Rieter’den Önemli Satın Alma Hamlesi

Rieter, Schweiter Technologies AG’den SSM Tekstil Makineleri Bölümü’nü satın aldı.

  11 Temmuz 2017 01:00 Salı
Rieter’den Önemli Satın Alma Hamlesi

Boyama, dokuma ve dikiş ipliği hazırlığı alanında hassas sarım makinelerinde dünyanın lider tedarikçilerinden biri olan SSM, filament iplik üretiminin ayrı bölümlerinde de önemli bir başarıya sahip. 2016 yılında SSM 246 çalışanıyla 85,9 milyon CHF net satış elde eden şirket, yüzde 14,8 FAVÖK (Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kar) marjı kazandı. Rieter’in şirketi satın alma fiyatı, işletme değeri olan 100.0 milyon CHF ve likit fonlardan oluşan 124,2 milyon CHF olarak açıklandı. Rieter, mevcut fonlardan satın alma fiyatını finanse ediyor. Satın alma, hisse başına kazanç üzerinde olumlu bir etki yapacak.

SSM, Horgen’deki SSM Schärer Schweiter Mettler AG şirketi ve İtalya ve Çin’deki iştirakleri ile faaliyet gösteriyor. Şirket ayrıca tüm ana pazarlarda on iki kendi servis istasyonu ve 80 mümessili ile dünya çapında temsil ediliyor.

Bu satın alma hamlesi ile birlikte Rieter, tekstil değer zincirinin komşu alanlarına yatırım yapmış oldu. SSM güçlü bir markaya ve cazip bir FAVÖK marjı ile istikrarlı nakit akışı üretiyor. SSM’in hassas bobin alanında edindiği uzmanlık, Rieter için kısa elyaf eğirme makinelerinde yeni iş fırsatları sunuyor. Rieter, SSM’le mevcut durumu ve mevcut yönetimini koruyarak çalışmaya devam edecek. Şirket, Rieter’in İş Grubu Bileşenlerine bağımsız bir birim olarak eklenecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.