NSC Fibre to Yarn Yenilikleri Sürdürüyor

Elyaf ve iplik eğirme segmentlerini kapsayan makinalar üreten NSC Fibre to Yarn, ITMA ASYA fuarında ERA penyöz makinasının gelişmiş yeni streç balya açıcısı ve tahar makinalarındaki gelişmeleri müşterilerine sundu.

  19 Mart 2013 22:36 Salı
NSC Fibre to Yarn Yenilikleri Sürdürüyor

NSC Group içinde yer alan NSC Fibre to Yarn, ITMA ASYA CITME fuarında 4 markasını kapsayan ürün gamındaki teknolojilerini sergiledi. b markalarını içeren NSC Fibre To Yarn, uzun kesikli kesikli elyaf işleme süreçlerine dönük yenilikçi eğirme hatları üretiyor. Salon W3, E 11standında ziyaretçileriyle buluşan firma, ERA penyöz makinalarının evrimleşmiş versiyonu yeni streç balya açıcısını ve GC30 tahar makinası ailesindeki en son yeniliklerini ziyaretçileriyle paylaştı.

Doğal ve sentetik elyaflar ve iplikler için çözümler geliştiren firma yenilikleri ile müşterilerine; üretim performansı, kalite standartları, operasyon ve bakım maliyeti, anlık kontrol ve tanımlama ile enerji tasarrufu alanında avantajları garanti ediyor. Kullanıcı dostu olarak tanımlanan tasarımlara sahip olan makinalar, elektronik kontrolleri ile üretim sürecinde insan-makine diyalogunu başarılı bir şekilde kuruyor. İlk kez 2003 yılında piyasaya sunulan ERA  penyöz makinası, dünya genelinde 200’den fazla satılmış bulunuyor.

Doğal ve Sentetik Elyaflara Tek Elden Çözüm

Firma tekstil üreticilerine, tarak makinası, penye makinası, iplik hazırlık makinası ve sert elyaflar için eğirme hatları gibi teknolojik donanımlar sunuyor. Elyaftan iplik eğirmeye kadar bütün süreçler için teknoloji geliştiren NSC Fibre to Yarn, taraklar, konverterler, karıştırıcılar, penye makinaları ve kauçuklama, fitil ve eğirme makinaları gibi sistemleri bünyesinde bulunduruyor.  Firmanın geliştirdiği teknolojiler ile, uzun kesikli doğal elyaflar içinde yer alan; yün, ipek, keten ve jüt, sentetik elyaflarda ise; akrilik elyaf, mukavemetli polyester ya da PVA, aramit elyafları ve karbon elyafları işlenebiliyor. Bu elyaflar, mukavemeti, uzanımı, yumuşaklığı ve düzgünlüğü nedeniyle üreticiler tarafından talep ediliyor. Doğal ve sentetik iplik üreticilerinden yoğun talep gören firma, çeşitli model makinalarında 6 binden fazla satış hacmini aşmış bulunuyor.

Fransa’nın Guebwiller şehrinde üretimini sürdüren firma, kendi alanında küresel pazarın yüzde 50’sine sahip olduğunu açıkladı. Teknolojisini sürekli geliştiren NSC Fibre to Yarn, yıllık gelirinin yüzde 7’sini AR-GE çalışmalarına ayırıyor. Sektöre en son teknolojiler sunmak için çalışmalarını sürdüren firma, ayrıca tekstil sektörünün talep ettiği teknisyenleri de yetiştiriyor. Personel eğitimine önem veren firma, müşterilerine özel çözümler ve finansal destekler sağlıyor.

NSC Fibre to Yarn Kasım’da Yine İstanbul’da

NSC Fibre to Yarn, ITMA ASYA CITME sonrasında da yoğun bir fuar dönemine hazırlanıyor. Nisan ayında İstanbul’da düzenlenen ITM 2012 fuarına  Salon 2, Stand 212B ile katılan firma, 8-11 Kasım tarihleri arasında ilk kez İstanbul’da düzenlenecek olan Domotex Middle East fuarına da katılacak. Daha önce Dubai’de düzenlenen ve bu yıl İstanbul’a gelen fuarda yer alacak olan firma, yeni teknolojilerini aynı yıl içinde ikinci kez İstanbul’da sergilemiş olacak. Firma, ITM fuarında tow to top hattını ve bu hatta yeni olan S200 streç balya açıcısını tanıtmıştı.

Firmanın 2012 yılı içindeki son fuar katılımı ise 2-7 Aralık tarihlerinde Hindistan’da düzenlenecek olan INDIA ITME 2012 olarak açıklandı. NSC Fibre to Yarn’ın 2013 yılı programında Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenecek olan Techtextil 2013 yer alıyor.

NSC Fibre to Yarn firmasının Türkiye temsilciliğini Samoteks Makine yürütüyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.