LUWA, MultiCell’le Havalandırıyor

Havalandırma uzmanı Luwa, Tekstil sektörü için geliştirdiği MultiCell Filtresi ile üreticilere büyük avantaj sağlıyor.

  18 Mart 2013 22:08 Pazartesi
LUWA, MultiCell’le Havalandırıyor

Tekstil sektörü ve daha birçok sanayi için hava kullanım sistemleri üreten Luwa Air Engineering AG, İstanbul’da gerçekleştirilecek olan ITM 2012’de yeniliklerini sergileyecek ve çalışmalarını ziyaretçilerle paylaşacak. Fuarda Salon 2’de Tekstil Hava Mühendisliği Bölümü’nde 201/B standında ve Salon 7’de ECO Mühendislik 712/B standlarında yer alacak olan firma, ITMA Barselona 2011 fuarında başarılı bir organizasyon gerçekleştirmişti. Luwa ITM 2012 fuarında da hem bir çok gelişmiş özelliğe sahip MultiCell Filtresi’ni sergileyecek hem  de atık hava temizleme sistemleri ve ısı geri kazanım sistemleri için örgütlenen yeni İş Birimi Eco Mühendislik’in sunumu ile ziyaretçileri bilgilendirecek.  Yeni birim, tekstil sürecinde zor görevleri yerine getirmek için oluşturuldu.

 

Türk pazarına büyük önem veren Luwa, İstanbul’daki ITM 2012 organizasyonunda Türkiye’de bulunan bütün satış ve teknik ekibi ile 50 m2’lik standında ziyaretçilerini ağırlayacak. Müşteri memnuniyetini öne çıkaran firma, müşterileri için makul çözümler ürettiğini bir kez daha belirtecek. Iplik (ring, OE ve airjet), dokuma (dokuma, çözgü ve bükme), örme (yuvarlak, çözgü örme, çorap), terbiye işlem yerleri, yapay elyaflar (POY/FDY eğirme, PSF üretimi, DTY tekstüre ve Tyre cord), nonwoven (taraklama, spunbond, meedle punching ve hijyenik üretim hatları) ve tekstil laboratuvarlarının havalandırılma faaliyetleri LUWA’nın uzmanlık konularını oluşturuyor.

 

Daha Az Yer Kaplıyor

Daha Çok Verim Sağlıyor

 

Luwa’nın yeni MultiCell Filtresi daha fazla compact havalandırma ve filtrasyon istasyonları inşa etmek için, alışılagelmiş dönme hava filtreleriyle karşılaştırıldığında bir çok fırsat sunuyor. Kompakt Filtre Ünitelerine (CFU) yerleştirilen bu yer tutmayan modüler filter hücreleri, dokuma fabrikalarında havalandırma ve filtreleme için yüzde 40 daha az yere gereksinim duyuyor. Modüler tasarımıyla kullanım kolaylığı sunan filter, güç tasarrufu için arttırlmış filtre alanı seçeneğine sahip.MultiCell, çift kullanım (oda geri dönüş havası (room return air) ve makina atık hava filtresi özellikleri ile temiz ve kirli taraf için filtre ortamına tam erişim özelliğiyle faydasını en üst seviyeye çıkarıyor.

 

İsviçre merkezli Luwa, tekstil fabrikalarındaki kurulu makina parklarında verimliliği arttırmak ve en iyi çalışma koşullarını karşılamak için dünya çapında üretim gerçekleştiriyor ve siparişler üzerine AIR ve ECO Mühendislik üretimleri gerçekleştiriyor. Firma yetkilileri, yaptıkları açıklamalarda, yeni enerji geri kazanım sistemleri ile birlikte Tekstil işletmelerinin yüzde 85 oranında enerji tasarrufu sağladığını, tüketilen enerjinin ısı geri kazanım sistemleri ile entegrelenen dönüştürücü bölüm tarafnıdan geri kazanıldığının altını çiziyor. Luwa’nın geliştirdiği çözümlerin piyasadaki rakiplerine göre daha az bakım gerektirdiği ve düşük enerji maliyeti oluşturduğu kaydediliyor.

 

Luwa’nın yeni ürünü EasyHeat Plus,iki adımdan oluşan bir enerji tasarruf sistemi olarak tanımlanıyor. . İlk adımda tazyikli akan bir sudan bedava enerji elde ediliyor. İkinci adımda ise sıcak suyun ısısını 75°C’ye çıkartmak için endüstriyel ısı pompası kullanılıyor. Asıl amcın Kyoto protokolünün gerektirdiği CO2 emisyonunu yüzde 80’e kadar çıkartmak olduğu kaydedildi. Diğer bir amaç ise, atık havadan kaynaklanan hava kirliliğini (görülebilen duman ve kötü kokuyu) azaltmak ve son fakat çok önemli olan yatırımlara devam etmek şeklinde belirtiliyor.

 

Luwa Pazarda Sürekli Büyüyor

 

1935 yılında Hans C. ve Walter A. Bechtler kardeşler tarafından Zürih’te kurulan Luwa AG,otomatik ısıtma, klima ve havalandırma sistemleri imalatı gerçekleştirmeye başladı. Firmanın ismi Almanca’da havalandırma anlamına gelen Luft ve ısıtma anlamına gelen Waerme kelimelerinin ilk hecelerinden oluşturuldu. Firma, 1941 yılında iplik makinaları için egzoz sistemleri lisansı, Pneumafil ürünleri için patent gibi konularda gelişme sağladı. 1947’den itibaren dünya çapında kendisine bağlı şirketlerle büyüme yoluna giren Luwa, 1972 yılında Singapor satış ofisini açtı.1993 yılında Hindistan, 1998 yılında Çin’de ofislerini açan firma, bu pazarlarda sürekli olarak firmalarını daha da güçlendirdi. Firma, 2009 yılında İsviçre merkezli Koening AG firmasını devralarak, ekonomik ve çevre dostu ısı geri kazanım sistemelri ürün yelpazesini genişletti. Günümüzde firma Avrupa, Türki Devletler, Afrika, Ortadoğu ve Güney Amerika pazarında Luwa Switzerland, Singapur ve Avustralya pazarlarında Luwa Singapore, Hindistan pazarında Luwa India ve Çin pazarında da Luwa China ile yer alıyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.