Lenzing’in Çeyrek Dönem Gelirinde Artış

Sentetik selüloz elyafların üretiminde dünyanın önde gelen üreticilerden biri olan Lenzing, 2016’nın ilk çeyreğinde gelirlerinde artış kaydetti.

  07 Haziran 2016 09:05 Salı
Lenzing’in Çeyrek Dönem Gelirinde Artış

Sentetik selüloz elyaf üretimi ile dünya çapında bir paya sahip plan Avusturyalı Lenzing, 2016 yılı ilk çeyrek verilerini açıkladı. Lenzing, 2012 yılından bu yana en iyi ilk çeyrek sonuçlarına ulaştığını ve ilgili dönemdeki net karın neredeyse üç kat arttığını duyurdu. Lenzing, nakit akış pozisyonunda da üç katı oranında bir iyileşmeye ulaştı.

Lenzing tarafından yapılan açıklamada; “Lenzing’in konsolide geliri 2015’in ilk çeyreğine kıyasla 2016’nın ilk çeyreğinde yüzde 8.1 oranında arttı. Bu artış temelde Lenzing elyaflarına yönelik güçlü talep ve daha yüksek satış fiyatlarına atfedilmektedir. Genel iş ortamının değişmediği varsayıldığında Lenzing, 2016 mali yılı için kazançlarda hatırı sayılır bir iyileşme ummaya devam etmektedir.” bilgilerine yer verildi. Lenzing yeni dönemde uzmanlık gerektiren elyaflar için üretim kapasitesini genişletmeyi planlarken, kapasite artırımı için dünya çapında alan incelemesine devam ettiğini de duyurdu.

Merkezi Avusturya’da bulunan Lenzing Grubu, tüm büyük pazarlardaki üretim tesisleri ve dünya çapında satış ve pazarlama ofisleriyle tekstil ve nonwoven sektörüne tedarik ettiği kaliteli sentetik selüloz elyaflar ile dünya pazarının önemli oyuncularından biri. Dünyanın 7. büyük tekstil ihracatçısı olan Türkiye ise Lenzing’in en önemli pazarlarından birini oluşturuyor. Yılda yaklaşık 200 bin ton selüloz ithal eden Türkiye’nin bu alandaki en büyük payını ise Lenzing elyafları alıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.