Rieter hem Makinalarını hem de İpliklerini Tanıtacak

Yenilikçi teknolojilere imza atan iplik teknolojilerinin güçlü üreticisi Rieter, ITM 2012 fuarında 2 farklı standa yer alacak.

  19 Mart 2013 02:45 Salı
Rieter hem Makinalarını hem de İpliklerini Tanıtacak

İplik teknolojilerinin küresel markası Rieter, Türk pazarına verdiği önemi ITM 2012 fuarına katılarak gözler önüne seriyor. 2 farklı standda yer alacak olan firma, 4 iplik eğirme sistemini içeren optimum düzeyde uygun elyaf ve iplikhane hazırlama ile ilgili bilgileri ziyaretçilerle paylaşacak. Firmanın standında;  K 45 Kompakt iplik makinası, C 70 Yüksek performanslı tarak makinası,  4 iplik eğirme makinasının modeli, 4 Rieter ipliğinden üretilmiş ürünler ve yedek parça ile modernizasyon setleri yer alacak.

Rieter, iplik kalitesinde istenilen seviyenin elde edilmesinde ve en yüksek esnek verimlilik ve ekonomik üretim sürecinin gerçekleştirilmesinde, elyaf hazırlık ve eğirme hazırlık makinalarından eğirme prosesine kadar olan makinaların optimum koordine edilmesi gerektiğini belirtiyor. Tüm bu prosesleri ve yeterlilikleri tek bir kaynaktan sunan firma, ITM 2012’de mevcut ürün yelpazesini İstanbul’a getiriyor. Rieter, fuarda Erbel mümessillik ile 2. Salonda 213-A standında ziyaretçilerine ve iş ortaklarına direkt bilgilendirme sunacak.

Firmanın fuarda öne çıkacağı makinaların başında C70 Tarak makinası geliyor. Tüm iplik uygulamaları için en yüksek üretim hızlarında yüksek kaliteyi garanti eden bu yüksek performanslı tarak makinası, 1.5m genişliğinde pazardaki en geniş aktif tarama alanına sahip bulunuyor.

Hassas şapka kılavuzlama, ön ve son taraklama bölgesindeki yenilikler, seçici telef çıkarma, hammaddeden mükemmel bir şekilde yararlanmayı ve ustun şerit kalitesinin elde edilmesini sağlıyor. Entegre bileme sistemi IGS ile şerit kalitesi en yüksek düzeyde tutuluyor. Klasik olarak şeridin kovaya yerleştirilmesi yerine cer modülünün kullanılması ile, müşteriler eğirme işleminin ideal bir şekilde yapılandırabiliyor.

Rieter başarılı kompakt iplik modeli K44’ün geliştirilmiş versiyonu olan K45, 1632 iğe varan makine uzunluğu ile ideal yoğunlaştırmayı standart olarak ortaya koyuyor. Kompakt iplik makinası K45, bunun yanı sıra, kaliteli iplikler için büyük bir esnekliğe sahip.  Uygulama alanı genişletilen makinanı, teknik eğirme çözümleri ile başarısını arttırıyor. Delikli metal silindirli yoğunlaştırma sisteminin gerekli enerji ve bakim giderleri, diğer yoğunlaştırma sistemlerine göre önemli ölçüde daha düşük değerde bulunuyor.

İstanbul’da biraraya gelecek olan sektör temsilcilerine ürettiği 4 eğirme prosesinden tekstil son ürünlerine kadar olan kapsamlı teknolojik bir deneyim yaşatacak olan Rieter, müşterilerine özellikle doğru eğirme prosesi konusunda destek sunacak. Rieter, standında ayrıca çeşitli son ürünler ve kumaş örnekleri vasıtasıyla, 4 Rieter ipliğinin avantajları ile ilgili olarak bilgi de verecek.

Sektöründe yenilikçi çözümleriyle lider konumda bulunan Rieter, ayrıca yedek parça ve modernizasyonlarıyla da önemli bir tedarik pazarına sahip. Eskiyen, teknoloji ve standart parçaların komple sunan bir iş ortağı olarak iplik üreticilerini yalnız bırakmayan firma, orijinal yedek parçaların verdiği güveni standında ziyaretçilerle paylaşacak. Rieter, orijinal yedek parça ve modernizasyon ekipmanlarını, yerel depo tesislerinden müşterilerinin ihtiyaç duyduğu andan itibaren en kısa sürede sevk ediyor.

