Rieter’in Fitil Makineleri ile Yüksek Verimlilik

Rieter’in yeni jenerasyon fitil makineleri, yeni tahrik tasarımı ve bireysel fitil izleme sistemiyle fark yaratıyor

  06 Ocak 2015 09:11 Salı
Rieter’in Fitil Makineleri ile Yüksek Verimlilik

Kısa elyaf iplik üretim teknolojilerinde lider marka olan Rieter, tüm eğirme proseslerinde sunduğu, yenilikler ile tekstil sektörüne sunduğu çözümler ile fark yaratmaya devam ediyor. Yüksek kaliteli iplik üretimi için gerekli olan hazırlık işlemlerinin yapılandırılmasını sağlayan Rieter’in yeni jenerasyon fitil makineleri, yeni tahrik tasarımı ve bireysel fitil izleme sistemiyle, düşük maliyetle yüksek kalite sürekliliğine sahip fitiller üretebiliyor.

Ekonomik Üretim

Takım çıkarma destekli F 16 ve otomatik takım çıkarmalı F 36 fitil makine modellerindeki çift bölmeli bobin tahrik mekanizması sayesinde sağlanan gücün tüm makine boyunca optimum seviyede iletilmesini sağlıyor.  Bu sayede makine için gereken gerekli motor gücünün minimuma indirildiği için önemli enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca dişli kayışlarla bobinlerin doğrudan tahriki sürtünme kayıplarını azaltılarak ve enerji dengesini iyileştirildiği F 16 ve F 36 fitil makinesindeki geliştirilen tahrik mekanizması sayesinde kalite güvencesi ile ekonomik üretim sağlıyor.

Bobinlerin hatasız sağılması daha az iplik kopuşuna sebep olduğu F 16 ve F 36’da ROJ fitil gerginlik kontrol ünitesi ile bobin elde edilirken fitil gerginliği sabit tutuluyor. Gerginlikte herhangi bir dalgalanma olmadığı için, kopuş olması durumunda, fitil makinesi duraklamaksızın çalışmasını sürdürebiliyor. Bu sayede yüksek fitil düzgünlüğü farklı bobinlerde ve her bir bobin tabakasında da sağlanabiliyor.

Enerji ve Zaman Tasarrufu

Ekstraksiyonun ortadan kalkmasıyla enerji tasarrufu F 16 ve F 36 model fitil makinesi jenerasyonundaki her bir fitilin ayrı ayrı izlenmesi sayesinde, makine, fitil kopuşlarında bile güvenirliliğini sürdürebiliyor. Ekstraksiyon sisteminin devreden çıkarılması ile kurulu güçte 4kWlık azalma ve 3kW’a kadar tasarruf edilebiliyor. Bireysel fitil izleme sistemi makine kontrol sistemindeki merkezi bir analiz ünitesine bağlandığı için F 16 ve F 36’da çalışmayan iğler makinenin ekranından görüntülenerek tespit edilmek sureti ile sorunlu bobinlere hemen müdahale edilebiliyor.

Kolay Takım Değişimi

Geliştirilen takım çıkartma konseptiyle takım değiştirme işleminin 3 dakikadan daha kısa sürede gerçekleştirilebildiği F 36’da kalın fitillerde ve sık takım değiştirme durumlarında bile yüksek makine verimliliği sağlanabiliyor. Ayrıca tüm dolmuş bobinler eğirme alanından uzaklaştırıldığı için uzun makinelerde bile diğer sistemlere kıyasla yüzde 50 daha kısa sürede takım değişimi yapılabiliyor. Dolu bobinler alınıp boşları yerleştirildiği anda çalışmaya başlayan F 36, zamandan tasarruf sağlıyor.

Takım çıkarma destekli F 16 manuel takım değiştirme konseptinin en önemli avantajı bobin bankının takım değiştirme sırasında bobin bankı takım değiştirme için öne doğru eğilmesi ile ön ve arkada bulunan bobinlere ulaşılmasıdır. Dolu bobinlerin kolayca alınabildiği F 16’da bobin kalitesi korunarak ring iplik makinesinde sağılma sorunu yaşanmıyor. Aynı şekilde boş masuralar da makine çalışırken masura besleme kutusunda pozisyona sokulabilmesi sayesinde takım değiştirme işlemini daha da hızlanabiliyor.

Her iki makinede de bulunan gösterge ekranı sayesinde her türlü hammaddeye göre kolaylıkla uyarlanabilmesinin yanında farklı işlemlerin grafiksel gösterimi ilk çalıştırmada ya da parti değişikliğinde ince ayarlamaları kolaylaştırıyor. Kontrol sisteminde 50 farklı parti için veri depolanabildiği F 16 ve F 36’da farklı kompozisyonlara hızlıca ulaşılabiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.