Lenzing ile Kompost Elyafa Dönüşüyor

Tencel ve Viskon ürünlerinde kompost hammaddeleri kullanan Lenzing çevredostu üretimle, sürdürülebilirliğe katkı yaratıyor.

  20 Mart 2013 03:43 Çarşamba
Lenzing ile Kompost Elyafa Dönüşüyor

Dünya yapay elyaf pazarının liderlerinden olan Lenzing Grup, çevresel faktörlerin etkilerini azaltmak adına önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Çevre belgeleri ile kaliteli üretimi garanti eden Lenzing aynı zamanda nonwoven ürünler olan Tencel ve Viskon’u da yenilenebilir maddelerden imal ediyor. Firma organik kompost ürünleri de tamamen geri dönüşümlü malzemeleri kullanarak yapıyor.

Özellikle son dönemlerde firmaların atık materyallerin kullanımına dönük özel çalışmaları devam ediyor. Uzun zamandır öne çıkmayan bu kullanım, küresel firmalar tarafından odak noktaya alındı. Atık yönetimine önem veren şirketler özellikle kompost malzemeleri her alanda kullanılma özelliği nedeniyle tercih etmeye başladı. Organik materyallerin kolayca ayrıştırılması sonucu tarım alanında kullanma imkanı sağlanırken tedarik zinciri boyunca çevre bilincinin artırılması da doğru kullanım seçeneğini arttırıyor. Firmaların sağladığı eko ürünler, sertifikalar, ödüller, yüksek kaliteli çevre dostu ürünler, tüketiciye daha fazla güven veriyor. Lenzing de bu bağlamda bilinçli çalışmalarına devam ediyor.

Buna ek olarak, Lenzing Tencel ve Lenzing Viskon ürünlerine Belçikalı sertifikasyon firması Vincotte’den aldığı sertifika ile belgeledi. Sertifika veren firma, hem bahçe kompostlaması hem de endüstriyel kompostlama alanında üretilen ürünleri inceleyen bir yapıya sahip bulunuyor.

Lenzing tarafından çevreyi korumaya yönelik atılan bu adımlar büyük önem taşıyor. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Nonwoven Ünitesi ve Pazar Direktörü Elisabeth Stanger Vincotte’den de alınan bu sertifikanın rekabet anlamında avantaj sağladığını belirtiyor. Daha önceden kullan at mendiller, zararsız mutfak eşyalarının yanına bahçe kompost öğelerini de eklediklerini ifade eden Vincotte, bu süreçte tüketiciler için yenilenebilir malzeme üretiminin doğaya geri dönüş açısından önem taşıdığını vurguladı.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.