Rieter’in Diğer Standı; Swissmem Pavyonu

Erbel Mümessilliğin standında teknolojik yeniliklerini birebir sunan Rieter, ITM 2012’de ayrıca 10. Salondaki, 1001 ve 1007 nolu standlarında Swissmem Payvonu içinde ziyaretçilerini iplikteki yenilikleriyle ağırlayacak. Rieter tarafından üretilen yüksek kaliteli iplikler, zengin çeşitliliği ile, küresel dinamik pazarda rekabet avantajı sağlıyor. Ring, kompakt, open end veya hava jetli, her türlü iplik üretimi Rieter’in uzman mühendisleri tarafından gerçekleştiriliyor. Müşterilerine üretim maliyeti konusunda sıkı kontrol avantajı sağlayan bu ürünler aynı zamanda, iplik pazarında esnekliği sağlayarak, yeni ipliklerin geliştirilmesine katkı sunuyor.

Rieter, 10. Salondaki standlarında, Rieter makinalarında üretilmiş tüm ipliklerin pazarlanmasını desteklerken, mevcut referans ve lisanslı müşterini fuar süresince bu iplikleri talep eden kullanıcılar ve iplik tüccarlarıyla bir araya getirecek.

Rieter’den, Hermann Bühler AG’ye Comforjet Lisansı

Merkezi Winterthur-Sennhof, Isviçre'de bulunan Hermann Bühler AG iplik işletmesi, Rieter ‘in Comforjet Lisansı’nı aldı. Geniş portföyüyle, yüksek talepleri olan müşteriler için iplikler üreten Hermann Bühler AG, en başından beri Rieter hava jetli iplik makinasının gelişiminde yer aldı. Aynı zamanda firma, Comforjet ipliklerinin ilk tedarikçilerinden oldu.

dir. Rieter, hava jetli iplik makinasında üretilen iplik ComforJet® markası ile pazarlanıyor. Hava jetli iplik makinasında iplik konstriksiyonunun yeni formu, eğirme düzesindeki hava akımının meydana getirdiği türbülans sonucu meydana geliyor. Çok düşük tüylülük, düzgün iplik yapısı ve bununla bağlantılı yumuşak ve hacimli iplik karakteri ComforJet’in tipik özellikleri olarak belirtiliyor.

Rieter, lisanslı iplikler için, Rieter, resmi web sitesi aracılığıyla tedarik kaynaklarını aktif bir şekilde destekliyor ve lisans sahipleri ile doğrudan bağlantı sağlıyor. İplik lisansı almasına karar verilen müşteriler, uzmanlar tarafından özel projelerle destekleniyor. Lisanslı müşteriler, kendi pazarlama aktivitelerinin yanı sıra, Rieter'den de destek görüyor.

2011’de Rieter Güçlenmeyi Sürdürdü

Tekstil makinaları ve kompenentlerinin önemli markası Rieter, 2011 yılında önemli satış ve kar rakamları açıkladı. Grup tarafından 2011 baharının ‘bir dönüm noktasına’ dönüştüğü belirtiliyor. Tekstil ve Otomotiv Sistemleri başlığında iki bölümde çalışmalarını yürüten Rieter, bu iki başlığın bağımsız birer şirket olarak sektörde yer alması önerisini hem yönetim kurullarında ve hem de hissedarlar cephesinde kabul ettiğini açıkladı. Bu ayrılma süreci tamamlandıktan sonra Rieter, ana elyaf büküm değirmenlerin bileşenleri ve tedarik makinelerine endüstriyel olarak odaklanmış olacak. Rieter Tekstil Sistemleri bölümleri,  Bükümlü İplik Sistemleri ve Premium Tekstil Kompetentleri olarak yürütüyor.

Rieter’in açıkladığı 2011 yılı finansal raporuna göre, geçtiğimiz yıl firma açısından ‘teşvik edici’ olarak yorumlandı. Şirket yine çarpıcı satış gelişmelerini ve çalışma sonuçlarında ve net kardaki önemli artışı rapor etti. Firma aldığı siparişlerde, olağanüstü güçlü bir yıl olarak değerlendirilen 2010 yılına göre yüzde 34 düşme yaşamasına karşın 958.3 milyon CHF seviyesine ulaşmayı başardı. Bu sebeple Rieter hala elinde kuvvetli bir sipariş seviyesi bulunduruyor.  Satış gelirlerini yüzde 22 arttıran firma,  1060.8 milyon  CHF elde etti. Bu artış yerel para biriminde yüzde 27 tekabül etti. Faaliyetlerinde yüzde 49’luk artış elde eden Rieter, buradan sağladığı geliri 75.7 milyon CHF’den 112.6 milyon CHF’ye çıkardı. Bu rakam, yüzde 10.8 kurumsal üretime eşit durumda.

