Rimtex 25. Yılını Kutladı

25. yılını kutlayan Rimtex, son olarak katıldığı India ITME Fuarı’nda ürün grubundaki son yeniliklerini sergiledi.

  02 Ocak 2017 10:10 Pazartesi
Rimtex 25. Yılını Kutladı

İplik endüstrisine yönelik ürünleriyle 25 yıldır faaliyetlerini sürdüren Rimtex, patentli birçok ürünü ile dünyada iplik üreticilerinin en çok tercih ettiği markalar arasında yer alıyor. Son olarak katıldığı India ITME Fuarı’nda yeni ürün gamını müşterilerin beğenisine sunan Rimtex, Şerit ve Malzeme Yükleme Sistemleri’ni tanıttı.

Rimtex’in şerit yükleme sistemi ve tango serisi yardımcı kombinasyon kovaları, malzeme yükleme sisteminde motorize yük arabaları ve iplik üreticilerine en az yatırımla, mevcut makine ve iplik geometrisi korunarak verimliliğini artırma fırsatı sunan yeni Castor Tekerlek Serisi başta olmak üzere tanıttığı geniş ürün yelpazesi ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Rimtex’ten Yeni UCC Kovası

Rimtex Group Müdürü Kalpesh Parmar, şirketin iplik kovası üretimine 1991 yılında başladığını, Hindistan’da ilk olarak, Rivetless İplik Kovasını, daha sonra ise Rimtex Group Müdürü Himanshu Parmar yönetiminde Kalpar Castors’u ve HDPE Levha’nın yanı sıra diğer kova parçalarını üretmeye başladığını belirtti. Rimtex’in bugün birçok patentli bileşene sahip, dünyanın önemli markalarından biri olduğunu vurgulayan Kalpesh Parmar, tanıtımını yaptıkları ürün gamı hakkında şu bilgileri paylaştı; “Dinamikleşen iplik pazarıyla birlikte iplik üreticisi, farklı elyaflar ve iplik numaraları için küçük siparişleri ayırmaya başladı. Bu nedenle makine tedarikçileri farklı elyaflar ve farklı numaralardaki iplikleri eğirmek için esneklik sunmaya başladı. Ancak müşteriler iplik kalitesinde hayati öneme sahip olan şerit kovalarını değiştirmedi. Rimtex de kaliteye yönelik tutkusuyla, Şerit Kova Sistemi UCC’yi piyasaya sunarak, kalitenin sürdürülebilmesi için yenilikçi bir çözüm getirdi. İlk kez ITMA 2015 İtalya Fuarı’nda uluslararası pazara tanıtılan UCC kovası, taranmış, karde ve sentetik gibi çeşitli şerit türleri için tasarlandı. UCC; açık uçlu makineler tarak, cer makinesi ve finisör cer makinesi için uygun modellere sahip.”

İplik Sektörüne Avantajlı Çözümler

Rimtex tarafından tanıtılan bir diğer yenilik ise çok amaçlı malzemeler için Tango serisi yük arabaları oldu. Tango serisi 1000 kilograma kadar değişen yük kapasitesi ile dikkat çekiyor. Rimtex, iplik endüstrisinin farklı gereksinimlerine yanıt veren çözümleri ile öne çıkıyor. Rimtex, UCC kovası, ASH Şerit Yükleme Sistemi, Ultima Universal and Commercial gibi farklı kova modellerini işletmelere sunuyor. Ayrıca dikdörtgen bobin sarıcı için dikdörtgen kovalar ve özel iplik boyama işlemi için çok geniş kovalar da Rimtex ürün gamı içinde yer alıyor. Rimtex Trüetzschler’in yeni tarak makinesi için Jumbo Kovalar da sunuyor. Jumbo kova, önceki versiyonu 1000mm kovaya kıyasla yüzde 34 daha fazla şerit kapasitesine sahiptir. Rimtex, iplik işletmelerinde makinelerin gereksinimlerini karşılamaya yönelik yeni ürünler için makine üreticileriyle birlikte çalışmaya devam ediyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.