Kordsa, Yılın İlk Yarısını Büyüyerek Tamamladı

Lastik, kompozit ve inşaat güçlendirme pazarının önemli isimlerinden Kordsa, 2017 yılında operasyonel karlılığını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artırdı.

  23 Ağustos 2017 01:00 Çarşamba
Kordsa, Yılın İlk Yarısını Büyüyerek Tamamladı

Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa, 2017 ilk yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı. Kordsa ilk yarıyılda cirosunu, 2016 yılının ilk yarısına göre yüzde 29 arttırdı. Bu dönemde net kar, 112 Milyon TL’ye ulaştı.

Kordsa CEO’su Ali Çalışkan, değerlendirmesinde: “Kordsa yaşamı güçlendirme misyonu ile katma değerli ve yenilikçi güçlendirme teknolojilerini Amerika’dan Asya Pasifik’e kadar dört kıtada sunuyor. Bugün global pazardaki Ar-Ge başarılarımız, uzun vadeli müşteri ilişkilerimiz ve yatırımlarımızla tüm paydaşlarımıza değer katmaya devam ediyoruz. 2017 senesi ilk yarıda güçlü operasyonel performansımızın yanı sıra, geleceğin güçlendirme teknolojilerini şekillendirecek inovasyon çalışmalarımızı global pazardaki müşterilerimizle yaptığımız stratejik iş birlikleriyle devam ettirdik. Bugün Türkiye’nin ilk 3 Ar-Ge merkezi arasında seçilen Ar-Ge merkezimizde, geleceğin daha hafif lastikleri ve araçları için çalışıyoruz” dedi.

Çalışkan değerlendirmelerini şu sözlerle sürdürdü; “Güçlendirme pazarında; lastik, inşaat ve kompozit teknolojilerinde büyümemizi devam ettirme hedefiyle yatırımlarımızı sürdürdük. 2016 yılında müjdesini verdiğimiz polyester iplik yatırımlarımız Endonezya ve Türkiye’de tüm hızıyla devam ediyor. 2018 yılı içinde her ikisi de devreye alınmış olacak ve büyüme ivmesi görece yüksek bir pazara hizmet edecek.” Kordsa, yeni projelerle Ar-Ge ve sürdürülebilirlik çalışmalarına devam ederken, güçlü sermaye yapısı ile istikrarlı büyümesini sürdürüyor.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.