Oerlikon India ITME’ye Odaklandı

Oerlikon Schlafhorst, India ITME Fuarı’nda yeni teknolojilerini sunacak. Autocoro 8 ile bir yıl önce devrim niteliğinde adımlar atan firma, Hindistan piyasasında gücünü artırmayı hedefliyor

  20 Mart 2013 23:17 Çarşamba
Oerlikon India ITME’ye Odaklandı

İplik üretiminde teknolojik standartları belirleyen firmalardan birisi olan Oerlikon Schlafhorst, India Itme fuarında yenilikçi ürünlerini sergileyecek. 2-7 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek olan etkinliğe Bombay Fuar Merkezi ev sahipliği yapacak. İplik üreticilerine önemli avantajlar sunan Oerlikon Schlafhorst,  fuarda teknolojik iplik makineleriyle Hint piyasasında gücünü artırmayı hedefliyor. Firma, India ITME fuarında da Autocoro 8, BD 448, Autoconer X5 ve Zinser makineleri ile müşterilerine ulaşacak.

Küresel alanda rekabetin çetin hale gelmesi firmaların maliyet ve üretimde verimliliği odak noktasına almalarını sağlıyor. Oerlikon Schlafhorst da bu anlamda kendi çözümleri ile başta Hint piyasası olmak üzere, tüm küresel iplikçilere teknolojilerini sunmayı hedefliyor. Hindistan pazarında iplik makineleri alanında önemli bir konumda olan Oerlikon Schlafhorst, özellikle son dönemde Hintli üreticiler tarafından tercih edilen bir firma olarak biliniyor. Oerlikon Schlafhorst tarafından yapılan açıklamaya göre Hintli iplik üreticilerinin, üretimde Oerlikon marka makineleri kullanarak yüzde 25 artış yakaladığı belirtiliyor.

BD 448 İle Personel Maliyeti Düşüyor

Oerlikon Schlafhorst, Autocoro 8 ile dakikada 200.000 rotor devir sayısına ulaşarak bir yıl önce bir devrim başlatmıştı. Bunun yanında iplik maliyetlerinde avantaj sunan bu makine, üretim verimliliği açısından da birçok firma tarafından tercih ediliyor. Bu teknoloji ile kayış tahrikli yeni model makinelerle çok yüksek bir üretkenlik düzeyinde üretim yapan iplikhanelerin, Autocoro 8 ile rotor devir sayılarını yüzde 10 kadar arttırabilmeleri hedefleniyor. Firmanın fuarda sergileyeceği bir başka makine ise sınıfında en önemli teknolojilerden birisi olan BD 448. Bu makine ile personel maliyetinde yüzde 7 oranında tasarruf sağlandığını belirten Oerlikon Schlafhorst yetkilileri, maksimum on dakika içinde en üst noktada çalışma hızına ulaşmayı garanti ediyor. Makine önceki BD nesillerine kıyasla yüzde 10 oranında enerji tasarrufu sağlanırken, Ne 1 numarasına kadar olan kalın iplikler dahil olmak üzere yüksek verimlilikte iplik eğirme işlemi yapma imkanı sağlıyor.

Daha Çok Verimlilik İçin Güvenli Otomasyon

Otomatik takım çıkarma personel maliyetleri açısından bakıldığında giderek standart hale geliyor. Özellikle iplikhanelerde bu iş için uygun personel bulmak giderek zorlaşıyor. Bekleme süreleri makinenin duruş süreleri de işletmenin verimliliğini olumsuz etkiliyor. Zinser sunduğu bu otomatik takım çıkarma teknolojisi ile firmalara tasarruf ve verimlilik anlamında üst düzey çalışmayı garanti ediyor. Zinser CoWeMat birçok firma tarafından en güvenilir ve en ekonomik takım çıkarma teknolojisi olarak tanımlanıyor. Oerlikon Schlafhorst tarafından sunulan teknolojide yer alan frekans kumandalı orta tahrik, en yüksek çalışma güvenliği için her iki takım çıkarma plangasının mutlak eşzamanlı çalışmasını sağlıyor. Bu çalışma şekli ise randımanı belirgin düzeyde arttırıyor. Takım çıkarma işlemi esnasında bir fotosel, çalışma sürecinin pürüzsüz gerçekleşmesi için işlem sürecini takip ediyor.

Bir arıza durumunda makine otomatik durarak üretime ara veriyor. Pnömatik dış tutucular geniş tutuş açıları sayesinde kops ve masuraları güvenli ve hassas bir şekilde uçlarından kavrıyor. Masurayı ucundan üç noktada kavrama tekniği sayesinde kops üzerindeki ipliğin hasar görme ihtimali ortadan kalkıyor. Bu dış tutucular, Zinser iğinin iplik koparma tekniğiyle bağlantılı olarak,  yüksek mukavemetli iplikler için elverişli yapısıyla öne çıkıyor. Uygulama ring iplik makinesi ve sarma makinesine doğrudan bağlı olarak kullanılabiliyor. Makine arasında yaratılan doğrudan bağlantı yüksek verimlilik ile birlikte iplik ve bobin kapasitelerinde mükemmel bir uyum sağlıyor.

Asya Pazarına Odaklı Teknoloji; ZinserImpact 71

Firma ayrıca India ITME Fuarı’nda Autoconer X5 V ve yeni ring iplik makinesi ZinserImpact 71’i sunacak. Oerlikon Schlafhorst tarafından üretilen ZinserImpact 71 teknolojisinde isteğe bağlı olarak Zinser CoWeMat otomatik takım değiştirici (doffer) ile birlikte sunuluyor. Müşteriler bu yenilik ile büküm masraflarında da ciddi bir azalma kaydetme şansı yakalıyor. Yeni ZinserRing 71 ve ZinserImpact 71 nesli makineler günümüzün Asya tekstil endüstrisinin piyasa gereksinimlerini karşılamayı hedefliyor.  Oerlikon India Itme’de Autoconer X5 makinesi ile de fark yaratmaya çalışacak. Autoconer X5’in kaliteli çapraz bobini maksimum üretimde bireysel ve esnek olarak adapte edilebilir bobin kalitesi çıtayı yukarıya taşıyor. Autoconer X5, geleneksel eğirme teknolojisinin ideal tamamlayıcısı olarak tanımlanırken, esneklik, kalite ve üretkenlik bakımından değer artışı sağlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.