Lenzing AG ve Invista Güçlerini Birleştirdi

Selülozik denimi geliştirerek, tekstil piyasasında daha fazla kullanılmasını sağlamak amacı ile Lenzing AG ve Invista bir araya geldi

  25 Şubat 2014 08:05 Salı
Lenzing AG ve Invista Güçlerini Birleştirdi

Naylon, spandeks ve polyester uygulamaları olmak üzere dünyanın en büyük entegre polimer ve elyaf üreticisi Invista ve selüloz elyaf üretiminin dünyaca bilinen üretici markası Lenzing A.G, denim kumaşa yeni bir soluk katmak için bir araya geldi.

Lenzing A.G ve Invista selülozik denimi geliştirerek, tekstil piyasasında daha fazla kullanılmasını sağlamak amacı ile güçlerini birleştirdiler. Halihazırda kullanılmakta olan denim kumaşı yerine daha çevreci ve üretim maliyeti daha düşük olan selülozik denim üretim prosesindeki sorunların altında yatan mekanizmaları belirlemek için çalışmalar yürütüyorlar.

Invista’nın Güney Avrupa Üretim Sorumlusu Federica Albiero, denim pazarında hem Lycra® hem de Tencel®’in artan elyaf popülaritesi göz önüne alındığında, bu iki kumaşı birleştirmeyi düşündüklerini söyledi. Albiero, üreticilerin denimi işlerken karşılaştıkları kumaş ve dikiş kayması sonucunda yaşanan kayıpları en aza indirmek için böyle bir projeye başladıklarını ifade etti.

Albiero, Lenzing AG ve Invista’nın, bu karşılaşılan sorunları çözmek için tek bir iplik içine renk ve şekil koruyucu özelliğine sahip T400® ve Lycra® elyaf olmak üzere iki madde koyularak gerçekleştirilen dualFX ® teknolojisi üzerine çalıştıklarını belirtti. TENCEL ® elyafla birlikte geliştirecekleri denim kumaşından üretilen ürünleri giyen kişilere bireysel konforları için ihtiyaç duydukları tüm özellikleri sunacaklarını ekledi.

Mükemmel Nem Yönetimi

Federica Albiero, çalışmalarını yürüttükleri denim kumaşının mükemmel nem yönetimi, iyi nefes alabilirliği ve yumuşaklığı sayesinde cilt üzerine giyilmesi doğal olarak memnuniyet verici olmasını hedeflediklerini ve bu sayede Pazar önemli bir yer edinmek istediklerini söyledi.

Sürdürülebilirliğe Lenzing A.G ve Invista olarak çok önem verdiklerini ifade eden Albiero, üretecekleri denim sayesinde jean üretim sürecinde çevreye verilen zararı minimuma indireceklerini ve Tencel® elyaf üretim işleminde solventli iplik üretim metodunu temel alacakları ve bu metotla selüloz teknolojisinde elde edilen en büyük yeniliği simgeleyeceğini söyledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.