Rieter’den, Ege Üniversitesi’ne Jest

Rieter gelecekteki sektör profesyonellerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Firma Ege Üniversitesi öğrencilerinin pratik eğitimlerine destek olmak için üniversiteye K45 kompakt iplik makinesini hediye etti

  15 Aralık 2012 18:13 Cumartesi
Rieter’den, Ege Üniversitesi’ne Jest

İplik teknolojilerinin güçlü üreticisi Rieter, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’ne K45 kompakt İplik Makinası hediye etti. Öğrencilerin pratik eğitimlerinin desteklenmesi adına atılan bu adım, üniversite yönetim kadrosu tarafından da ilgiyle karşılandı. Teslim törenine rektör yardımcıları, profesyoneller, Rieter yetkilileri ve müşterileri katıldı.

Ege üniversitesine bağışlanan bu K 45 kompakt iplik makinası firmanın en iddialı makinelerinden birisi olarak belirtiliyor. Rieter, 2011 ITMA Barcelona ve 2012 ITM İstanbul fuarında sergilenen makine ile öğrencilerin sektöre pratik eğitimini tamamlamış olarak gelmelerini hedefliyor. Özel olarak üretilen bu kısa makina, Com4®compact-vario (fantazi iplik), Com4®compact-core (özlü iplik), Com4®compact-twin (şantuklu iplik) ve Com4®compact-light (tüylülüğü ayarlanmış) gibi  tüm Com4®compact iplik çeşitlerini üretebiliyor. Bu makinanın özellikleri, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nde  pazarda mevcut tüm uygulamaların tek bir makinada uygulamalı olarak öğrencilere gösterilmesine olanak verecektir.

K 45 kompakt iplik makinası, G 35 ring iplik makinası ve bir önceki modeli olan K 44 iplik makinası referans alarak üretildi. Birçok ek optimizasyon özellikleri ve yenilikleri ile tasarlanan makine maliyet, zaman ve kapladığı yer açısından önemli bir avantaj sağlıyor. K 45 iplik makinası modüler yapıda olup, tüm makine tasarımı 1 632 iğe kadar maksimum güvenilirlik ve esneklik sağlıyor. Makinede yer alan FLEXIdraft çekim sistemi tahriki istenilen ipliklerin, sık parti değişimlerinde bile, sabit, yüksek kalitede üretimine olanak veriyor. Yeni iplik üretimleri için iplik numaraları ve büküm değerleri bir butona basılarak hızlı bir şekilde ayarlanırken,  250 Ne kadar çok ince ipliklerin bile üretilmesine imkan sağlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.