Oerlikon Barmag Davayı Kazandı

Oerlikon Barmag, Çin’de açtığı marka ihlal davasını kazandı

  26 Mart 2015 08:25 Perşembe
Oerlikon Barmag Davayı Kazandı

Endüstriyel iplik sistemleri için iplik kalitesi ve verimliliğin yanı sıra enerji tasarrufu sağlayan sistemler geliştiren Oerlikon Barmag’ın Çin’de açtığı marka ihlali davası sonuçlandı. Fujian Yüksek Halk Mahkemesi tarafından verilen karara göre makineleri satın alan Çin’in Fujian/ Quanzhou’dan bir iplik üreticisinin aleyhine patent ihlalinin durdurulması ve makinelerin hizmetten kaldırılması ile sonuçlanan dava sonrasında Oerlikon Manmade Fibers Fikri Mülkiyet Danışmanı Peter Lau, marka ihlali konusunda son derece hassas olduklarını belirtti.

“Tolerans Göstermeyeceğiz”

İplik makinelerine getirdiği yenilikçi teknolojileriyle global pazarda güçlü bir konumda olan Oerlikon’un imza attığı yenilikçi teknolojiler sayesinde bu günlere geldiğini belirten Lau, “Çin bizim için, önemli bir pazar. Bu sebepten ne Çin’de ne de dünyanın herhangi bir yerinde gerçekleşecek mülkiyet haklarımıza dair herhangi bir ihlale tolerans göstermeyeceğiz” dedi.

Çinli Şirketlerde Dava Açıyor

Almanya’da yayınlanan Handelsblatt gazetesine göre Çin mahkemelerinde her yıl on binlerce mülkiyet hakkı ve marka ihlali davası açılıyor. En çok davayı Alman menşeili şirketler açsa da, şikayetçi olanlar da yalnızca yabancı firmalar değil. Çinli şirketler de fikri mülkiyetin korunması konusunda, kopyacılara karşı birçok dava açıyor. Hatta Çin hükümeti, bu konu ile ilgilenen özel mahkemeler açma hazırlığı içerisinde.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.