Marzoli’den Daha Yüksek Kalite Daha Az Telef

Yüksek kalitede iplik makine hatları üreten Marzoli, teknolojik yenilikleri ile kullanıcılara daha fazla kalite ve daha az telef imkanı sunuyor.

  01 Haziran 2016 09:00 Çarşamba
Marzoli’den Daha Yüksek Kalite Daha Az Telef

İplik makine hatlarının dünyadaki önemli temsilcilerinden Marzoli, odaklandığı Ar-Ge çalışmaları ile kullanıcılara kalite ve maliyet avantajları sunan sistemler üretiyor. Marzoli Yeni Galileo hattı ile sadece üretimi artışı ve enerji tüketimini azaltmaya değil aynı zamanda eğirme süreci sırasında pamuk telefini azaltmaya ve kaliteyi arttırmaya da odaklanıyor. Yeni Galileo hattı, pamuk son ürün maliyetini yüzde 60 oranında etkiliyor.  İplik üreticisi için, aynı kaliteyi daha düşük telef miktarı ile elde etmek büyük bir fayda sağlıyor.

Harman Hallaç Dairesi

Yenilikçi çırpıcılar ve tarama üniteleri elyafların daha iyi açılması ve seçilmesine imkan vererek böylece pamuğun temizliğini arttırıyor. Aynı zamanda telef içinde iyi durumdaki elyaf miktarını azaltıyor.  Marzoli’nin sunduğu yeni Tarak C701 günümüzde piyasada bulunan en fazla tarama yüzeyine sahip. Tarama elemanlarına dağılan daha az miktardaki elyaf sayesinde tarama etkisi daha yüksektir. Kısa elyaflar ve atıkların en iyi şekilde seçilmesi; daha düşük telef miktarı ile şerit temizleyici. Marzoli hallaç gurubu ve tarak makinesi, aynı kalitedeki şeriti elde ederken ortalama yüzde 3 daha az döküntü yapar. C701’in şeridinin intizamlı olması, yeni vatka üretici tarafından üretilen vatkaların mükemmel kalitesi, yeni penye makinesi CM7’nin döküntü elyaflarının uzunluğunu azaltarak elyafların seçimini daha da arttırmasını mümkün kılıyor. İşlenen pamuğa göre döküntü yüzdesinde yüzde 2’ye kadar azalması ise geleneksel hatlardaki şerit intizamının aynısını muhafaza ediyor. Yeni C701, 1.500 mm. yeni çalışma genişliğiyle teknik ve teknolojik yeniliğin gerekliliklerine cevap vererek, rakiplerin büyük çoğunluğuna göre daha yüksek üretim ve kaliteyi garanti ediyor.

Fitil Makinesi

Marzoli’nin farklı müşterilerinde gerçekleştirmiş olduğu çok sayıda test, iplik kalitesinin 27 mm çapında silindirler kullanılarak arttırılabildiğini gösteriyor. Arco bridge çubuk ve kızakta bulunan özel şekil ile çekim alanında daha iyi ve gitgide artan elyaf kontrolü sağlıyor. İplikte hata oluşmasının azaltılması konusunda ise gerçekleştirilen yenilikler ile Ne 40 penye iplikte kalın ve ince hataların yüzde 40 oranında azaltılması sağlanıyor. Kompakt teknoloji, çekimden sonra elyafları paralel tutuyor ve eğirme üçgenini azaltıyor. Bu sayede elyaflar iplik içinde daha iyi bükülüyor ve kaliteli sonuçlar alınıyor.

Daha az tüylülük ve daha yüksek iplik mukavemeti, kompakt ipin en önemli hedefidir. Marzoli’nin yeni teknoloji makineleri ile oluşturduğu iplik eğirme hattı, aynı iplik kalitesini harman hallaç dairesinden iplik makinesine kadar yüzde 4-6 daha az telef ile elde etme olanağını veya aynı telef oranı ile daha yüksek kaliteyi yakalamayı müşterilerine sunuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.