Rieter R 35 ile Verimli Çözümler Sunuyor

500’e varan rotor sayısı ile öne çıkan R 35, geliştirilmiş eğirme stabilitesi sayesinde yüksek verimlilikte çalışıyor

  14 Kasım 2014 09:40 Cuma
Rieter R 35 ile Verimli Çözümler Sunuyor

Türk iplik sektörünün de en önemli makine tedarikçilerinden olan Rieter, 400 rotorluk R 35 open-end iplik makinesini 500 rotora çıkararak tekstil sektörünün hizmetine sundu. 500 eğirme pozisyonlu R 35 bu sayede segmentinde en uzun open-end makinesi oldu. Yeni geliştirilen sistemi sayesinde Ne 2 – Ne 40 numara aralığında üretim yapabilen R 35, rakipleri arasında en fazla esnekliğe ve en kolay işletim sistemine sahip olmasıyla öne çıkıyor.

500’e çıkarılan rotor sayısı ile dikkat çeken R 35, geliştirilmiş eğirme stabilitesi maksimum makine uzunluğunda bile en yüksek seviyede makine verimliliğine olanak veriyor. Sağlam konstrüksiyonu sayesinde, 120 bin devir/dakika kadar rotor hızlarına ve 200 m/dakikaya kadar çıkış hızlarına ulaşabilen R 35, değişen teknolojiye göre yeniden tasarlanan S 35 eğirme kutusu sayesinde şeridin çok daha verimli bir şekilde açılması, daha iyi iplik düzgünlüğü ve daha az hatalı üretime olanak sağlıyor.

Yüksek İplik Kalitesi

Eğirme kutusunda elyafın optimum bir şekilde kılavuzlanması sayesinde hammadde daha iyi kullanıldığı için eğirme stabilitesi arttırılan R 35’te yüksek mukavemet ve daha düşük varyasyonu bakımından, AMIspin® iplik ekleyici ve bunun yani sıra yeni optik Q 10 kalite sensörü ile geliştirilerek yüksek iplik kalitesi hedeflendi.

Alçak çalışma yüksekliğine sahip R 35’in konsepti çalışmayı kolaylaştırırken, AMIspin®’in en kısa sürede devreye girmesine olanak veriyor. R 35, iplik bobinleri için iki bobin taşıma kayışı ve bağımsız tahrikler sayesinde aynı makinede iki partinin eş zamanlı olarak eğrilebiliyor.

R 35’i öne çıkaran diğer bir önemli etken de, enerji kesintisi veya temizleme kesmeleri sonrası, hızlı devreye alma sistemi (FSI) ile iplik ucunu arama işlemini ortadan kaldırarak ekleme işlemini hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Proses sürecinde, tüm eklemeler iplik temizleyici tarafından test edilebilen R 35, AMIspin® teknolojisinin yüksek kalitesine sahip.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.