spiral koyler borusu, en yüksek çıkış hızlarında bile, çekim hatasız şerit yerleştirmeyi garanti eder. Koylerin bal peteği yapısındaki alt kısmı güvenilir bir şekilde avivaj maddesi birikimini önler.

Yüzde 100 polyester işlemek için, yeni tip bir kaplamalı en son geliştirilen CLEANcoil-PES şerit yerleştirmede eşsiz avantajlar sunmaktadır. Kritik PES lifleri ile çalışılırken bile temizleme periyodu en az yüzde 100 uzatılabilir. Bu aynı zamanda daha sabit kalitede şerit ve iplik üretimine sebep olur.

Daha İyi İplik Kalitesinde Yüzde 33 Daha Fazla Verimlilik

Regülesiz Cer Makinası SB-D 50 ve Regüleli Cer Makinası RSB-D 50 pratik olarak 1200 m/dak kadar üretim yapmaktadır. Daha da önemlisi hammaddeye göre, bir önceki modele kıyasla yüzde 33 oranında daha yüksek hızlar mümkündür. RSB-D 50, 650 m/dak’da çalışırken önceki model RSB-D45 480 m/dak’da çalışıyor. Daha yüksek teslimat hızına rağmen, RSV-D 50’nin şerit kalite değerleri eşit derecede iyi seviyededir. İplik numarası Ne 30, eşit ya da hatta biraz daha iyi kalite sergilemektedir. Dokuz haftalık bir testte, RSB-D 50’nin rahatsız edici hatalarının ortalama değeri de oldukça dikkat çekicidir. Zaten çok iyi kalite değerleri elde eden RSB-D 45’e kıyasla Classimat değerleri yüzde 13 oranında iyileştirilebilir.

Sezgisel Çalışma İçin Dokunmatik Ekran ve LED Göstergeleri

SB-D 50 ve RSB-D 50, yüksek çözünürlüklü renkli dokunmatik ekranın yanı sıra en son teknoloji kontrol neslini kullanıyor.Verimli çalışma söz konusu olduğunda, net göstergeler operatör için oldukça önemlidir. Tam da bu noktada, uzaktan bile görünen ve cer makinesinin durumunu gösteren LEDler yardımcı olur. Ciddi şekilde operatörün işini kolaylaştırılar. USB arayüzünün yardımı ile veri çok çabuk ve hızlı bir şekilde diğer makinelere aktarılır.  Rieter iplikhane kontrol sistemi SPIDERweb’e bağlantı da standart bir özellik olarak mevcuttur.

Makine Ekranında Teknolojik Know-How

Sık personel değişimi veya uzman eksikliği, iplik işletmeleri için gittikçe büyüyen bir problemdir. Bu nedenle, Rieter doğrudan makina ekranından cazip destekleyici tedbirler ile müşterilerine yardımcı olur. SLIVERprofessional uzman sistemi, makina ekranına entegre edilmiştir ve teknolojik olarak değerli destek sağlamaktadır. Bu eşsiz araç, hammadde verileri girildikten sonra tüm makina için bir ayar tavsiyesi sunar. Bu, makinaya bir veri kaydı olarak aktarılabilir. Buna ilave olarak, SLIVERprofessional periyodik veya çekim dalgaları gibi spektogram hatalarının analizinde de yardımcı olur. Bu, hatanın hızlı bir şekilde düzeltilmesini ve makinanın daha fazla üretimde kalmasını sağlar.

RSB-D 45’in Kanıtlanmış Avantajları Korunuyor

RSB-D 50, bir önceki modelin hepsi patentli olan önemli özelliklerini taşır. Bunlardan birkaçı; üst silindirlerde otomatik olarak kalkan temizleyiciler ile etkili emiş, atık birikimi olmaksızın şerit için CLEANtube–pamuk uygulamaları için ve ilk şerit köyleri için sensördür. RSB-D 50 ve SB-D 50 ile Rieter müşterilerinin lehine cer makinesi mühendisliğinde başka bir dönüm noktası yaratıyor. Bir kez daha iplikhane üreticilerinin de söylediği gibi “Bir RSB alın ve huzur içinde uyuyun” deyişi geçerliğini koruyor.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.