Lenzing, FKT Etiketini Aldı

Ev tekstili alanında önemli çalışmalara imza atan Lenzing, FKT etiketi almaya hak kazanan ilk elyaf oldu

  03 Nisan 2015 09:34 Cuma
Lenzing, FKT Etiketini Aldı

Geliştirdiği inovatif ürünler ile elyaf sektörünün dünyaca ünlü firmalarından Lenzing, ev tekstili alanında önemli çalışmalara imza atıyor. “İyi Hissettiren Elyaf” adını verdiği tema üzerinden, ev tekstili çalışmalarına hız veren Lenzing, Körperverträgliche Textilien E.V laboratuvarı tarafından yapılan Fördergemeinschaft testi ile ‘Toksinler için Tıbben Test edilmiş’ (FKT) etiketini kullanan ilk elyaf oldu. FKT ‘Toksinler için Tıbben Test edilmiş’ etiketi, cildi tahriş edebilecek veya kişinin sağlığına zarar verebilecek herhangi bir kimyasalın tekstil ürününde salınmadığını gösteren güvenilir bir kalite etiketi olarak tanımlanıyor.

Lenzing Ev Tekstilleri Pazarlama Müdürü Susanne Jary konu ile ilgili olarak, şirket olarak hızla büyüyen ev tekstili pazarına odaklandıklarını belirterek, “Lenzing olarak rahat ve sağlıklı bir birey yaratmak için yeni ürünler geliştirmeye devam ediyoruz. Nem emme oranının yüksekliği ve cilde duyarlı olması da Tencel’in ev tekstilinde daha çok öne çıkarıyor. Pamuğa göre yüzde 50 daha fazla nem çeken Tencel, pürüzsüz lif yapısı sayesinde cilt tahrişini doğal bir şekilde önlüyor. Bu gibi nedenlerle elyafımıza FKT etiketi aldık” dedi.

Fördergemeinschaft Körperverträgliche Textilien (FKT) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Michael Doser da, Lenzing ile yürütülen işbirliğinin FKT etiketinin tekstil endüstrisindeki gelişimi için önemli bir adım olduğunu söyledi. Doser; “FKT etiketi kesinlikle bilimsel ve bağımsızca test edilmiş tekstiller için güvenilir bir kalite özelliğidir” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.