Oerlikon'dan Önemli Satın Alma Hamlesi

Oerlikon, Trützschler Nonwovens & Man-Made Fibers GmbH’ın bütün ştapel elyaf teknoloji portföyünü satın almak için anlaşma imzaladığını açıkladı.

  19 Nisan 2016 09:00 Salı
Oerlikon'dan Önemli Satın Alma Hamlesi

Trützschler Nonwovens & Man-Made Fibers GmbH iplik eğirme ve nonwoven endüstrilerinde elyaf hazırlama alanında uzman olan Alman Truetzschler Group’un bir parçası idi.  Bu satın alma ile Yapay Elyaflar Bölümü’nün teknoloji portföyü genişledi ve sentetik ştapel elyaflar için pazarda yeni müşterilere erişim için yeni kapılar açıldı.

Oerlikon,  Çin’deki piyasa gerilemesi ile tetiklenen ve kimyasal elyaf pazarında devam eden konsolidasyonların avantajını alarak kendi ana faaliyet alanında teknolojisini ve pazar konumunu güçlendiriyor.  Önceki Fleissner ştapel elyaf teknoloji portföyünün ve Trützschler Nonwovens & Man-Made Fibers GmbH’ın fikri mülkiyetlerinin satın alınması ile bu bölüm küresel ştapel elyaf pazarında önde gelen teknoloji ve ekipman tedarikçisi oldu. Satın alma süreci, Yapay Elyaflar Bölümü’nün ştapel elyaf teknoloji uzmanlığını genişletirken ve bölümün müşteri bazını ve hizmet işini ilgili alanlarda yaygınlaştırıyor. Ştapel elyaf projeleri, daimi çoklu yoğuşma tesislerine gittikçe bağlı olduğundan şimdiden Yapay Elyaflar bölümü, komple çözümlerin tedarikçisi olarak konumlandı. Truetzschler Group, kendi ana faaliyetlerine odaklanmaya karar verdiğinden ştapel elyaf işine devam etmeme kararı aldı.

Oerlikon Group’un CEO’su Dr. Roland Fischer konuyla ilgili; “Truetzschler’in ştapel elyaf teknolojisi portföyünün satın alınması,  şu anda teknoloji ve pazar konumu olarak öncü olduğumuz filament işi dışındaki konumumuzu güçlendirmeye yönelik stratejimizle paralel giden başka önemli bir adımdır. Kimyasal elyaflar pazarında devam eden konsolidasyon, ilginç olanaklar sunuyor ve Yapay Elyaflar Bölümü’müzü mevcut piyasa zayıflıklarından daha güçlü çıkarmak ve pozitif uzun vade pazar perspektiflerinden kar etmek adına bu adımı atıyoruz,” şeklinde konuştu.

Ştapel elyaflar teknolojisi, yapay elyaflar endüstrisinde ana faaliyet teknolojilerinden biri. 2015 yılında üretilen ştapel elyaf miktarı 18,5 milyon ton yani başka bir deyişle toplam sentetik elyaf kapasitesinin %33’ü civarında. Ştapel elyaflar farklı polimerlerden elde edilir. Bunlar; polyester, polipropilen, polyamid, geridönüşüm malzemeleri (rPET) ya da yenilenebilir polimerler (poliaktik asit, PLA gibi). Bu elyaflar, hazır giyim, nonwoven kumaş üretimi, güçlendirme, dolgu, izolasyon ya da başka özel uygulamalar gibi birçok alanda kullanılıyor.

Oerlikon’un Yapay Elyaflar Bölümü CEO’su Georg Stausberg ise konuyla ilgili şu yorumda bulundu: “Trützschler Nonwovens & Man-Made Fibers GmbH’ın önceki Fleissner ştapel elyaf teknoloji portföyü, işimiz için ideal.  Mevcut teknolojimizi geliştiriyor ve hizmet işimizi yaygınlaştırıyor. Ek olarak, bu alanda var olan önemli müşteriler ile cazip iş imkanlarının kapılarını açıyor. Her iki firmanın ştapel elyaf süreç çözümlerini ve temel bileşenlerini birleştirmek,  daha ileri yenilikler geliştirerek müşteri değerini artırmamıza yardımcı olacak. Dahası, eski Fleissner ştapel elyaf teknolojilerinin tüm kurulu makine ve tesislerine komple müşteri hizmetleri sunabileceğiz.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.