Oeko-Tex® Yeni Marka Stratejisini Açıkladı

Oeko-Tex®, Standard 100 ve STeP By Oeko-Tex® sertifikaları için oluşturduğu yeni marka stratejisini açıkladı.

  31 Ağustos 2016 09:00 Çarşamba
Oeko-Tex® Yeni Marka Stratejisini Açıkladı

Sürdürülebilir tekstiller için küresel düzeyde bir sertifikasyon sistemi sunan, ekolojik açıdan ve insan kullanımına en uygun tekstil ürünlerini sertifikalandıran Oeko-Tex®, şimdi de yeni marka mimarisi ile markalar, perakendeciler ve üreticiler için küresel bir sistem çözümüne doğru gerçekleşen stratejik değişimi dikkate alıyor.

Oeko-Tex® Genel Sekreteri Georg Dieners, konuyla ilgili açıklamasında, “Tüm operasyonel düzeylerde çeşitli gereksinimlerin üstesinden gelmede başarıyla kullanılabilecek pratik araçlar sunuyoruz. Bununla birlikte müşterilerimiz için münferit çözümlerin ne olarak adlandırıldığı önemli değildir. Onlar için önemli olan Oeko-Tex®’in güvenilir ve yeterli bir partner olmasıdır. Bu nedenle gelecek iletişimlerimizde Oeko-Tex® çatı markası ve ‘Tekstilde Güven’ sloganımız ön planda olacaktır. Oeko-Tex® yeni marka tasarımını MySTeP veritabanı, Made In Green ürün etiketi ve tekstil kimyasalları için Eco Passport sertifikasyonunun piyasa lansmanında sunmuştu. 2016 sonbaharında başlayan bu modernleşmiş görüntü, en bilinen Oeko-Tex® markası, Standard 100 ve STeP sertifikasyonuyla da kullanılacak. Yeni Standard 100 ürün etiketi ve işletmeler arası iletişim için yenilenmiş STeP logosu, dünya çapında 10 binden fazla partner şirket için kullanılabilir olacak.”

Dieners, bu değişimlerin bir parçası olarak Frankfurt’ta (Main) bulunan Oeko-Tex®   Sertifikasyon Merkezi’nin de 30 Temmuz’da faaliyetlerini sonlandırdığını dile getirdi. Dieners, “Almanya, Oeko-Tex® Birliği içinde laboratuar testleri ve Standard 100’e uygun sertifikaların verilmesi işlemlerinin iki ayrı kurum tarafından yapıldığı tek ülkeydi. Bundan böyle, laboratuar testleri ve Standard 100 sertifikalarının verilmesi işlemlerini Almanya’daki resmi Oeko-Tex® üye kurumu olan Hohenstein Tekstil Test Kurumu GmbH & Co. KG, üstlenecek.” açıklamasına yer verdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.