Oerlikon Neumag, BCF Teknolojisini Bir Sonraki Boyuta Taşıdı

Oerlikon Neumag enerji tasarrufu sağlayan 3- uçlu tesis S+ ile BCF halı ipliği üretmek için önemli avantajlar sunan RoTac3 Döner Karıştırma Ünitesi ve Sytec One’ı tanıttı.

  27 Nisan 2015 09:16 Pazartesi
Oerlikon Neumag, BCF Teknolojisini Bir Sonraki Boyuta Taşıdı

Tekstil makinelerinin en büyük üreticilerinden ve iplik makinelerine getirdiği yenilikçi teknolojileriyle global pazarda güçlü bir konuma sahip olan Oerlikon Neumag enerji tasarrufu sağlayan BCF halı ipliği üretmek için önemli avantajlar sunan RoTac3 Döner Karıştırma Ünitesi, S+ ve Sytec One’ı tanıttı. RoTac3, BFC ipliklerinin üretiminde karşılaşılan dolaşma ve birbirine karışma gibi sorunları ortadan kaldırıyor.

RoTac3

Halıların ilmeklerinin atıldığı ve dokunduğu zaman, karıştırılan ilmekler sayesinde düğüm oluşumları önleyen RoTac3 Döner Karıştırma Ünitesi, aynı zamanda üç renkli ipliklerin renk karışımlarını da tanımlayarak, üç renkli olarak adlandırılan halının homojen görünümünü sağlayabiliyor. Sürekli verimlilik artışı, işlem hızı daha yüksek hava basınçlarında ve çift karıştırma ünitesi ile sonuçlanan karıştırma üzerine artan talepleri karşılayabilen RoTac3,  geleneksel karıştırma ünitelerine göre sürekli hava akımı yerine titreşimli yapısı ile karışık düğümler oluşturabiliyor. Bu sayede basınçlı hava tüketimi yüzde 50’ye kadar azaltıldığı RoTac3, tanımlanmış mesafelerle ve kontrol edilebilir mukavemetle karışık düğümler oluşturmasını sağlıyor. Karıştırma kayıpları azaldığı RoTac3’te aşağı yönde performans arttırılıp, iplik gerginliğini azaltılarak, daha hassas iplikler işlenebiliyor. RoTac3’te elde edilen proses stabilitesi ile ince denye ve polimerler gibi halıcılık sektöründe kullanımı artan iplikleri de kullanılabiliyor.

S+ ve Sytec One

Üç bitişli S+; yüksek kaliteli BCF ipliklerini üreterek, 600 - 4000 dtex gibi geniş bir titre aralığında üretim yapabiliyor. Polipropilen, poliamid ve polyester gibi tüm polimerleri kullanabilen S+, yüzde 99’a kadar kullanabilme özelliği ile gerekli dönüşümler olmadan çoklu polimer tesislerinde işleyebilmesine olanak sağlıyor.

Tek uçlu uygulama nedeniyle zorlu üretim prosesleri için geliştirilen Sytec One’da flaman iplik üretmek için polimer ekstrüderde eritildikten sonra düzeden geçirilerek, kesikli boyanmış iplikte, boya ekstrüzyona ölçüm ünitesi kullanılarak ilave edilebiliyor. Sytec One’daki eğirme sisteminde, 144 flaman ve 1000 ile 3000 dtex arasında değişen incelikte üretilen flamanlar godetler yardımıyla çekilerek, güçlü ve önemli ölçüde ince flaman malzemelerin üretilmesini sağlanıyor. Böylece ipliğe hacim ve boşlukluluk gibi halı için önemli olacak olan özellikler kazandırıldığı Sytec One’da tekstüre multiflamanları sonraki işlemlerde koruyacak olan iplikler karıştırma ünitesi kullanılarak düğümleniyor, ardından iplik sarımı yapılabiliyor

Oerlikon Neumag BCF Geliştirme Başkanı Mathias Stündl tanıtımının gerçekleştirdikleri makineler için “RoTac karıştırma ünitesi, 2012 yılından itibaren tek yönlü BCF tesisi Sytec One için etkili bir çözüm olmuştur. Bununla birlikte, hemen hemen tüm Sytec Oneslar, RoTac ile birlikte satılır. Ancak, bizim amiral gemimiz S+’da bu teknolojiyi kullanmak için, önemli miktarda detaylı çalışma gerekliydi” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.