Rieter Türk Öğrenciyi Ödüllendirdi

Rieter’in geleneksel olarak düzenlediği Rieter Award- 2012 Uluslararası Öğrenci ödülü, firmanın genel merkezinde gerçekleştirilen bir etkinlikle sahiplerine verildi.

  21 Mart 2013 02:44 Perşembe
Rieter Türk Öğrenciyi Ödüllendirdi

İplik teknolojileri üreticisi Rieter geleneksel olarak her yıl düzenlediği yarışma ile genç profesyonelleri ödüllendirmeye devam ediyor. Firmanın başarılı gençlere yönelik yaptığı bir yarışma olan Rieter Award-2012 Uluslararası Öğrenci Ödülünü alanlar arasında bir Türk öğrenci de bulunuyor. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans öğrencisi Çiğdem ÇALIŞKAN, yüksek lisans tezi olarak hazırladığı “Bakır İçerikli Kompozit İplikler ve Bu İpliklerin Elektromanyetik Radyasyonu Ekranlama Özellikleri - Composite Yarns Containing Copper Electromagnetic Shielding Properties of These Yarns” çalışması ile bu ödüle layık görüldü. Rieter, 2012 Eylül ayında yapılan etkinlikle tekstil teknolojisi alanındaki farklılık yaratan öğrenci ve genç uzmanları ödüllendirdi. Ödülü alan Çiğdem Çalışkan’ın dışında diğer dört ödül ise Çin, Bangladeş, Endonezya ve Hindistanlı öğrencilere gitti. Rieter’in İsviçre’deki merkezinde yapılan törende Md Reajul İslam (Bangladeş), Çiğdem Çalışkan (Türkiye), Arpita Kothari (Hindistan), Fitri Lestari (Endonezya) Qi Xiao (Çin) ödüllerini teslim aldı.

Kazananları İsviçre’deki genel merkezinde ağırlayan Rieter, ürün yelpazesi ve üretim hatları hakkında bilgiler sunarak gençlere firmasını yakından tanıttı. Bunun dışında Rieter, gelen öğrencileri İsviçre’nin önemli bölgelerini gezdirmek için bir tura çıkardı. 1989 yılından bu yana Rieter tarafından verilen ödüller gençlerin sektörle kaynaşmasını teşvik etmek adına düzenleniyor. Kısa elyaf iplik üretiminde dünya lideri olan Rieter, çeşitli elyaf karışımlarından üretim imkanı sunuyor. Firma iplik hazırlama süreçlerinin yanı sıra, şu anda piyasada bulunan dört eğirme teknolojisiyle farkını ortaya koyuyor. İsviçre merkezli firma 9 ülkede 19 üretim üssünde faaliyet gösterirken, 4700 kişiye de istihdam sağlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.