Oerlikon’un Yeni Kalesi; Çin

Yeni üretim tesisi ile Çin’deki etkisini arttırmayı amaçlayan Oerlikon, ITMA Asya’da gücüne güç kattı.

  19 Mart 2013 23:14 Salı
Oerlikon’un Yeni Kalesi; Çin

Tekstil makinelerinin en büyük üreticilerinden birisi olan Oerlikon, ITMA Asya fuarında gövde gösterisi yaptı. 1200 metrekarelik bir alanda ürünlerini sergileyen firma, fuarda Autocoro 8 rotor makinası, ring iplik ve sarma sistemleri için yeni çözümler, FDY sarım makinası WINGS, büküm ve nakış çözümlerini odak noktasına aldı. Oerlikon bunların dışında ziyaretçilerine ‘sanal showroom’da nonwoven, sentetik kesikli lif ve BCF halı iplik işletmelerinin 3D olarak kompleks kurulum işlemlerini ve proses aşamalarını izlettirdi.

Oerlikon Group bünyesinde; tekstil makineleri, tahrik sistemleri, vakum, ince tabakalı kaplama ve ileri nano teknoloji alanında yenilikçi endüstriyel çözümler ve üst düzey nano teknolojiler üretiliyor. 100 yıldan uzun bir geçmişe sahip olan İsviçre kökenli firma, 38 ülkede 150’den fazla bölgede yaklaşık 17 bin çalışan ile sektöre hizmet üretiyor. 2010 yılında 3,6 milyar CHF ciro elde eden bu küresel firma, yine aynı yıl 1.200’den fazla uzmanı AR-GE bünyesinde barındırarak, bu çalışmalar için 239 milyon CHF tutarında yatırım gerçekleştirdi. Küresel piyasaya hakim olan üreticilerden birisi olan grup, ITMA Asya’da da en önemli ürünleriyle yer aldı. Bu ürünlerden bazıları ise şu şekilde sıralanıyor;

Barmag’dan FDY ipliklere özel çözüm

Oerlikon Barmag, verimlilik artışı, enerji tasarrufu, ergonomik kullanım sağlayan çözümlerini Çinli üreticilere sundu. Firmanın odak noktasını FDY iplikler için WINGS makinası oluştururken, WİNGS ve FDY sistemleri için gerekli eğirme sistemlerine de yer verdi. Firmanın öne çıkan diğer makine sunumunu WinTrax’da ziyaretçiler tarafından oldukça beğenildi. Kompozit malzemelerde takviyeli lif olarak kullanılan karbon lifleri geleceğin malzemesi olarak değerlendiriliyor. Bu anlamda yeni teknolojiler üretmeye devam eden Oerlikon Barmag, son derece zor olan liflerin imalatına çözümler getiren yeni makine ile de övgü almayı başardı. Filament tesislerinin piyasa lideri Polyamid 6 için 12 iplikli WINGS makinasıyla övgü alan Oerlikon Barmag, hig-end filamentlerin tekstürize edilmesi ve eğrilmesi çözümleriyle fuarda iplik üreticilerine pratik çözümler sundu. WINGS’ın işlenmesi zor polimerin iyi kalite ipliğe dönüştürülmesinde yeni standartlar koyduğu da belirtiliyor.

 

Oerlikon Schlafhorst’dan İplik Eğirme ve Bobin Sarmada Yenilikler

Ring ve rotor iplikçilik ile bobin sarma alanında piyasanın güçlü oyuncusu Oerlikon Schlafhorst, küresel çapta iplikhanelere en üst düzeyde kalite, güvenilirlik ve ekonomik fayda ile yeniliklerini sunmayı sürdürüyor. Markanın en son yeniliği; dakikada 200 bin rotor devriyle iplik eğirmeyi başaran ilk ve tek rotor iplik eğirme makinası Autocoro oldu. Bu yeni teknoloji ile verimlilik yüzde 25 kadar artış gösteriyor. Makine kalkışının saatler değil sadece dakikalar alması, üstün çoklu parti özelliği ve azalan iplik eğirme maliyetleri bu süreçte önemli rol oynuyor. Marka, BD 448 ile dünyanın en uzun yarı otomatik rotor iplik eğirme makinesini de sunuyor.

 

ZinserImpact 71 ring iplik eğirme makineleri, Impact FX kompakt iplik eğirme teknolojisi ile birlikte eşsiz bir proses güvenliği avantajına sahip bulunuyor. Ayrıca, Autoconer X5’in kaliteli çapraz bobini maksimum üretimde bireysel ve esnek olarak adapte edilebilir bobin kalitesiyle çıtayı yukarıya taşıyor.

 

Oerlikon Neumag: BCF halı İplikleri İçin Lider Güç

BCF halı ipliği makinaları pazarında yüzde 70’lık pazar payıyla lider konumda bulunan Oerlikon Neumag, fuarın diğer önemli bir markası. 2011 yılının en iyi satan üç iplikli S+ makinesi, üretimdeki maliyet verimliliğiyle bükümlü polyester ipliğin yerini alan gözde halı materyali polyester BCF üretimi de yapıyor. Polyester kesik elyaf üretim tesisleri günlük 300 tona kadar en yüksek düzeyde kapasite imkanı sağlarken, aynı zamanda işletme maliyetlerini de düşürüyor. Geotekstil gibi nonwoven kumaş üreticileri için küçük üretim miktarlarına elverişli ve personel gereksinimi az olan, günlük 80 ton kapasiteli inline tesisler öne çıkıyor.

Menüde spunbond ve meltblown’dan airlaid’e kadar nonwoven üretimi için makineler ya da anahtar teslim tesisler de bulunuyor.

