Nazar Tekstil, İplik İhracatında Büyüyor

Pamuk ticareti ve çırçırcılık ile sektöre giren Nazar Tekstil, 1993 yılından bu yana iplik üretimini sürdürüyor. Firma yıllık üretiminin yüzde 70’ini ihraç ediyor.

  19 Mart 2013 02:37 Salı
Nazar Tekstil, İplik İhracatında Büyüyor

Uluslararası gelişmeleri ve teknolojiyi yakından takip eden yapısı ile ihracat oranını her geçen gün arttıran Nazar Tekstil, Kahmarmanmaraş’ta bulunan 64.000 m² açık, 12.000 m² kapalı alana sahip tesisinde dünyanın birçok bölgesine ulaşan üretim gerçekleştiriyor.

1993 yılında %100 open-end pamuk ipliği yatırımı ile faaliyetlerine başlayan firma, yıllar içinde bu segmentte kendini kanıtladı ve ürünlerinin yüzde 70’ini ihraç eder hale geldi. Ne 6/1 den Ne 40/1 e kadar çeşitli numaralarda %100 pamuk ipliği üreten Nazar Tekstil, Almanya, Avustralya, Çek Cumhuriyeti, Fas, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İtalya, Macaristan, Polonya, Portekiz gibi ülkelere uzanan ihracatıyla öne çıkıyor.

Yıllık 5.500 ton iplik üretimi gerçekleştiren Nazar Tekstil, son teknoloji Rieter ürünlerinin yer aldığı makine parkına sahip. Kendini open-end iplik üretiminde uzmanlaştırmış olan firmanın, yıllık open-end pamuk ipliği üretimi 5000 ton civarında gerçekleşiyor. Makine parkını sürekli güncelleştiren ve geliştiren firma, bu nedenle makine üreticileri tarafından da dikkatle izleniyor. Hatırlanacağı gibi 2008 yılında Staubli firması dünyadaki 300. Delta 110 otomatik tahar makinasını Nazar Tekstil’e satmış, bu nedenle firmaya bir plaket sunmuştu.

İplik üretiminde yakaladığı kalite ve başarıyı dokuma sektörüne de taşımak isteyen firma, 2004 yılında Nazar Dokuma fabrikasını faaliyete geçirmiş. Nazar Dokuma bugün itibari ile 77 dokuma tezgahı ile üretime devam ederken, ürün yelpazesi çok geniş olup gömleklik, döşemelik, perdelik, pantolonluk gibi çeşitli kumaş üretimleri yapıyor.  Dokuma işletmesinde 52.514 m² açık, 8.000 m² kapalı alana sahip olan firma, yıllık 8.000.000 metre kumaş üretimi yapıyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.