Oerlikon’dan Enerji Tasarruflu İplik Üretimi

Son derece düşük enerji tüketimi ve önemli ölçüde azaltılmış CO2 emisyonu ile mükemmel işleme özellikleri sayesinde bu sürdürülebilir ürün yüksek verimlilik sağlıyor.

  28 Ekim 2020 07:21 Çarşamba
Oerlikon’dan Enerji Tasarruflu İplik Üretimi

Şimdiye  kadarki  en büyük  katyonik boyalı  iplik  üretim  tesisi yaklaşık  bir yıldır Çin’de başarılı bir şekilde  üretim  yapıyor.  Günlük  600 ton POY filamanlı  iplik üretim kapasiteli tesis işletmeciyi bu hali ile öne çıkartıyor. Çinli iplik üreticisi, yüksek kaliteli ürünleri ile Çin’de pazar payının %30 unu elde etti.

Düşük Sıcaklıkta Aynı Boyama Sonuçları

Eriğe eklenen bir katkı maddesi boyanın daha kolay ve daha iyi emilmesini sağlıyor, böylece bu özel iplik türü boyama işlemi sırasında daha az su tüketiyor ve çevreyi daha az etkiliyor. Polimerin (kimya- sal) modifikasyonu yoluyla, elyaf veya filaman, boyama işlemi sırasında daha düşük sıcaklıklarda eşit parlaklıkta boyama sonuçları elde ediliyor. Optik olarak ürün, son derece parlak ve canlı renkleriyle dikkat çekiyor. Son derece düşük enerji tüketimi ve önemli ölçüde azaltılmış CO2  emisyonu ile mükemmel işleme özellikleri sayesinde bu sürdürülebilir ürün yüksek verimlilik sağlıyor.

Doğrudan eğirme prosedürünün yüksek kapasitesi ve uygun üretim maliyetleri ipliğin yeniden işlenmesi için, şimdiye kadarki küçük iplikhanelerdeki mevcut üretime nazaran çok daha çekici kılıyor. Böyleikle katyonik boyalı iplikler için yeni geniş bir uygulama penceresi açılıyor.Uluslararası iplik üreticileri, 30 yıldır Remscheid’in çözüm sunan makine ve tesislerinde POY ve FDY Prosesinde bu tür iplikler üretiyor.

En büyük teknik iplik siparişi

Oerlikon pazarında liderliğini sürdürken Teknik iplik üreimine ilişkin tekli en büyük siparişini aldı.Güney Çin iplik  üreticisi Fujian  Billion Polymerization Technology Industrial Co. Ltd. şirketi  bu yıl sonunda  Oerlikon  Barmag sistemlerinde teknik  iplik  üretimine başlayacak.  Bu, Güney Çin’deki  en büyük  polyester iplik  üreticisi olarak kabul edilen şirketin şu anda teknik iplik  pazarına girdiği anlamına geliyor.124 pozisyon ve yılda yaklaşık 250.000 ton kapasiteli proje, Oerlikon Barmag için bugüne kadarki en büyük teknik iplik tekli siparişidir. Bununla birlikte, Güney Çin iplik üreticisi, bir anda en büyük on Çin teknik iplik üreticisi arasında yer almayı başardı. Teknik iplik proses geliştirme yöneticisi Roy Dol- mans,”Fujian Billion’daki fabrikalar, Oerlikon Barmag otomasyon çözümlerinin kullanımı için optimize edilmiş en son çekim bölgesi tasarımımıza sahip“ diyor. Bu nedenle, teknik iplik alanında yeni faaliyete geçen, gelecek için iyi donanımlıdır.

Otomotiv Sektörü İçin İplik Üretilecek

Bu yılın sonundan itibaren, Çin’in Fujian eyaletindeki ünlü şirket, fabrikada yüksek mukavemetli (HT) ve düşük büzülme (LS) iplikleri üretecek. İddialı iplikler, otomotiv, jeotekstil ve güvenlik sektörlerinde (HT iplikleri) ve kamyon veya çadır brandaları (LS iplikleri) gibi kaplamalı teknik tekstiller alanında kullanılmaktadır.2003 yılında Jinjiang, Quanzhou’da kurulan, Fujian Billion Polymerization Technology Industrial Co. Ltd. şirketi Çin’in en iyi 500 özel şirketlerinden biridir. İplik üreticisi her yıl yaklaşık 2.8 milyon ton fila- ment iplik ve etilen propilen Side-by-Side (yan yana) (ES) elyaflar üretmektedir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.