Oerlikon Saurer Alma Hattıyla CINTE’de

Teknik iplik üreticilerinin tercih ettiği teknoloji üreticisi Oerlikon Saurer, küresel pazardaki konumunu ve prestijini katıldığı fuarlarda ortaya koyuyor. Firma Ekim ayında Allma Hattı ve yenilikleriyle CINTE 2012 fuarında yer alacak.

  20 Mart 2013 03:55 Çarşamba
Oerlikon Saurer Alma Hattıyla CINTE’de

Yüksek verimli çift büküm ve direkt kablolama sistemleri üreticisi Oerlikon Saurer, iki yılda bir düzenlenen teknik tekstil ve nonwoven fuarı CINTE 2012’ye katılacak. Firma, 22-24 Ekim tarihleri arasında Shanghai’de gerçekleştirilecek olan fuarda Allma Üretim Hatlarını ziyaretçilerine birebir sergileyerek, tire cord ve sanayi iplikleri alanındaki yeniliklerini Asya pazarına sunacak. Saurer, Allma ve Volkman üretim hatlarının üreticisi olan Oerlikon Saurer fuara; teknik iplikler için Allma TC2, enerji dostu Allma CC4 ve yüksek esnekliğe sahip Allma CC3 Combi hatlarını götürüyor. Lastik endüstrisi için dünyanın en büyük büküm ve kablolama ile büküm sistemleri markası olan Allma Üretim Hattı, küresel lastik kordu üretiminin yüzde 65’lik kısmını gerçekleştiren teknoloji olarak tanınıyor.

Teknik tekstillerin kullanılacağı teknik iplikler için geliştirilen Allma TC2, çift büküm makinası olarak yüksek bir teknolojik donanıma sahip. 450m/dakika gibi benzersiz bir üretim hızına sahip olan makine, pazarda daha önce ulaşılmamış bir üretim hızına ulaşıyor. Bu makine konsepti üretim, malzeme ve iplik sayısı alanlarında üreticilere üstün bir esneklik sağlıyor. Allma TC2, tamamen yeni geliştirilmiş iğ konsepti ile, her iğin ayarlanmasını bağımsız hale getiriyor. Böylece, müşteriler pazar gereksinimlerine hızlı bir şekilde yanıt verebiliyor, küçük miktarlı talepleri veya numune üretimlerini ekonomik olarak gerçekleştirebiliyor. Makine polyester (PES), poliamid (PA), rayon (CV), aramid (AR), polipropilen (PP), polietilen (PE)  ve polivinilalkol (PVA) gibi ince ve kalın malzemelerin işlenerek müşterilerin talep ettiği miktar, numara ve özellikteki iplikler olarak işlenmesine olanak veriyor.

Bu özelliklere ek olarak makinanın yeni sarım sistemi Allma PrimePac, 2 bükülü bobinden oluşuyor. Bobinlerin sıklığı numaraya ve materyale bağlı olarak yüzde 25’e kadar artırılabiliyor. Diğer büküm makinesi markalarına kıyasla yüzde 25 dolayında daha yüksek bobin sıklığına sahip cihazla, müşteriler, ambalajlama işlerini azaltırken, bobinden daha iyi ve düzgün iplikler elde etmiş oluyor.

Enerji Tasarrufu ve Esneklik Fark Yaratıyor

Oerlikon Saurer’in CINTE fuarındaki diğer önemli silahı ise Allma CC4. Enerji tasarrufu ile öne çıkan direkt lastik kordunu kablolama makinası Allma CC4, yüzde 50’ye varan enerji tasarrufu ile 2011 yılında ödül almıştı. Kord kablolama pazarında bu alanda devrim yaratan teknoloji üreticilerin maliyetlerinde önemli düşüşler elde etmelerini sağlıyor. Lastik kordu üretiminde yoğun olarak tercih edilen makine ayrıca yüzde 50 daha az iplik kopuşu, yüzde 50 daha düşük ısınma yükü ve daha düşük gürültü seviyesi gibi avantajlara da sahip.

Allma mühendisleri ayrıca, mevcut Allma CC3 makinalarının enerji tasarrufunu güçlendiren yeni gelişmelere de imza attı. Kablolama makinasına dönüşüm ünitesinin kolay kurulumu ile müşteriler, makinanın enerji tasarrufu modunda enerji maliyetlerini azaltabiliyor.

Yüksek esnekliği ile dikkat çeken Allma CC3-Combi ise, lastik kordu, Cap Ply, Chafer ve diğer teknik ipliklerin istendiği gibi tek bir makine üzerinde bükülmesini veya kablolanmasını sağlıyor. 1-3 kat arası yüksek kalitede üretim sağlayan makine, 120m/dak. üretim hızına sahip. Personel sayısının azaltılmasına katkı sunan Allma CC3, eşit uzunluktaki bobinlere ve en hassas materyallerde dahi yüksek kalitede çalışma esnekliğine sahip.

OC Oerlikon’un bir parçası olan Oerlikon Saurer, yüksek kaliteli nakış makinaları üreticisi Saurer markasını İsviçre’de Arbon’da, Allma serisini Almanya Kempten’te ve Volkmann markasını ise Almanya Krefel’de üretiyor.  Yüz yıllık bir geçmişe sahip olan OC Oerlikon, küresel çapta 17 bin çalışanı, 38 ülkedeki 150 noktadaki birimleriyle sektöründe güçlü bir konumda bulunuyor. 2011 yılında 4.2 milyar CHF satış gerçekleştiren Oerlikon, aynı yıl 213 milyon CHF’yi AR-GE için harcadı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.