Rieter’in Başarısında En önemli Pay Türkiye’nin

Rieter'in 2013 yılında aldığı 1.259 milyar İsviçre Franklık siparişin en önemli kaynağı Türkiye

  19 Mart 2014 07:37 Çarşamba
Rieter’in Başarısında En önemli Pay Türkiye’nin

Kısa elyaf iplik üretim teknolojilerinde lider marka olan Rieter 2013 yılı değerlendirme raporunu yayınlandı. Rapora göre, satışlarından büyük gelişme kaydeden şirket, aldığı siparişlerde yüzde 51 artış sağlayarak 1.259 milyar İsviçre Frangı, satışlarında ise yüzde 17 artışla 1.035 milyar İsviçre Frangına ulaştı. Raporda yer alan bilgilere göre 2012’te kısa elyaf makine ve bileşenleri pazarındaki gelişmelerin, 2013'te de devam ettiği ve Türkiye’nin sağladığı özel desteklerle bu segmentteki satışların artmasında rol oynadığı belirtildi. Bununla beraber diğer Asya ülkelerinde de beklenilen düzeyde artışlara işaret edilen raporda, ayrıca Çin ve Hindistan’ın 2013’te, 2012’ye göre toparlanma sürecine girdiği belirtildi.

Rieter'in 2013 yılında 1.259 milyar İsviçre Franklık sipariş alımının en önemli kaynağı Türkiye oldu. Firma ayrıca Çin ve Hindistan'dan aldığı siparişlerde de artış yakaladı. Rieter'in en önemli satış kalemlerinden olan eğrilmiş iplik sistemleri, 2013 yılında 1.084,3 milyar franklık bir sipariş alımı gerçekleştirdi. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 57 oranında artış olarak kayıtlara geçti. Eğrilmiş iplik sistemlerinin toplam satışı ise 857.8 milyon frank olarak yansıdı. Rieter’in Çek Cumhuriyeti'ndeki üretim üssünün satışları da bu rakamında oluşmasında etkili oldu. Firmanın yapmış olduğu stratejik proje maliyetleri ise daha çok eğrilmiş iplik sistemlerine yönlendirildi.

Premium Tekstil İş Grubu

2013 yılında Premium Tekstil İş Grubu'nda sipariş alımı 175.1 milyon frank olarak kayıtlara geçti. 2012 yılında aynı dönemine göre yüzde 21 oranında yaşanan artışın, özellikle iplik makine üreticilerinin yatırımlarından kaynaklandığı belirtilen raporda, küresel alanda iplik sistemleri teslimatları dahil edildiğinde 177.5 milyon franklık satış yapıldı. Rieter'in en önemli pazarları olan Türkiye, Çin ve Hindistan'dan gelen talepler, bu rakamın oluşmasına imkan tanıdı. 2012 yılına göre yaklaşık yüzde 10'lik satış artışı yakalandı.

2014’te Yeni Yatırımlar

Başarılı satış rakamlarının ardından yeni yatırımlarla da gelecek adına çalışmalarını sürdüren Rieter, 2014’te de bu anlamda çalışmalarını hızlandıracak. İlk olarak Hindistan ve Çin'de kapasite artırımlarını 2014 yılının sonuna kadar sonuçlandırmayı hedefliyor.  Rieter önümüzdeki dönemde iplik özelliklerini geliştirmenin yanında başta enerji verimliliği olmak üzere birçok konuda yaratıcı çözümler sunmaya hazırlanıyor. Özellikle hava jetli iplik makinelerinde gelişmelerin kaydedileceği ifade ediliyor. Bunun dışında firma, 2014 yılında kar marjını arttırmaya yönelik adımlar atmayı da sürdürecek. Kapasite ve fiyat disiplinini gözden geçirerek maliyetlerini düşürecek olan Rieter, küresel alandaki faaliyetlerini bu yolla düzene sokmayı amaçlıyor.

Rieter tarafından yapılan açıklamaya göre özellikle kısa elyaf talebinin 2030 yılına kadar her yıl ortalama 2.3 oranında büyüme göstermesinin beklendiği açıklandı. Bu talebin özellikle Hint ve Çin pazarlarında daha fazla otomasyon, doğru girişim, yüksek kaliteli iplik makine ve bileşenlerinin etkisi sonucu oluşacağı açıklandı. Rieter'in bu pazarlardaki gelişmelerin ışığında yıllık büyüme hedefi de yüzde 5 olarak belirlendi. Firmanın 2012-2013 yılları arasında toplam yatırımı ise 140 milyon frank olarak belirtiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.