Kordsa Global Çevreci Kord Bezi Üretiyor

Kordsa Global’in ürettiği endüstriyel iplikler, teknik tekstil sektörünün kalitesiyle tanınan ürünleri arasında yer alıyor

  22 Nisan 2014 14:30 Salı
Kordsa Global Çevreci Kord Bezi Üretiyor

Kordsa Global, çevreci hassasiyeti ile uygulamaya koyduğu “yeşil ürünler” programı çerçevesinde geliştirdiği ürünlerini Tire Expo 2014’te lastik üretim ve tasarım sektörüne tanıttı. Lastik tasarımı ve üretim sektörlerinin dünyada en önde gelen etkinliği olan Tire Expo’ya, Kordsa Global’in yeni ürünü büyük ilgi gördü. Ürün, kord bezi üretiminde tüm dünyada 1935 yılından beri kullanılan resorsinol-formaldehit gibi çevreye ve insan sağlığına zararlı kimyasallar içeren formülü değiştiren bir teknoloji ile üretildi.

Yeni ürünle ilgili bilgi veren Kordsa Global İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Cenk Alper, “Kordsa Global kord bezi banyosunda 80 yıldır kullanılan formülde değişiklik yapmayı başardı. Geliştirdiğimiz yeni formülde toksik etkili resorsinol ve formaldehit yerine daha çevreci kimyasallar kullanılıyor” dedi. Firmanın yoğun bir Ar-Ge çalışmalarının ardından geliştirdiği teknoloji, Resorsinol ve Formaldehit içermeyen kord bezi üretilmesine imkanı sunuyor. Kordsa Global’in reçine ve latex solüsyonlarından hazırladığı bu çok özel terbiye, Tire Technology International Awards 2014 “Yılın Çevrecilik Başarısı” ödülüne aday gösterildi.

İzmit Tesisine 20 Milyon TL Ek Yatırım

Dünyanın en büyük lastik firmalarına malzeme üreten Kordsa Global, İzmit tesisinde gerçekleştirdiği 20 milyon TL’lik ek yatırım ile naylon iplikteki esnek üretim kapasitesini en üst seviyeye çıkardı. Lastik takviye ve mekanik kauçuk pazarlarına hizmet veren, dünyanın lider naylon ve polyester iplik, kord bezi ve tek kord üreticisi Kordsa Global, bu yatırımla liderliğini pekiştirdi.

Tüm tasarım, üretim ve montajı Kordsa Global Mühendislik ekipleri tarafından gerçekleştirilen projenin açılışı,  Kordsa Global Yönetim Kurulu üyeleri, üst yönetim, mavi ve beyaz yaka çalışanların katılımlarıyla fabrikada yapılan törenle gerçekleştirdi. Törenin açılış konuşmasını yapan Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun  “Naylon iplikte yaptığımız kapasite artırımı maliyette rekabetçiliğimizi güçlendirirken, katma değeri yüksek iş alanlarında büyüme önceliğimize destek verecek” dedi.

Kordsa Global, İstanbul İplik Fuarı’nda Tüm İlgiyi Topladı

Türkiye ve Avrasya Bölgesi’nin en kapsamlı iplik ürünleri ve iplik teknolojileri buluşması olan 11.Uluslararası İstanbul İplik Fuarı’nda endüstriyel polyester ve naylon iplik üretiminde dünya lideri olan Kordsa Global, dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçilerle buluştu. Kordsa Global’in endüstriyel iplikleri, teknik tekstil sektörünün kalitesiyle tanınan ürünleri arasında yer alıyor. İpliklerin kullanıldığı başlıca uygulama alanları kord bezi, endüstriyel bezler, tek kord gibi lastik bileşenleri ile hava yastığı, hortum, kayış, halat, geogrid, koruyucu tekstiller ve beton takviye gibi diğer teknik tekstil ürünleri olarak sıralanıyor.

Kordsa Global CEO’su Cenk Alper, Kordsa Global’in sektör liderliğinin yanında teknoloji lideri olduğunu belirterek “Ar-Ge merkezimizde güçlü bir ekiple yeni ürünler, var olan ürünlerin mükemmelleştirilmesi üzerinde sistemli bir çalışma yürütüyoruz. Kordsa Global beş kıtaya yayılmış üretim tesislerinde tüm dünyadaki endüstriyel iplik ihtiyacına en nitelikli ürün ve servisle karşılık vermektedir. Fuarlarda bir kez daha müşterilerimizle buluşuyoruz. Ayrıca potansiyel müşterilerimizle karşılaşma fırsatı buluyoruz” dedi.

Yüksek Denyeli Güçlü İplikler

Kordsa Global, yüksek mukavemetli endüstriyel Naylon 6.6 iplik (470 dtex ve üzeri) ve yüksek mukavemetli endüstriyel HMLS Polyester iplik (550 dtex ve üzeri) üretiyor. Naylon 6.6 iplikler, adipik asit ve HMD'den (hexamethylene diamine) üretiliyor. Polyester iplikler ise DMT (Dimethy Terephthalate) türevidir.

Kordsa Global iplik üretiminde "melt spinning" proses teknolojisi kullanıyor. Polimer, polimerizasyon reaktör sistemiyle ya da polimer granüllerin eritilmesi ile elde ediliyor. Üretilen eriyik haldeki polimer düzelerden süzülüyor ve süzme işleminin ardından polimer finiş yağı ile kaplanıyor. Sıcak ve soğuk çekme işlemlerine tabi tutulan polimerin fiziksel ve mekanik özellikleri endüstriyel uygulamalar için hazır hale getiriliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.