Lenzing ve The Woolmark Company İşbirliklerini İlan Etti

Lenzing ve The Woolmark Company imzaladığı işbirliği anlaşması ile liyosel elyaf TENCEL® ve merinos yünü partnerliğini duyurdu.

  26 Mart 2016 08:00 Cumartesi
Lenzing ve The Woolmark Company İşbirliklerini İlan Etti

Lenzing ve The Woolmark Company, imzaladıkları iş birliği kapsamında Lenzing’in ürettiği liyosel elyaf TENCEL® ve merinos yününün birleşiminden oluşan yeni karışımın sunduğu yenilikleri tanıttı. Bu elyaf ikilisi oluşturduğu yeni iplik türüyle lüks tekstiller ve aktif giyime yeni bir boyut getiriyor.

Lenzing AG, İş Geliştirme ve Dış Giyim Bölüm Başkanı Andreas Gürtler ve Lenzing Türkiye İş Geliştirme Müdürü Hale Saraçoğlu konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, Türk basın mensuplarına TENCEL® ve merinos yünü birlikteliği hakkında bilgi verdi. Botanik kökenli liyosel elyaf TENCEL®’in tanıtıldığı toplantıda, yeni karışım konsepti; TENCEL® ve merinos yünü hakkında son tekstil bulguları ve fizyolojik bulgular da sunuldu.

TENCEL® ve Merinos Yünü Lüks ve Yüksek Performansı Buluşturuyor

Uzun yıllardır tercih edilen bir elyaf malzemesi olan merinos yünü, giyim ve ev tekstili sektörlerinde her devirde ham madde olarak kullanılan bir ürün.  Merinos yünü, lüks giyim segmentinde oldukça tercih edilen bir elyaf türü olarak öne çıkıyor. TENCEL® merinos yün karışımı ile ideal bir uyum sergilerken, aynı zamanda nem yönetimi ve pürüzsüz elyaf yüzeyi gibi zenginleştirici faktörlerle birleşen merinos yünü, performans ve lüksü seven müşterilere hitap eden tekstiller ortaya çıkarıyor.

Lenzing İş Geliştirme ve Dış Giyim Bölüm Başkanı Andreas Gürtler, “TENCEL® merinos yünü ile birlikte sayısız başarıya imza atmıştır. Uluslararası markalar tarafından koleksiyonlarında tercih edilen bu elyaf ikilisi, özellikle aktif giyim segmentinde sıklıkla kullanılıyor.” sözlerine yer verdi. Gürtler, ayrıca TENCEL® ile birleşen merinos yünü ile aktif giyimin yanı sıra, klasik takımlar, elbise ve gömleklerde de kullanımın yaygınlaşmasını hedeflediklerini belirtti.

TENCEL® ve merinos yününün birleşiminden doğan kumaşın ipeksi yumuşaklıkta ve güzel bir döküme sahip olduğunu belirten Lenzing Türkiye İş Geliştirme Müdürü Hale Saraçoğlu, bu karışımın ciltte bıraktığı hissin yanı sıra ısı düzenleyici özelliği ile de öne çıktığını belirtti. Saraçoğlu, “Nemi çok iyi emen her iki elyaf, ciltte özel bir mikroklima etkisi yaratıyor. TENCEL® ile birleşen merinos yünü yaz mevsiminde daha kullanışlı olurken, merinos yünü ile birleşen TENCEL® elyafının da kış mevsiminde daha kullanışlı hale geldiğini görebiliyoruz.” sözlerine yer verdi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.