Oerlikon Neumag S 1000’i Tanıttı

Polyester ve polipropilen kesikli elyaf üreticileri için özel olarak tasarlanan Staple Force S 1000, maliyetleri düşürüyor

  10 Temmuz 2014 09:17 Perşembe
Oerlikon Neumag S 1000’i Tanıttı

Tekstil makinelerinin en büyük üreticilerinden ve iplik makinelerine getirdiği yenilikçi teknolojileriyle global pazarda güçlü bir konuma sahip olan Oerlikon Neumag, polyester ve polipropilen kesikli elyaf üreticileri için özel olarak tasarladığı Staple Force S 1000’i tanıttı. Uygun maliyetle küçük çaplı üretim konusundaki büyüyen pazara yönelik geliştirilen S 1000, kolay ve hızlı kullanımının yanı sıra 1.000 m/dakikaya ulaşabilen üretim hızı ile atık miktarını önemli ölçüde azaltıyor.

Günde 15 tona varan üretim kapasitesiyle S 1000, Oerlikon Neumag tarafından geliştirilmiş çekirdek komponentleri bünyesinde barındırıyor. 860 mm ene sahip Baltic 860 bükücü ve 1400 mm çaplı NMC 1400 kesici ile donatılan makinenin PSF üretim kapasitesi büyük ölçüde artırıyor.

Kolay ve Hızlı Kullanım

Kolay ve hızlı kullanım için tasarlanan S 1000, geleneksel üretim hatlarıyla karşılaştırıldığında, çok daha kısa değiştirme süreleri sağlıyor. Üretim hızıyla, tek aşamalı işlemlerdeki proses sürecini düşürürken, buharlama ve su banyosu işlemlerinin hariç bırakıldığı yeni prosedür ile birlikte, çok daha az enerji ve su kullanarak hem paradan tasarruf ederek, hem de çevreye karşı daha duyarlı bir üretim süreci gerçekleştiriyor. İlave yatırım maliyetlerinin de asgari düzeyde olduğu S 1000,  kompakt yapısı itibariyle sadece 450 metrekare alan kaplıyor.

Nonwoven Üretimindeki Pazar Büyüyor

S 1000’in tanıtımında konuşan Oerlikon Yapay Elyaf Bölümü CEO’su Stefan Kross “ Nonwoven üretiminde kullanılan polyester, polipropilen ve bikomponentler gibi yapay liflerin yer aldığı küresel pazar, her yıl yaklaşık yüzde 5 oranında büyüyor. 2015 yılında yalnızca taranmış nonwoven’lar için toplam talebin 3,2 milyon ton olması bekliyoruz. Bu ürünler başta inşaat mühendisliğinde kullanılan jeotekstiller olmak üzere, filtreleme malzemelerinde, otomotiv endüstrisi izolasyon ve iç mekan uygulamalarında ve birçok özel uygulamada kullanılıyor. Bu pazar, hem kısa sürede tedarik edilebilen küçük üretim miktarları, hem de uygun maliyetli üretim işlemleri gerektiriyor. Şimdiye kadar, bu gereksinimler birbirine uymuyordu. Talep üretim hattı başına günlük ortalama 15 ile 20 ton elyaf üretimi gerektirirken, günümüzün üretim hatları çok daha büyük miktarlar üretmek için tasarlanmıştır, bu da onları daha az esnek yapıyor.

Geliştirdiğimiz Staple Force S 1000 ile daha çok günlük üretime odaklanan talep ile uygun maliyetli üretim arasındaki açığı kapatabiliyoruz Aynı zamanda, elyaf üretimini çalışmalara entegre ederek satışa dönük üreticilerin ürün geliştirmeyi daha iyi koordine etmesini ve kalite kontrolünü iyileştirmesini sağlıyoruz” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.