2011’de firmanın net karı119.0 milyon CHF’ye yükseldi, bu rakam kurumsal üretimin yüzde 11.4’üne eşit sayılıyor. 2010 yılında Rieter’in net karı 82.9 milyon CHF idi. Rieter, incelenmekte olan bu yılda pazar konumunu genişletti ve güçlü bir denge tablosu çizmiş durumda. Bu bağlamda Rieter 2011’de yatırım faaliyetlerini,  özellikle büyüyen geniş Asya pazarlarında ve özel pazarların ihtiyaçlarını karşılamak için ürün geliştirmede genişletti.  Rieter, genişletilmiş yatırım faaliyetlerini daha fazla kar büyümesinin temellerini atmak amacıyla 2012 finansal yılı boyunca da devam ettireceğini duyurdu.

2011’ deki finansal pazarlardaki aksama, Avrupa’daki mali kriz ve İsveç Frankı’nın gücü 1970’den bu yana en dramatik tabloya neden oldu. 1990’dan bu yana sistematik olarak küresel bir odak geliştiren Rieter, Avrupa merkezli bu belirsizlik ortamında kendi kaynağını sağlamayı başardı. Üretim çalışmalarını, özellikle Çin’e ve Hindistan’a ve aynı zamanda Avrupa’da var olan müşterilere transfer eden Rieter, hem bu lokasyonların maliyet olanaklarından faydalandı hem de aynı zamanda para birimindeki riskleri azalttı.

Tekstil Segmentinde Talep Artışı Sürdü

2010’ da hissedilen dünya pazarındaki tekstil makinelerine ve kompenentlerine olan talepteki artış 2011’in ilk çeyreğinde de devam etti. İkinci yarıya gelindiğinde ise, bu yatırım havası soğumaya başladı. Yüksek pamuk maliyeti ve düşen iplik fiyatları, büküm imalatındaki fazlalık ve akışkanlıktaki baskıyı arttırdı. Küresel ekonomideki beklentiler ve hammadde fiyatlarındaki trendden dolayı, yılın ikinci yarısında da belirsizlik hakimiyetini sürdürdü. 2011’in ikinci çeyreğinde ise, piyasa kendisini geçen yılla karşılaştırıldığında çok daha düşük bir seviyeye çekti. İpliğe olan talepte de 2011 yılında düşüş görüldü. Ancak yine yılın ikinci yarısında, büküm fabrikaları belli bir noktaya kadar iplik stoklarını azaltabildi.

Rieter’in aldığı siparişler bir önceki yıla kıyasla yüzde 34 oranında düştü. Firma, 2010’da 1.454.6 milyon CHF sipariş rakamı elde ederken, 2011’de bu rakam 958.3 milyon CHF olarak gerçekleşti. Yerel para birimlerinde, bu düşüş yüzde 31’e tekabül etti. Özellikle yılın ikinci çeyreğine bakıldığında siparişteki bu gerileme daha net bir hale geldi ve her iki iş grubunu da önemli ölçüde etkiledi. Ancak, yavaşlamanın Makine İşlerinde (Bükümlü İplik Sistemleri İş Grubu) yaşanırken, Premium Textile Compenents İş Biriminde daha az bir etki yarattı.

Firma, hammadde ve iplik pazarlarındaki bu aksamadan dolayı, bazı müşterilerin siparişlerini ya ertelediğini ya da iptal ettiğini açıkladı. Bu iptallerin ise, özellikle 2010 yılında yapılan ve zirve rakamlara ulaşan siparişleri etkilediği belirtildi.  Bu nedenle 2011’ in ikinci yarısında Rieter toplam 112.6 milyon CHF sipariş kaydetti. İptaller haricinde, yılın ikinci yarısında alınan siparişler 399.6 milyon CHF ’ye tekabül etti. Yılın sonunda ise eldeki siparişler 600 milyon CHF ’nin biraz üstüne çıktı.

Geçtiğimiz yıl, Çin, Türkiye ve Hindistan, Rieter’in en geniş sipariş hacmi oluşturduğu bölgeler olarak öne çıktı. Güney Kore, Endonezya, Amerika, Brezilya, Pakistan ve Bangladeş de diğer önemli pazarlar arasında belirtiliyor. Sonuç olarak, Rieter 2011’de dünya çapında pazar konumunu daha da genişletti. Çin’de ve Hindistan’da konumunu güçlendirdi.

Çalışan sayısı açından bakıldığında da Rieter, 2010 yılında 4.395 kişiyi istihdam ederken, 31 Aralık 2011 itibariyle bu rakam 4.695’e çıktı. Bu personel artışında Çin ve Hindistan’daki istihdam artışları etkili oldu.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.