LYCRA® Artık Daha Çevreci

Invista biyolojik esaslı hammaddeyle üretilen LYCRA® ipliğin kullanıma hazır olduğunu duyurdu.

  03 Temmuz 2014 09:23 Perşembe
LYCRA® Artık Daha Çevreci

Dünyanın en büyük entegre polimer ve elyaf üreticilerinden birisi olan Invista, tekstil sektöründe ilk kez bir çok kumaş ve giysi üretiminde kullanılabilecek olan bio-kaynaklı yeni bir hammaddeyi duyurdu.

Yeni LYCRA® biyolojik kaynaklı lastik özelliğini taşıyan ve kopmadan yüzde 500'ün üzerinde streç özelliğini defalarca ve her defasında orijinal uzunluğuna geri dönebilen elastan ağırlıklı, yaklaşık yüzde 70’i mısırdan elde edilen dekstrozdan yapılan sürdürülebilir bir kaynaktan oluşuyor. Bu yeni LYCRA® biyolojik kaynaklı ipliğin yapımında sürdürülebilir bir hammaddenin kullanılması, geleneksel hammaddeler kullanılarak üretilen elastandan daha düşük CO2 emisyon kullanım alanı oluşmasına sağlıyor.

Daha Düşük Maliyetli

Yeni LYCRA® ile Invista, streç kumaş perakende satıcılarına ve üreticilerine kumaş ve giysilerin tüm yaşam döngüsünü etkileyebilecek bir elastan iplik seçeneği sağlıyor. Bu yeni iplik Invista’nın yüksek standart ve şartlarına göre üretildiği için Invista kumaş ve apre işlemlerinin ya da giysi desenlerinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin bir ihtiyaç duyulmuyor.

Invista’nın bu yeni ürünü için Konfeksiyon Pazarlama ve Teknoloji başkan yardımcısı Dr. Robert L. Kirkwood, “Biyolojik kaynaklı LYCRA® iplik sunumu, INVISTA’nın Konfeksiyon endüstrisine bağlılığını teyit eden bir diğer örnektir” derken, Küresel Sürdürülebilirlik Müdürü Arnaud Tandonnet ise “Tüketici, marka, perakende ve fabrika düzeylerinde konuya ilişkin farkındalık arttıkça ve eğitim geliştikçe, tekstil ve giyim değer zincirinde sürdürülebilirlik konularının giderek daha fazla önem kazandığının farkındayız. Araştırma tesislerimizde ipliği başarıyla ürettik ve kumaş uygulamalarında değerlendirdik. Sonbahar/Kış 2015 ve İlkbahar/Yaz 2016 koleksiyonları için ticari miktarlarda üretim yapılması planlanıyor. Bu yeni gelişme ile daha da zenginleştirdiğimiz değer zincirimizi müşterilerimize sunmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.