Loepfe ile 360 Derece Kontrol

Üretim verimliliğini üst düzeye çıkaran Yarn Master 3N1, en zor koşullarda bile hassasiyetini koruyor

  23 Mart 2015 08:27 Pazartesi
Loepfe ile 360 Derece Kontrol

İplik üretiminde ana sıkıntı yüksek hammadde fiyatları, yüksek enerji ve işçilik maliyetlerine rağmen çok yüksek kalite ve verimlilik ihtiyacının olduğunu günümüzde, optik iplik temizleyicilerde dünyanın önde gelen firmalarından olan Loepfe, daha fazlasını görmek için tasarlanan Yarn Master 3N1 open end iplik temizleyicisini tanıttı. Loepfe sensör teknolojisinin tüm işlevlerinin bir araya getirildiği YarnMaster 3N1, yenilikçi teknik bileşenler sayesinde hassas iplik temizleme ve ölçüm sonuçlarının çok katmanlı bir şekilde değerlendirilmesine imkan sağlıyor.

360 derece tam kontrol sağlayan YarnMaster 3N1 sistemi, iplik çapını mutlak olarak ölçen kızılötesi iplik, iplikteki yabancı maddeleri ayıran optik ve beyaz polipropilen (PP) hatalarını ortadan kaldıran triboelektrik sensörü sayesinde, işletmeler klimatik şartlarından etkilenmeden, hassasiyetini kaybetmeden doğru ölçümleri gerçekleştirebiliyor. Bu sayede kaliteyi yönetebilen işletmelerin verimliliği artıyor.

Her Zaman Doğru Ölçüm

Geliştirilen sistemi ile işletmelerin sık sık karşılaştığı stabilite yüzünden tüm ölçüm ünitelerinin doğru çalışmaması sebebiyle yaşanan kayıpları minimuma indiren YarnMaster 3N1, sıcaklık, rutubet değişkenlerinde etkilenmeden çalışarak, gelişmiş sensörleri sayesinde ipliğin sebep olduğu tozlanmaları ise dinamik bir şekilde takip edebiliyor. Ayrıca onlarca makinenin her birindeki yüzlerce rotor tarafında üretilen ipliğin kalite ve verim bilgilerinin kolaylıkla yorumlanamaması ve takip edilememesi sorununu da ortadan kaldıran YarnMaster 3N1, ortalamanın dışına çıkan rotorların anında ve kolayca tespitini sağlayabiliyor. Bu sayede kumaşın kalitesini düşüren etmenleri ortadan kaldırarak, sorunlu rotorları tespit edilip anında müdahale yapılabiliyor.

Doğru Raporlama

Geliştirilen 15.6 inç merkezi ünitesi LZE-V ile YarnMaster 3N1, operatöre ultra kolay kullanım ile beraber tüm makinenin ve bireysel pozisyonların takip edilebilmesini sağlamasının yanında herhangi bir zamanda tüm sarım pozisyonlarının gerçek zamanlı randımanı ve duruş sebepleri canlı grafikler halinde takip edilebilmesini sağlıyor. Bu sayede, makine verilerinin toplanmasına ilave olarak her bir rotor bilgisinin elde edilmesi için harcanan zamandan tasarruf sağlayan YarnMaster 3N1, herhangi bir sarım pozisyonundaki mevcut iplik kalitesi, iplik eklemeleri, yabancı madde, polipropilen hataları, duruş sebepleri, ölçüm değerleri gibi bilgileri, üretim bilgileri detaylı bir şekilde rapor edebiliyor.

Hızlı Müdahale

Sisteme entegre edilen trend raporları sayesinde makine geneli veya bireysel sarım pozisyonlarının duruş sebepleri 5 gün geçmişe dönük olarak grafiklerle operatöre sunulduğu YarnMaster 3N1, makine veriminin ve kopuşların zaman içindeki değişimi, cer ayarlarının kaliteye etkisi, vardiyalar arasındaki üretim farklarının takip edilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca makine ortalaması ile karşılaştırılarak en yüksek ve en düşük değerlere sahip 30 adet sarım pozisyonu canlı olarak gösterildiği YarnMaster 3N1’de mekanik arızalar veya kirlenme gibi sebeplerle kopuşlara sebep olan, iplik kalitesini bozan rotorlara anında müdahale edilerek istisnalar ortadan kaldırılır ve üretim kaybı engellenebiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.