Oerlikon Saurer’den Yüzde 50’ye Varan Enerji Tasarrufu

Örme ve büküm sektörüne dönük teknolojiler geliştiren Oerlikon Saurer, yeni Volkmann CT ile enerjik bir fark yarattığını duyurdu. Makinada  eco tahrik konsepti ve eco iğler e-save iğ ailesini üstün bir şekilde tamamlıyor ve en ince iplik numaralarında bile enerji maliyetlerinden yüzde 40’a kadar tasarruf edilmesine yardımcı oluyor.

Saurer’in diğer yeniliği Volkmann Heat-SET ise, kablolaştırmayı, termofiksajı ve iplik sarmayı bir tek proses adımında birleştiriyor, böylece proses maliyetlerini azaltıyor ve siparişlerin çalışılmasını hızlandırıyor. Yeni Allma TC2 çift büküm iplik makinesi 235 ile 60.000 dtex titre aralığında akla gelebilecek tüm materyallerin işlenmesine olanak sağlıyor ve teknik bükümlü iplikler için piyasadaki en yüksek kalite, uygulama çeşitliliği ve üretim esnekliği taleplerini karşılıyor. Allma CC4 ise, yüzde 50’ye varan enerji tasarrufuyla lastik kordonu kablolaştırma piyasasında fark yaratıyor. Saurer’in diğer teknolojisi Epoca 6 da, yeni tahrik sistemiyle, en iyi ayarlama olanaklarıyla ve mükemmel iplik kesimiyle, en yüksek düzeyde güvenilirlik ve örme kalitesiyle yüzde 30’a kadar daha hızlı üretim yapıyor.

Kalitenin Adresi: Oerlikon Textile Components

Piyasa lideri olarak filament ve kesik elyaf iplikhanelerine yönelik birinci sınıf komponent üretiminde kalitesi ve know-how ile piyasa lideri konumundaki Oerlikon Textile Components, ITMA Barselona’da tanıttığı yenilikleri ITMA Asya’da da sergiledi. Tüm dünyada kesik elyaf iplikhanelerinde çok yönlü Texparts® PK 2630 SE Weighting Arms ürünleri Rieter ve LMW makinelerinde de kullanılabiliyor. Texparts® Zero Underwinding System donanımlı iğler ise, dip sargı ipliklerini önlüyor, kullanımda en yüksek düzeyde güvenlik ve verimlilik sağlıyor ve kullanım dostu olarak değerlendiriliyor.

Daytex® Shrinkage Belt’in yeni kıvrık kenarında hiçbir keskin kenar bulunmuyor, dolayısıyla kesik oluşmasını engelliyor ve kayışın kullanım ömrünü uzatıyor. Kendilerini kanıtlamış ürün serileri Accotex, Fibrevision, Heberlein ve Temco bu seçeneklerin tamamlayıcı ürünleri olarak sektörde önemli bir yere sahip bulunuyor.

 

Asyada’ki Yeni Üretim Tesisi Dönüm Noktası Olacak

İsviçre merkezli küresel piyasanın önde gelen tekstil makineleri üreticisi Oerlikon, Şangay'da yeni merkezini 19 Haziran tarihinde açtı. Firmanın şu anda Şanghay' da sekiz satış ve hizmet ofisi bulunurken, beş iş segmentini de tek çatı altında toplamayı hedefliyor.

Oerlikon'un Global CEO'su Michael Buscher konuyla ilgili önemli açılamalar da bulundu. Buscher; “Çin Oerlikon'un en önemli pazarı haline gelmiştir. Yeni açılan merkezimiz buradaki genişleme stratejimizin en önemli göstergelerinden birisidir” dedi. Açılan yeni tesisin dönüm noktası olduğunu vurgulayan Buscher şöyle devam etti; “Bu girişim Asya Bölgesi'nde veya Çin'de daha çok büyümeyi teşvik eden bir aşamadır. Çin'de yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu anlamda son üç yıl içinde toplamda 38 milyon İsviçre Frangı yatırım yaparak ta bunu göstermiş olduk.”

Firmadan yapılan açıklamaya göre, Suzhou' daki üretim merkezi binası küresel anlamda en büyük tesisi. Şirket bu global Asya merkezi ile tüm Asya Bölgesi'ni etkisi altına almayı amaçlıyor. Singapurlu yeni Oerlikon Tekstil CEO’ su Clement Woon tarafından yapılan açıklamaya göre ise; firmanın tekstil anlamındaki üst yönetiminin yüzde 40'lık kısmı buradan yönetilecek.

Oerlikon'un büyüyen pazarlarının en başında gelen Çin 2011 yılında toplam satışların yüzde 28'lik kısmını oluşturdu. Firma Çin'de 2010 yılı ile karşılaştırıldığında yüzde 32'lik bir büyüme yakalarken, 2009 yılına bakıldığında ise, yüzde 138'lik bir büyüme sağladı.  Oerlikon, 2011 yılında toplam satışlarının yüzde 49'luk kısmını Asya Bölgesi'ne yaptı. 2012 yılının ilk çeyreğine bakıldığında ise geçen yılki aynı döneme göre, toplamda yüzde 22'lik bir artış yakaladı.

Çin'de uzun bir geçmişi olan Grup, 1960'lı yıllardan bu yana aktif olarak bu bölgede faaliyet gösteriyor. Son yıllarda da uzun vadeli yatırımlarla bölgedeki yerini sağlamlaştırmak isteyen firma, Çin'e kurduğu üretim, satış ve pazarlama tesisleri ile öne çıkıyor. 2005 yılında Suzhou üretim tesisini kuran Oerlikon, 2011 yılında Jinan ve Chongqing'de iki yeni kaplama merkezi açtı. Aynı zamanda Çin'de 9 tesisi bulunan firmanın, 2500 Çinli çalışanı bulunuyor.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.