Matesa, Brückner’den Yeni Kurutucu Aldı

Matesa kurutucu tercihini Brückner’in ürettiği RX3 üç geçişli kurutucusundan yana kullandı.

  21 Kasım 2014 09:27 Cuma
Matesa, Brückner’den Yeni Kurutucu Aldı

Türk tekstil sektörünün önemli makine tedarikçilerinden Brückner, 65 yıldır terbiye süreçleri için, kurutma, fiksaj, sanfor, kontüni boyama, kaplama, kurutma, sıkıştırma hatları ile tekstil sektörüne hizmet veriyor. Özellikle teknik tekstiller için geliştirdiği terbiye çözümleriyle tekstil sektöründe kendine önemli bir yer edinen Brückner, Matesa Tekstil AŞ’ye RX3 üç geçişli kurutucu hattı kurdu.

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren 7 adet iplik, katlama-büküm, denim, dokuma, dokuma, boya, örme ve örme kasar / boya fabrikaları ile Türkiye'nin en büyük tekstil şirketleri arasında yer Matesa Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Galip Çalık, yapılan bu yatırımla ilgili bilgi verdi.

Yüzde 30 Enerji Tasarrufu

İlk Brückner altı kamaralı ram makinesini 2001 yılında satın aldıklarını belirten Çalık, makinenin bugüne kadar sorunsuz olarak çalışması ve ürettikleri yüksek kaliteli ürünler için sıcaklık dağılımının kumaş eni üzerinde eşit olarak dağılması gibi nedenlerle tercihlerini yine Brückner’den yana kullandıklarını ifade etti.

Kurulumunu yaptırdıkları serbest kurutucunun inovatif konsepti sayesinde kumaşın henüz birinci pasajda iken, ikinci ve üçüncü pasajdaki nem oranı düşük, sıcaklığı yüksek hava ile önceden ısıtılması prensibi ile çalıştığı için enerji sarfiyatının düşük olduğunu belirten Çalık, bu sayede yüzde 15 - 30 enerji tasarrufu gerçekleştirildiğini ifade etti. Mal türüne göre günde 20 ton üretim yaptıklarını ve çekme değerleri açısından iyi sonuçlara ulaştıklarını söyleyen Çalık, Brückner’i sadece bir makine üretici olarak değil uzun yıllar boyunca devam edecek olan ortağımız olarak gördüklerini ifade etti.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.