Rieter Kahramanmaraş'ta Teknik Servis Şubesi Açtı

Rieter, Güneydoğu Anadolu'daki müşterilerine daha hızlı ve daha iyi hizmet ve destek verebilmek için, Erbel A. Ş. ile birlikte Kahramanmaraş'ta bir teknik servis şubesi açtı.

  05 Mayıs 2017 01:12 Cuma
Rieter Kahramanmaraş'ta Teknik Servis Şubesi Açtı

Rieter, İstanbul ve Adana’da ofisleri bulunan Erbel A. Ş. ile birlikte bir teknik servis şubesi açtı. Dünyadaki en önemli tekstil merkezlerinden biri olan Türkiye ve Kahramanmaraş, Rieter için önemli bir pazar konumunda bulunuyor. Türkiye'de kurulu olan Rieter makine parkının yüzde 60'ın Kahramanmaraş merkez olmak üzere 200 kilometre çapındaki bir daire içinde faaliyet gösteriyor. Rieter’in 6 Nisan’da açılan yeni teknik servis şubesi, “Rieter Ltd. Kahramanmaraş" adı altında tescillenerek, İstanbul’da yerleşik Rieter Tekstil Makinaları Ticaret ve Servis Ltd. Genel Merkezi’nin bir şubesi olarak hizmet vermeye başladı.

Rieter’den Müşterilerine Hızlı Teknik Destek

Kısa elyaf eğirme sistemlerinde dünya çapında bir tedarikçi olan Rieter, Kahramanmaraş'ta yeni kurulan teknik servis şubesi ile Türkiye'deki güçlü varlığını tamamlayarak, müşterilerine en yakın noktalarda en yeni teknolojileri ve desteği sunmaya odaklanıyor.

Kahramanmaraş'taki teknik servis şubesinin verdiği hizmetler, hem mekanik hem de elektronik servis hizmetini kapsıyor. Bu hizmetlerin arasında, şanzıman revizyonu ve servo motorların ayarlarının yanı sıra, orijinal yedek parça kullanarak yapılan onarımlar ve modernizasyon işlemleri de bulunuyor.

Ayrıca, Kahramanmaraş'taki teknik servis şubesinde, en önemli ve kritik yedek parçaların bulunduğu bir yedek parça deposu da hazır hale getirildi. Kumanda cihazları, sensörler ve inverterler gibi ürünlerin hazır bulunduğu bu depo, acil durumlarda çok kısa bir süre içinde erişilebilir olduğundan, parçaların çok hızlı bir şekilde yenileri ile değiştirilmesini olanaklı kılıyor.  Böylece üretim kesintileri asgari düzeyde kalıyor.

Rieter; müşterilerine, dünya çapında orijinal yedek parçaların yanı sıra ‘İplikhane Durum Değerlendirmesi (Mill Assessment)’ gibi satış sonrası hizmetleri de sağlıyor. Buna ek olarak süreçlerin üzerindeki satış sonrası çözümler sunuluyor. Müşterilerine uzun dönemli rekabet imkanı sunan Rieter; ürün yelpazesi, kurulum ve onarım hizmetleri, teknoloji danışmanlığı ve eğitim olanakları ile müşterilerine kompakt bir hizmet sunuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.