Marzoli’den Yeni Taraklama Hattı

Marzoli, üretkenlik, daha çok otomasyon, kaliteli üretim ve daha az enerji için yeni bir makina geliştirdi.

  17 Mart 2013 19:11 Pazar
Marzoli’den Yeni Taraklama Hattı

İtalyan makine üreticisi Marzoli, harman hallaç dairesinden (blowroom) halkalı makinaya (ring frame) uzanan teknolojik bir makina yelpazesi geliştirdi. Yeni taraklama hattını üç yeni makinayla genişleten Marzoli, teknolojik ve aynı zamanda çevreye duyarlı bu makinalarla hem üretimde hızı, hem de tasarrufu bir arada sunuyor.

Siemens tarafında üretilen yüksek verimlilikte motorların kullanıldığı DF1 ve DFR1 makinalarının üretim hızı dakikada 1100 metreye kadar çıkarılmış. Elyaf kontrolünün kusursuz sağlanması için yeni çekim sisteminin (draft system) kullanıldığı cer makinaları, yüksek toz temizliği ve yeni emiş sistemi ile donatılmış. Tüp içinde elyaf toplanmaması ve tozu önlemek için yeni tasarımla kullanımı kolay hale getirilmiş. Dokunmatik ekranla ayarlanabilir taslak sisteminin yer aldığı DF1 ve DFR1, enerji tüketimini de yüzde 10 azaltıyor.  Hava basınçlı ve bir kılavuz silindir ile 3-over-3 taslak sistemini içeren makina, Marzoli’nin kalite kontrolü ve yedek parça hizmetlerinin takibi esas alınarak piyasaya sunuluyor.

Marzoli tarafından geliştirilen bir başka yenilik ise LW3 ipek bükme makinası. Saatte 620 kg’den fazla üretim yapan LW3’ün, ortalama üretim hızı dakikada 190 mt’ye kadar çıkabiliyor. Merkezi emiş sisteminin yer aldığı makina, yeni ürün ekleme çıkarma süresini 20sn’ye kadar kısaltıyor. Tarakta sorunsuz çözülme için, yüksek kaliteli turların (laps) olduğu LW3, çekim ünitesinde 3-over-3 taslak sistemini kullanıyor. Çekim bölgesinde (drafting area) yeni teknik gelişmeler ve yeni tur formasyonu ile daha az tüylülük sağlayan makina, yeni teknolojilerle kaliteyi arttırıyor.

Piyasanın yoğun taleplerini karşılamak için üretime devam eden Marzoli, CM7 ile hız, kapasite ve teknolojiyi birleştirerek taraklama alanında önemli bir makine ile alıcıların karşısına çıkıyor. Yarım tarakların ve koparıcı silindirlerin yeni hareket düzeni sağladığı makina, enerji tüketimini yüzde 15’e kadar azaltıyor. Hızı dakikada 600 nips’e kadar çıkan CM7, üretime yeni kinematik ve elektronik çözümler getiriyor. Geliştirilen vantilatörle kendi kendini temizleyen taraklara sahip olan makina, diğer makinalara göre, yüzde 5’in altında bir değer ile taraklı şeritte yüksek kalite sağlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.