Rieter, Hint Tekstil Teknolojisine Desteğini Artırıyor

DKTE ve Rieter, DKTE Enstitüsü bünyesinde, Hint tekstil teknolojisine destek olacak, araştırma ve testler yapacak, "Rieter Spin Eğitim Merkezi" kurulmasına yönelik özel bir işbirliği anlaşması yaptı.

  04 Aralık 2013 21:58 Çarşamba
Rieter, Hint Tekstil Teknolojisine Desteğini Artırıyor

Tekstil makineleri ve sistemleri üreticisi Rieter, kaliteli altyapısı ve yüksek nitelikli personeli ile hizmet veren bir eğitim kurumu olan DKTE (Dattajirao Kadam Textile and Engineering Institute) ile işbirliği anlaşması yaptı. DKTE ve Rieter, tekstil sektörü için araştırma ve testler yapılabilmesi için bir platform yaratarak, yöneticilerin yanı sıra operatörleri de eğitmek üzere bir “Eğitim Merkezi” kuracak.

Eğitim Merkezi, iplik eğirme fabrikaları personelleri ve akademik eğitim alan gençlere, teknik yeterlilik sunarak, Hintli üreticiler için en uygun çeşitli eğirme teknolojilerinde ortak araştırma projelerini üstlenecek. Bu işbirliği ile Rieter, Hindistan tekstil sektöründe çalışacak gençlerin pratik eğitimi için önemli bir katkı yapacak. DKTE’ de gençlere vereceği teorik ve pratik eğitim ile iplik eğirme tesisleri yönetiminde önemli bir rol oynayacak nitelikli personel hazırlayacak.

Rieter, yatırım programı sayesinde kar marjını artırdı

Rieter’in 2012-2013 yatırım programı Asya pazarındaki konumunu geliştirdi. Hem küresel ve hem de yerel olarak pazar eğilimlerini çeşitlendiren Rieter, geleceğe yönelik iyi tahminler ve hızlı iletişim kaynakları sayesinde, en büyük marketi olan Çin’deki satış potansiyelini artırarak daha çok kar elde etmeyi başardı. K 46 kompakt iplik makinesi, yarı otomatik R 35 open end iplik makinesi, ve aynı zamanda LENA mili dahil olmak üzere yüksek performanslı bileşenler, şirketi daha rekabetçi hale getirdi. J 20 hava jetli iplik eğirme makinesinin geliştirilmiş versiyonu Rieter’in başarılı satışları arasında yerini aldı.

Firmanın verilerine göre, yılın ilk yarısındaki güçlü sipariş alımı ile karşılaştırıldığında Türkiye ve Çin'deki taleplerde düşüş yaşanırken Hindistan’da az da olsa artış gözlemleniyor. Güçlü pazar konumlandırması sayesinde, özellikle Asya ve Kuzey Amerika'dan gelen talepler ile  Rieter’in üçüncü çeyrekte 2013 yılı sonu itibariyle birikmiş sipariş alımı bir milyar İsviçre Frangı'nın biraz üzerinde gerçekleşti. Bu sayede Rieter, zorlu rekabetçi ortamda 2013 planlarını korumayı başardı. Rieter’e göre 2013 yılının son birkaç ayı için tekstil makineleri ve parçaları için taleplerde azalma görülecek ama mevcut siparişler göz önüne alındığında 2014 hedeflerinde değişiklik beklenmiyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.